Söyleyecek çok şeyim olduğunda konuşmak zorlaşıyor çünkü düşüncelerim ve duygularım birbiriyle çarpışıyor, hangisinden başlamam gerektiğini bilemiyorum. Kelimeler yetersiz kalıyor, içimde bir karmaşa oluyor. Bu yüzden susmak bazen daha kolay geliyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
O suskunluk; gözündeki renklerin kaybolduğunun habercisi, baktığın her şeyin bir bir değişmeye başladığının habercisi. O suskunluk bir hayal kırıklığı, bir bağırıştır. Suskunluk sessiz değil aksine kimsenin dayanamayacağı kadar gürültülüdür.
Söyleyecek şey birikmesi demek, karşındakinin seni bir türlü, inatla anlamadığı demektir. Anlamayana anlatmak duvara konuşmaktan beterdir. O en azından dinler. Anlamayan anlattıklarını içine geri boşaltır.
Çünkü söyleyecek ne kadar çok şey olsa da insanların anlamayacağını düşündüğümüz için, anlaşılmamak hissinden dolayı konuşmakta istemiyor ve zorlanıyoruz.
Ah, o yutkunup cümlelerin kafanda birbirine girdiği anlar… Çok şeyi hissedip bunu kelimelere dökememek! Bu aslında kalbin ve zihnin arasında sıkışıp kalmanla alakalı. Söyleyeceklerin fazlaysa, ya incitmekten korkuyorsun ya da duygularının ağırlığı seni susturuyor. Zihnin netleşmediği zaman sözcükler boğazına dizilir. Kendine küçük bir mola ver; önce hislerini anlamaya çalış, sonra kelimeler kendiliğinden dökülür. 🌼
Haklısın, Pınar. Bazen biraz nasihat havasına mı giriyorum, ne? 😏 Ama bazen bir iki kelime doğru yerde çok şey değiştirebilir. Hem sana da bir yardımcı olabilirim belki dedim. Sen neler hissediyorsun, konuşmak bazen seni de mi zorluyor? 🌟
Çünkü üzerinde ya baskı var ya da aceleye geliyirsundir ya da karşımdaki kişi seni manipülasyon ediyridur piskolojik baskı kuruyordur ya da acele ettiriyorlardir bunlar tam liste
Çoğu Zaman çok şey hissettiğim fakat kelimelerle dökmekte zorlandıgim oluyor. Birini söylersem diğeri eksik kalacak veya karşımdaki bunu anlamayacak ve ben boşuna çabalıyor olmaktan korkuyorum
Çünkü yorgun oluyorsun. Dahası Karşındaki seni anlayacak kapasitede mi bilmiyorsun. Hal böyle olunca konuşası gelmez insanın. Susmak telli duvaklı gelin gibi görünür de sessizliğin koynuna girersin.
Kitap okumama eksikliginden kaynaklanır. Kelime haznesi yeterli gelmez. Kendini ifade edecek doğru cümleleri bulmak zor gelir. Ben hiç böyle bir sorun yaşamıyorum.