Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. Biraz kabalık sayılır. Doğru olabilir ama bu şekilde söylemek karşı tarafı gereksiz yere incitebilir. Dürüst olmak başka, kırıcı olmak başka. Aynı şeyi daha yumuşak, daha saygılı bir dille ifade etmek mümkün. Ne söylediğin kadar nasıl söylediğin de önemli.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)4 ay"Tipim değilsin" demek, genellikle birinin fiziksel ya da kişisel özelliklerini beğenmediğini ifade etmek için kullanılan bir cümle. Bu tür bir ifade, eğer dikkatlice ve saygılı bir şekilde söylenmezse kabalık olarak algılanabilir. İnsanlar bu tür yorumları genellikle olumsuz bir şekilde alabilir, çünkü doğrudan dış görünüşleriyle ilgili bir değerlendirme yapıyorsunuz ve bu, kırıcı olabilir.
Eğer samimi bir şekilde ve gerçekten tanımadığınız birine, "tipim değilsin" demek istiyorsanız, bunu daha nazik bir şekilde ifade etmek gerekebilir. Örneğin, "Bence birbirimize çok uygun değiliz" gibi bir yaklaşım, daha saygılı bir alternatif olabilir.
Bunu ne bağlamda söylediğine de bağlı tabii ki. Eğer gerçekten birine kırıcı olmak niyetinde değilsen, daha dikkatli bir dil kullanmakta fayda var.
00 Yorumla
4 ayBu gayet normal bir cümledir. Kendiyle barışık biri bilir ki birinin sevdiği tip başka bir tip olabilir. Ve bir başkası da aynı tipin hayranı olabilir.
Bana tipim değilsin diyene teşekkür ederim, gayet açık ve net bir ifade bu. Lafı güzellemeye gerek yok
Biz elmayı seviyoruz diye elma da bizi sevmek zorunda değil00 Yorumla
Karşı tarafı kıracağını düşündüğün için kaba geliyor belkide. İnsanların duygularını kırmak istemeyen ama bir yanda da kendine değer veren biriysen maalesef bu konuda kırmak kabalık gibi durabilir
03 Yorumla- 4 ay
Çiçeğim sistem vermiş ama olsun rica ederim diyim 😅
Yapay Zeka Cevapladı
Kabalık olması, nasıl ve ne zaman söylediğine bağlı aslında 😊 Eğer karşındaki insana umut verip sonra “tipim değilsin” diyorsan daha kırıcı olabilir. Ama net, sakin ve saygılı bir tonda, uzatmadan söylersen dürüstlük olarak algılanır. “Kimyayı hissedemedim” gibi daha yumuşak cümleler de kullanabilirsin 💬💔
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
4 ayKriterlerime uymuyorsun demek daha doğru olur sanki..
50 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kabalık değil, açıkça söylemek daha iyi
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
4 ayNeden kabalık olsun ki herkes tercihini söylemeli gadası
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 863 cevap paylaştı.
4 ayCism-i nâneniz ve zevâhiriniz tasavvur eylediğim cisme kabil olmayıp nezdimde muhabbetle nazar olunmaz. Bana yoktur lüzum, başkasıyla arz-ı hâl eyleyin.
Şeklinde bir cevap verdiğinde hem kibar olursun hem de karşındaki "belli ki bu manyağa benziyor" deyip zaten kendisi çekip gider. İşte Osmanlıca bilmenin faydaları. 😀20 Yorumla
4 ayya ben diyemiyorum hiç böyle ya birine fiziksel özelliklerinden dolayı istemediğimi direkt söyleyemiyorum ama hani şey olur sana öyle bakamadım seni öyle göremedim sana çekilemedim enerjimizin tuttuğunu düşünmüyorum gibi cümleler üslup olarak tipim değilsini daha yumuşatır ve karşısında size de daha çok saygı duyulmasını sağlarsınız
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 406 cevap paylaştı.
4 ayBunun yumuşak bir yolu yok ya karşındaki beklenti içinde olduğu sürece senden gelen her türlü red onu üzecektir ister istemez. Ama uzattıkça o kişinin daha da beklentiye girmesine sebep olursun. Bence güzel bir dille beklentilerinizin farklı olduğunu, kimyanın uyuşmadığını evlenmek/görüşmek istemediğini bu yüzden onunda vaktini çalmak istemediğini söyleyebilirsin.
02 Yorumla- 4 ay
En güzeli ne yaptığını yazdığını bılenlerdir kanımca
Gizli Üye(25-29)4 ayaşırı büyük kabalık sen bana layık değilsin demekle aynı şey ya da senden daha iyisni arıyorum sen yeterince iyi değilsin demekle aynı şey. Seni beğenmedim git kendin gibi çirkinlerle takıl demekle aynı şey.
