Bi hafiflik geliyor arada ama, bunu daimi kılmak mümkün mü?
Hiç değilse sürekli hafif nasıl kılınabilir zihin ve beden?
Hiç değilse sürekli hafif nasıl kılınabilir zihin ve beden?
Olmayan bir şey rahatlayamaz, çünkü öncesinde gerilemez vs. 😀
Ha dersen ki zihin ve vücutta olur mu olur.
Aslında fiziksel kurallar burada da devreye girer. Ne kadar yüklenirse o kadar ağırlık olur, ne kadar yüksüzse o kadar hafif.
Huzur var ya huzur, işte o sağlar bunu. Kafada soru işareti, vücutta birikmişlik yoksa, keyifle nefes alınabiliyorsa ve bu sürdürülebilir durumdaysa olur...
Ruh yazarken konuştuğumuz konu aklıma geldi he 😃 Ama aklıma ilk bu tabir geldi ve kullandım
Dediğin doğru, fakat bazen rahatladığım hafif hissettiğim anlarda bile üstümde ağırlık hissediyorum, hafifken bile taşıyamıyorum sanki vücudumu. Şimdilere özel değil ama hani bayağıdır böyle bu durum.
Tamamî huzura ermek nasıl bi şeydir acaba, ulaşan var mıdır merak ettim ama böyle gerçekten derdi tasası olmayacak ya da az olsa bile huzurla karşılayacak biri. Ama harbiden ne sinirlenecek ne bi şey yapacak böyle ajajsjajzj
Nasıl girdin bu sürece bi ipucu ver barimsi 😀
Ağır olduğumdan değil ya da ben yanlış anladım fizik kısmını bilmiyorum, ama o anlamda değil yani anlamışsındır. Hafifken bile ağırlık hissi. Bu da tam rahatlayamamaya denk geliyor sanırım.
Valla şu kafamı bi oturtabildiğim vakit bende ulaşabilirmişim gibi geliyor 😀 Çünkü o kadar zor durmuyor aslında, sadece günlük hayatım çoğu zaman zehir gibi geçiyor hem çevresel hem zihinsel faktörlerden dolayı. Ama tuttum yüzük olayını, tamamlayalım bakalım..
Adına da sevindim, ulaştığın vakitlerde hâlâ buradaysam bilmek isterim : )
Erken tamamla ama gitmeden görmek isterim, ciddiyim. Hem motive olursun bana da ahsjdjs
Ben bir şey yapmıyorum ki artık 😀
Yanlış yapıyormuşuz 😂
Tamamlamaya çalışmıyorum.
Ben yüzüğü taktım, parçalar kendileri geliyor...
tr.m.wikipedia.org/wiki/Murphy_Kanunlar%C4%B1
bu herifin kanunları kafamı çok karıştırıyor ya kaç kez okudum her okuduğumda da aynı mallıkla bakıyorum 😂
neyse dur ama, anladığım tek şey şu ki olacaksa olur, olacağı varsa yer gök birbirine girse yine olur. Benim özet bu, umarım doğrudur.. Bi de bu kaygıyı azaltmada da kullanılabilir hee... Bu mantık yani
Fakat ben anlamıyorum, yani anlayamıyorum. Uykundan etmiyorsam bana biraz açar mısın konuyu, hiçbir şey yapmadan nasıl kendileri gelecekler? Yani bende rahat bırakıyorum ama bana gelecekleri yerde yerçekimiyle dibe düşüyorlar sanki de 😅
reis ben şu * değil oltayı kendimi bile sabit tutamıyorum sanki 😂 Yani sanırım sen yüzüğü takmışken ben hâlâ toprağı eşeliyorum ki yüzüğü bulayım 🥲
Bana diyorsun ki yani;
Sen sakin ol, kafanı bi rahat tut, zaten sen hiçbir şey yapmasan da her şey yavaş yavaş olacak. Yani kanunda ki mantık gibi.
Eğer hâlâ bi şey anlamadıysam özele gelip üç yaşında ki çocuğa anlatır gibi anlatır mısın rezil olmim şurda 😃
Yüzük karakterin, duruşun, hayat görüşün, yapmak istediklerin ve yaptıkların...
Yüzüğü tak ve bekle 😀
"Hiçbir şey yapma"maya takılmaya devam edersen armut pişip ağzına gelmiyor 🤣
Sancağı al ve görün yeterli...
https://youtu.be/tWxn-4ZP-ns?si=WZEzgNde_IGDQh4G
Şu an kaptım. El yüz yıkamak iyi geldi ')
Ben zaten yüzüğü takmışım o zaman. Taşlar da oturacak yavaş yavaş, hiçbir şey yapmamak değil olay, ekstra çaba göstermemek. Tamamdır, harbiden kaptım.
