İyi insan … farkındasın… sana hiç zararı olmamış… olmazda … İyilik yapma ihtimali de yüksek …. Böyle birini kıskanır mısın? Neden

Nedensiz kıskançlık doğal mı, yoksa anormal mi?
Bunu yaşayan insanlar neden yaşıyor…?
İyi insan … farkındasın… sana hiç zararı olmamış… olmazda … İyilik yapma ihtimali de yüksek …. Böyle birini kıskanır mısın? Neden

Nedensiz kıskançlık doğal mı, yoksa anormal mi?
Bunu yaşayan insanlar neden yaşıyor…?
şmdi, benim hayatımda şöyle bi psikopatlık var üstad, en yakınım bile tam farkedemedi.
bende bişey bi kez yaşanıp ispatlandıysa, değeri kalmıyo. hayat boyu, her erdemi, ahlaki değeri, aklına ne geliyosa, yaşadığım, veya yaşama kapasitesine sahip olduğum için, kıskanma olayı olmuyo.
Kıskandığım 2 tane dostum oldu sadece, dünyayı gezip, diledikleri yerde freelance yaşarak takılabiilyolar. istediğim ve bende olmayan.
onun dışında, mesela, MUTULULUK da benim aştığım bi hedef. burada ki bazıları beni onun peşinde sanıyo :)
Bana göre nedensiz kıskançlık kişinin kendisiniz zayıf (yeterli, güzel, yakışıklı, akıllı, çalışkan... vs) yönlerde eksik görmesinden kaynaklanır
Kıskançlık dediğin duygu, hepimizin zaman zaman yaşadığı ama kolay kolay itiraf edemediği bir şey. İyi insanlara karşı duyulan kıskançlık, aslında onların iç huzuruyla ya da fedakârlıklarıyla kendimizi kıyaslamaktan kaynaklanıyor olabilir. Belki derinlerde kendini yetersiz ya da eksik hissettiğin bir konuya işaret ediyordur. Bu doğal; çünkü insanlar hep daha iyiyi, daha fazlasını ister. Ama bu hissi kontrol altına alıp kendini geliştirmek için motivasyona dönüştürebilirsin. Dünyanın “neden böyle olduğunu” sorgulamak yerine, hislerini gözlemle ve “ben neden böyle hissediyorum?” diye sor. Bu seni daha çok özgürleştirir. 🌟
Cevap
15Cevap
hayır niye kiskanayim herkesin yaşam bicimi farkli herkes kendisine göre iyidir.
Bir erkek arkadaşım vardı onunla dedikodu yapıyorduk bazen benim akrabaları anlatıyordum biraz tuhaftırlar annemle babamı oldum olası sevmiyorlar ne alıp veremedikleri var anlamıyorum dedim o da dedi ki annenle babanın onlardan farkı ne dedi fazla iyi niyetliler dedim. O yüzden kıskanıyorlardır dedi iyilik niye kıskanılsın ki dedim öyle olmak isteyip olamadıkları için dedi
öyle olmak isteyip olamadıkları için dedi
Komplex yani
Öyle dedi bilmiyorum üstüne çok düşünmedim iyilik ya da kötülük herkesin içindedir insan hem iyilikle hem kötülük duygusuyla yaratılmıştır bazen iyi biri oluruz bazen kötü Saf iyiye olan inancımı yitirmek üzereyim
Var ama insanlar biz ben buradayım der mi demez
İyilik ve ve kötülük duygusuna hepimiz sahibiz o kötülük duygusuna gösterdiğiniz direnç iradenin tanımı oluyor. İraden kuvvetliyse iyiliğe düşükse kötülüğe yakınsındır
İradem kuvvetli
Açıkçası üzülüyorum yardım ediyorum keşke daha çok çıksalar karşıma insanlar o kadar kötü ki midem bulanıyor
Üzülme çıkacaktır
Ozenirim onun gibi olmak için dua ederim ama bu duyguyu yasamayli çok oldu iyi bir insan görmediğim icin
Kalmadı mı
Kaldıysa da ben görmedim
Hayır kıskanmam, benim gibi birisi olduğu için konuşmak arkadaşlık kurmak isterim çünkü bu çağda mi insanlar artık yoruyor, bize iyi insan lazım.
Seni kıskanan alakasız oluyor mı
Düşmanın olmayan … bir zararının olma ihtimali olmayan
Kıskanmam tam aksine böyle bir insan olduğu için mutlu olurum.
