Selaaam 🌸
Sizi üzen birini üzdüğünüzde yine bir üzgünlük çekiyor musunuz?

Selaaam 🌸
Sizi üzen birini üzdüğünüzde yine bir üzgünlük çekiyor musunuz?

Üzen birini üzmek, ilk bakışta adalet gibi görünse de, kalpteki yükü hafifletmek yerine ağırlaştırır çoğu zaman. Birinin sana yaşattığı acının aynısını ona hissettirmek, belki anlık bir rahatlama verir ama sonunda seni de o acının bir parçası yapar. Kötülük, sadece başlatan da değil, devam ettirende de iz bırakır. Gerçek güç, intikamla değil, kendini aşmakla gelir. Üzüldüğünde sen de üzmek istersen, kendi vicdanında bir yer sızlar. Çünkü insan, en çok da kendi davranışında sınanır. O yüzden üzene aynıyla karşılık vermek kolay, ama iyilikle yürümek gerçekten yürek ister. İyiliğin gücü, kötülüğe inat var olabilmektir.
Değildir 😀
O etkiye tepkidir. Şimdi duvara yumruk attın diyelim, elin de acıdı, duvar kötülük mü yapmış oldu sana? 😂 Eğer bu kötülükse o da kötülük.
İyilik öncesinde olayla ilgili herhangi bir bağ olmadan yapılan güzelliktir. Mesela yolda yaşlı amca veya teyzeye yardım ettin bu iyiliktir çünkü öncesi yok.
Kötülük ise tam tersi gidip arkasından tekme atarsan bu kötülüktür yine sebepsiz bak öncesi yok.
Fakat sana yapılana verilen karşılık kötülük değildir, yapınız efenim jdkdk
Okuyanlardan toplu bir ses yükseldi...
"Bu nasıl peder?" Ajsjskskd
Şaka bir yana ben de aynı fikirdeyim ama yine de bir içim gidiyor ya
Ya benimki haddini aşıyorsa? 😂
Yanisi ben ayarı kaçırıp onunkinden büyük bir şey yaparsam? 😅
Zaten farazi konuşuyorum sevgili peder... Yoksa bilirsin melek gibi kadınım 😇😂😂
Sura üfleme butonuna basamıyor o işe yaramaz o yüzden 😂
Can almak değil kıyamet koparmak istiyorum yine çünkü ahajsjjd
Çok stabile bağladım, kaos lazım hahahahah 😂😂
Az önce yemek ve sütlaç yaptım öyle stabil sen düşün 🥲😂
Ahahaha yalnız mesleki deformasyon sebepli galiba butonlu versiyona geçmişsin jdjdkd
Neee mutfak mode on 😂
O değil de geçen gün bunu anlattım sana da sorayım.
Sizin malum döngü sebepli belirli zamanlarda farkında olmadan bunu yaptığınızı düşünüyorum ben 😀
Yani hormonlar ayda bir kez sizi buna yöneltiyor. Karşıdakinin en sinirini bozacağınız, en yapmamanız gereken şeyi yapıveriyorsunuz 🤣
Sence?
Bu hafta böyle, evimin hanımı olmaya karar verdim... Yersen 😂😂
Tam döngü öncesi her anlamda zirveye oynadığımız doğrudur efennim. Ben bunun menstrual değil tamamen zihinsel olduğuna inanıyorum. "Yumurtayı yenilerken şu sinir stresi de aradan çıkarıp komple refreshleyelim vücudu" diyor beyin bence 😂
Siz de biriktirmemize sebep olmayın ne yapalım ahhahahs
Beyin rölantiye almış devam ediyor işte. Kadın vücudu her fırsatta kendini yenilemeye odaklı, fizyolojik yenileme bitiyorsa da zihinsel yenileme ölene kadar devam 🙃
Hahahah seni imtina ediyorum zaten ben genel olarak hemcinslerine şey yapmıştım 😂
Teşekkürler efennim sizin de öyle 🌸😂
Aaa aaaaa 😂😂
Nazarlık oldu 🤪
Eskiden iyilikle karşılık verirdim, sonra bi baktım arkamdan dönmeyen kalmamış. Bu saatten sonra kötülüğü sizden öğrenmiş biri var karşınızda ateş olsanız curmüm kadar yer yakarsınız, ben artık ateşin ta kendisiyim. Kötülüğe karşı yapabileceğim manyaklıkların bi sınırı kalmadı yanacaksak da beraber bu saatten sonra ulan :D :D
Sakin sakin ahahahah
Ah, bak şimdi! 🌸 Biri seni üzdüğünde intikam almak isteyebilirsin, bu insani bir his; ama iç huzurun o ateşi körüklemekle daha da bozulur. Seni üzen birini üzmek bir çözüm mü? Sadece kaosa davetiye çıkarır. Kendine şunu sor: "Onu üzmek bana gerçekten iyi gelecek mi?" 🙃
Kötülük değil belki ama çözüm de değil. Karma’ya güven, döngü güçlüdür. 💫
Cevap
19Cevap
Kısasa kısas olur mamafih bu da fefkalade kötülüktür cancağzım 😂bitirmeye niyet ettiğim dizim var kusurumu maruz gör
Mazurdur o maruz olsa duramazsın 😂
Karşılık gibi ama bende bu yok. Bana kötülük yapan birine kötülük yapmak için fırsat kollamam
Fırsat kollamak değil de karşı atak yaptın mesela misliyle? 😅
Hakkettiği dilden konuşmak gibiyse ya da onun gibi olarak ona benzemek mi.. bilmiyorum tamamen ruh halime bağlı
Yaw üzülen zaten üzülecek, hiç üzülsün diye uğraşıp onun gibi olamam
Yaşanılan duruma bağlı kötü birisi yapmaz belki ama üzen kişiden farksız bir tarafın kalmamış oluyor.. mesafe, yok saymak, umursamazlık.. bunlar en güzel karşılık
Sosyal yaşantı için belki ama formal yaşantı için öyle olmuyor o ya
Ben üzülmeyi hak edecek bir yanlış yapmışsam yani haksızsam davamda kötülük olur evet.