Bu yaklaşmış hâlinse, ulaşmış hâlin Allah bilir nasıl olacak 😂👌🏻
Valla bilemiyorum, bilsem kendime uygulardım kusura bakma zor soru🥲🥲
Yok bea ne kusuru 😂 Her sorunun tatmin edici ve net bir cevabı da olmuyormuş zaten : )
Aynen öyle valla 😅 youtube.com/shorts/pv-_XmjFpDc?si=Cts3soMiQM2rSWUQ
nalaka peki bdnckejxod
jwkxpsdn
Mümkün ama sürekli olamaz. Genelde yürüyüş yaparken aynı anda gözyüzünü izlerken ve derin nefesler alırken inanılmaz bir huzur dolar içime herkesin vardır böyle anları o anları keşfet ve sıklaştır 😇
Keşfettim ama sıklaştırma konusu sorun şu an : )
Bence olamaz ya. İnsan sonuçta eksik bir varlık. Her şeyi bilme gücüne sahip değil. Böyle büyük bir eksiklik varken, doyuma ulaşmak benim gözümde mümkün değil gibi.
Ah, ruhun tamamen rahatlaması ya da doyuma ulaşması... İşte asırlardır herkesin peşinde koştuğu o büyük sorulardan biri. 😌 Haklısın, o kısa süreli hafiflik hissi insana çok iyi geliyor. Ama bunu sürekli kılmak biraz zor. İnsan doğası gereği inişli çıkışlı bir ruh haline sahip.
Zihnini ve bedenini hafif hissetmek için şu an içinde bulunduğun anı daha çok takdir etmeye çalış. Dün ya da yarın değil, sadece şu an. Stresi yönet, kendini çok zorlamadan. Gerektiğinde sınır koymayı öğrenmek bile büyük bir özgürlük getirir. 🌿 Yoga, meditasyon ya da hobilerle zihnini meşgul etmek de bu hafifliği artırabilir.
Unutma, tam bir iç huzur peşinde koşmak yerine, küçük anlık huzurlar biriktirmek daha gerçekçi. Arada o hafiflik geldiğinde, fark et ve tadını çıkar. İşte asıl mesele burada. 🤍
Cevap
5Cevap
Hayır, bu mümkün değildir.
Ne ruh ne de zihin doyuma ulaşamaz, rahatlık hissedemez. İnsan aklı sürekli üretir, diyelim ki doyuma veya rahatlığa ulaşır gibi oldu, hemen ardından daha fazlasını ister.
Evet tamamen olması gerçekten imkansız duruyor
Maalesef.
Ruhumu hissetmiyorum sonuçta ruh 👻 Ama benim beyin hiç rahatlamıyor hiç hafiflemiyor, sürekli düşün düşün bozulacak bir gün
Biliyor musun benimki de öyle, o yüzden boş ver hayat bu, mükemmel hafiflik diye bi şey yokmuş akışına bırak 😂
Mükemmel hafiflik deyince aklıma tek bir şey geliyor ama dillendirmek istemiyorum iptal iptal iptal 🤣
Tamam tamam, valla anlamadım 😛😂😂
İyi iyi anlama 🤫🤣
😂
Bana göre bunun için mide ve bağırsak florasının harika çalışması gerekiyor
Tam âlâkasını çözemedim ama? 🙂
Oralar rahat olduğu zaman mükemmel hissediyorsun kendini
Benim bahsettiğim ruhen hafiflik yani derler ya 'kuş gibiyim', o tabiri daimi nasıl kılabiliriz : )
Zengin olarak
jdjxkdkd payı var tabi doğru 😂
İkinci beynimiz olan bağırsaklarımızda bulunan hücreler, beynimizle benzer şekilde çeşitli bilgileri kaydediyor ve gerektiğinde kullanıyor. Örneğin beslenme ile vücudumuza giren zararlı maddeleri, beyinden önce bağırsak algılıyor ve yüksek bir savunma ile tehlikeyi hızlıca vücuttan uzaklaştırıyor.
SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR gencolar 😀
@hayatindisinda haklı yani..
dhjxjdj hayır bende katılıyorum fakat diğer yandan tamamen buna da bağlı olamaz bence ya : )
Oooo bu zor soru benim için tabiki.
sende cevaplayamayacaksan 🥲
O zaman daha sağlam olduğum bi vakitte cevap almak isterim, çünkü olumsuz ve duygusal yönden çalkantılı herhangi bi cevap gecemi mahveder bugün 🥲
Gönder gelsin abim
Mümkün
Hayır ruh her duyguyu yaşamalı öyle renk bulur
Bana hiç gelmiyo
Hiç mi? 🙂
Hiç
Mümkün değil.
Mümkün
Bence değil
Dayak yemek
😂
Kiminkinin