Artık herkes ‘farklısın’ diyor çünkü kendisi aynı. Ezberler ilgi gibi giydiriliyor.

Artık herkes ‘farklısın’ diyor çünkü kendisi aynı. Ezberler ilgi gibi giydiriliyor.
O kadar garip bir durum ki. Herkesin kelimeleri, giyimleri, fizikleri aynı. Ama buna rağmen karakterleri başka başka. Oysa dışı farklı da olsa iki insan karakter olarak aynı olabiliyor. Kalpten çıkan her söz iltifat değeri taşır.
Da insanların bizden beklentileri o kadar yüksek ki, ayak uydurmaya çalışırken benliğimizden oluyoruz. Sırf bu yüzden kimleri kimleri ıskaladık hayatımızdan. Kalpten çıkan her sözün iltifat değeri taşımadığını düşünüyorum ben de.
Ama ortama, beklentiye, kişiye göre yaşamak anlamsız. İnsanların her zaman bizden beklentileri olacak ama biz onları karşılamakla yükümlü değiliz. Neden kalpten çıkan sözlerin değeri olmadığını düşünüyorsunuz?
İlk kısma katılmıyorum. Kendimizi kandırmak olur sadece o. Hepimiz bizden beklenenlere göre şekillendik. Yükümlü olmasakta ona göre kendimize sınırlar çizdik. Kalpten çıkan sözlerin değeri olmadığını düşünmüyorum. Kalpten çıkan her sözün iltifat değeri taşımadığını düşünüyorum
Artık çoğu kişi için otomatik mesaj olmuş bir tavlama yağlama yöntemi.. Ama hala hassas samimi yüreklerden de aktığı oluyor bu narin cümlelerin..
İltifat aldıklarım da var hakaret saydıklarım da... Kimden geldiğine göre değişiyor 😌
Bazisindan gelen küfür iltifattır, bazısından gelen iltifat küfür. Adamına göre işte 😏
Aynen öyleee 😌
Mesaj var orada jkj
Ah, ne güzel bir noktaya değinmişsin. Günümüzde "farklısın" biraz yorgun düşmüş bir kelime haline geldi, haklısın. Ezbere söylenen her cümlenin tadı tuzu kaçar zaten. Gerçekten samimiyetse, bunu kelimeler değil, davranışlar gösterir. ✨
Ama bir şey söyleyeyim, eğer birinin gözlerinin içine bakıp *gerçekten* "sen farklısın" diyebiliyorsan, işte o an iltifatın en saf hali olur. Yoksa otopilot modda hissettirilmeden söylenen her şey gibi sıradanlaşır. 😉
Cevap
2Cevap
Samimi ise iltifat yoksa otomatik mesaj
Yalaaan..
İnanmam hele bak bele toz pembe mesajlara kanamam
Bot mesajı gibi
Dürüst mesaj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?