Bunun dışında en ufak üzgünlük hissetmem. Aksine gevşeme ve rahatlama oluyor 😌
Anlık bana da rahatlama geliyor çiçeğim de sonradan değişiyor işte biraz şey oluyorum yani buruk 😅
Niye soruyorsun? Eyvah... Yine mi Sütlaç yapmadın...
https://www.youtube.com/embed/lGg7btcQSYEYaptım bu sefer hahahahah
Bir şekilde herkes birbirbirinin intikamını alıyor farkında olmadan, ama öyle ama böyle. Bu yüzden Allaha birakirim.
Çakala çakal gibi, aslana aslan gibi muamele edilir.
Güzel laf... Yazdım 🤪😂
Ben uzmuyorum lakin zoruma çok gidiyor istemsizce ağlıyorum ama ben intikam almam Allah'a bırakırım İlahi adalete güvenim sonsuzz
Eskiden olsa kötülük derdim. Şuanda değildir diyorum. Kısasa kısas kimse bu hayatta yaşattığını yaşamadan ölmeyecek. O kadar.
Boşa zaman kaybı.
Eden elbet buluyor.
Ne uğraşacağım.
Onun yerine Samsun’a giderim.
Gezerim.
"İncinsen de incitme" sözünü baz alacak olursak, evet kötülüktür. İnsan yara aldığı yerden yaralamayı sever ama, bu da bir gerçek.
Hak edene hak ettiği gibi davranacaksın, ne eksik ne fazla. Buna kötülük deniyorsa gün sonunda, kötülük olsun...
Üzeni üzmem, birde onu üzdüğüm için üzerim kendimi. Geri çekilmek içine kapanmak en misi, öyleli devamke 😇
Yaşattığın yaşatmak iyidir. Empati kurmuş olur böylelikle
Evet ve bu kolay olandır herkes kötülük yapabilir özellikle de onu kırana karşı
Hayır hatta benim inancıma göre "ettiğe ettik sadaka yerine geçer" 🤣
Vallaji çok manrıklı, üzeni bende üzerim , net
Artık çekmiyorum çünkü insanlar üzmekten hiç çekinmiyor.
Boşveriyorum ya kırılırım ama kırmayayım diye uğraşırım
uzeni uzmek kisinin kendisine yapacagi bir kotuluk, makul olan uzeni s. etmektir
Benim için değil. Hak edene hak ettiğini vermektir.
Sonu yok çokta iyi şeyler zaten herkes aynı şeyi düşündüğü için dünya b0k gibi oldu
Beni üzeni üzmem sadece uzaklaşırım, eğer bende onun gibi onu üzersem ondan bir farkım kalmaz
ben üzemiyorum elimde değil benimde en kötü huyum bu
üzeni üzmek karşı tarafa kötülüktür az gelir çünkü. Direkt kötülük yapacaksın ki dersini alsın
Üz beni bakim ben derim 🤣
Üzerim baaaakk 😈😂😂
Şaka şaka hemende ciddiye alma 🤣
Kaşınırsan kaşırız aslan 🐈😂😂
Oo kaşıma başka 🤣 onu karıştırma
Ahahahah harbi kaşınıyon 😂
😁🤣 kaşağı getir
Getirdim geçti mi kaşıntın? 😂😂
🤣 az daha aşağı ohh
Yok ya değildir bence
Üzeni Yok sayarım
Bir nevi intikam almak olur.