İyi insansın çünkü sen de ✨
kıskançlık kişinin kendisiyle ilgili bir problem bence zehirli insanlar düşman başına jdnshsjsh
Ama bir matematiği yok gibi
zehirin hesabı olmaz ya bulaşırsın ya uzak kalırsın
Aksine ondaki iyiliği kendime örnek alırım. Hocam kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş diye bir laf var iyileri kıskananlar iyi olamadıkları için kıskanırlar
Kıskanmam ama imrenirim. Bir de gösteriş için sosyal medyaya yansıtmak için yapanlar var iyiliği. Onlara da tepkimi gösteririm.
Kiskanmam onun gibi olmaya da calimam yalnizca ben de iyi bir insan olmaya cabalarim. Iyi insan olmak. kolaydir kotu insan olmak cok dusundurur
Ben kıskanmam ama beni bu konuda kıskanan vardır...
kıskanmıyorum. üremelerini diliyorum :d iyi insan kalmadı ki üresinler yani toplu son gelsin be :d
Hayır tabiki kıskanmam herkes kendi ekmeğini yesin umurumda değil fkfnd
Kıskanmam. Gıpta ederim özenirim onun gibi olmak isterim
Sızce erkek sevgilisi cocuklu olsa bunun için saldırgan hemcinsine sevgilisi önünde tokat atsa bogazlasa normal biri mi yoksa tehlikeli mıdır?
Cümleden anlaşılmıyor …. Ama anladım kadarıyla cevap vermeye çalışayım anladığım kadarıyla bir şekilde bir erkek başka bir erkeğe saldırıyor ama bunun sebebi önemli
Ulan çok kritik bir durum vardır ve yanındaki sevdiklerini korumak için refleksleri gerekeni yapmıştır doğru ve sağlıklıdır….
Siri Öfke kontrolü olmayan bir insansa Öfke kontrolü konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor demektir
Tövbe allah esirgesin ben it kopuk olanlara özeniyorum helal olsun onlara😂
Evet bazen keşke bende öyle olsam diyorum.
Duru bir düşünceleri var
İyi insanları asla kıskanmam onlar baş üstünde taç benim için
Gluten ve laktoz hassasiyeti olmayanları kıskanıyorum sadece hahah
Hahahahhah
Kıskandığım değilde arkamdan konusldugu oldu. O iyi insanlardan biri benim diyebilirim tek derdimiz harbidende kendimizizdir. Ama nedense rahatsız olan var.
Kıskanmam, imrenirin
Hayır, kesinlikle kıskanmam. Malum bu dünyada böyle insanlardan az kaldı.
Görünce böyle kişileri daha mutlu oluyorum.
Ben de o insanlardanm
Insanlardan mu yoksa kıskananlardan mı
🙃😌
Sebebsiz kıskançlık hiç de normal bir tutum değil ama çevremizde pek sık görüyoruz maalesef
Kesinlikle …
İyi insansın✨🌷🌹 ozamannnn
Neden kıskanayim Deli miyim
İnsanlar deli mi
Kıskananlar evet deli
Kıskanmam ben iyi insanım zaten😇
Kesinlikle öyle sen ama kıskandırırsın
Sinirlerimi bozuyorlar
İrdeleyelim neden öyle
En çok onları kıskanıyorum
Neden
İradeleri çok güçlü, çok tahammülkarlar, öyle insanların gözlerindeki şefkati hissetmek bambaşka bir dünyaya çağırıyor sanki insanı, ne bileyim özel buluyorum onları işte.
Gözümdeki şefkatı
Neden kıskanayım ki öyle insan arıyorum bulsam şükredicem😅
Hayır bende iyiyim çünkü :D
Evet keşke bende iyi olsaydım diye
Anormal ve genelde duygusal eksikliği olan insanlarda görülüyor.. sevgisiz büyümüş olanlar özellikle kendini sevememiş
Bende iyi olduğum için kıskanmam takdir ederim.
Yok imrenirim yeni şeyler öğrenmeye çalışırım.
Onlar beni kıskansın
Hayır kıskanmıyorum çünkü bende iyi bir insanım
Hayır, takdir eder ve örnek alırım
Kıskanmıyorum örnek alıyorum...
Hayır çünkü ben de iyi bir insanım 😅
Kıskanmam aksine severim
Kötü olanlar hərkesi kötü bilir. Kəndi hariç.
Hayır
Bunu yapan insan fesat insandır
Kimseye göre hareket etmem ben
Onlar iyi değiller ki... nwden kıskanayım?
Yohhhh
Hayır
Hayır. Asla.
Hayır.
Onlar beni kıskansın
Hayır neden kıskanayım
Hayır kıskanmıyorum
iyi insan aptaldır
Yok nedenki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?