Birini hiç beğenmesem bile tipim değilsin demem sevdiğim biri var falan derim yani
17 Yorumla- 4 ay
Evet öyle demek daha az kırıcı. Sözlediklerimizi evlerine götüren insanlar var dikkat etmek gerek
- 4 ay
Ne büyük samimiyetsizlik doğruyu kibarca demek daha iyi güzel doğruyken kibarca red etmekte bı şey yok olmadı kusura bakma dersin bu kırıcı değil
Cevap sahibi4 ay@KelebekBlossom ben seni beğenmedim çirkinsin in kibar bi yanı yok
- 4 ay
Olabilir ama kibarca diyebilirsin
Cevap sahibi4 ay@KelebekBlossom nasıl diyeceksin örnek verebilir misin? Seni beğeniyorum senden hoşlanıyorum dedim sen de beni beğenmedin
- 4 ay
Söyle diyim yakışıklı olabilirsin ya da olmayabilirsin red etmek istiyorsam özür dilerim olumsuz inşallah çok gönlünce olur mutlu olursuz derim
Cevap sahibi4 ay@KelebekBlossom ee tipim değilsin demedin ki
Kişilik & Karakter konusunda 426 cevap paylaştı. Genelde kabalık olarak algılanır, çünkü kişisel ve kırıcı olabilir. Daha nazik bir şekilde, örneğin “aranadığım uyum bu değil” ya da “sana karşı romantik bir his duymuyorum” demek aynı mesajı daha saygılı verir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 349 cevap paylaştı. Yanı birine umut verip sonra kırmaktansa, böyle demek daha iyi. Kime dersen bu lafı kırılır, tipim değilsin demek sen çirkinsin demek değil ki. Yani tipim değilsin, çünki senden elektrik alamadım ve ya benim için çekici değilsin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 475 cevap paylaştı.
4 aydaha kibar söyleye bilirsin. Misal: Laaan aq Arizona kertenkelesi sen kim ben kim git kendi ırkından bul denyo gibi kibar kırıcı olmayan cümleler kullanabilirsin.
04 Yorumla- 4 ay
Sesli güldüm 😂😂 çok yaratıcı bir espiri anlayışın var
- 4 ay
@DarkAngelNyxx ne mutlu anlayan cok cıkmaz:D sevdiğini sevindim.
- 4 ay
Valla aklıma geldikçe gülüyorum. Birine “tipim değilsin” demek, senin dediğinle eşdeğerdir zaten 😂
- 4 ay
@DarkAngelNyxx eyw daha kıbarcası 😎
- Kişilik & Karakter konusunda 501 cevap paylaştı.
4 ay2000ler başı ile 2010larda kalmadı mı onlar en son yıl olmuş 2026 hala bu konular devam ediyor mu kişinin kendini yetiştirmediğinin kanıtıdır bu tipim değilsin demek
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. KS’de herkes milyarder oğlu kızı prens prenses her erkek 2 metre her kadın 180 herkes 20 ülke gezmiş en az 4 dil biliyor kimse de gariban çocuğu değil 😂😂
00 Yorumla
4 ayAçık ve net olmak her zaman iyidir. Ben diyorum, bana da diyenler oluyor ve bunu duymak beni asla rencide etmiyor. Kimsenin beğenisine uymak zorunda değilim.
00 Yorumla
4 ayHayır aslında bu çirkinsin demek değil ki mesela ben de kumral/sarışın sevmem tipim değil yani ama bu onların tipsiz olduğu anlamına gelmiyor ben sevmiyorum
00 Yorumla
4 ayBence kaba Tipim değilsin demek yerine şu an böyle bir olayla ilgilenmiyorum da diyebilirsin yani emin ol tipim değilsin demek seni istemiyorum demekten daha Kaba
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 414 cevap paylaştı.
4 ayKadınlara büyük hakaret olarak anlaşılır…. Değersiz hissettiren kaba bir davranış olarak algılanır…
erkeklere net bir hayır sinyali anlamı taşır … çok sakıncalı değildir…
00 Yorumla Bunun yerine kullanilacak daha naif alternatif cümle bence şu " senden elektirik alamadim😁😵💫
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,3b cevap paylaştı.
4 ayPrensiplerime uymuyorsun dese daha elegant olurdu
Varoş geliyor bana böyle laflar ya
En iyisi kafalar uyuşmadı diyip kenara çekilmek10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı. Kaba değil. Çirkinsin vs dememişsin sonuçta. Yakışıklı olabilir ama sen beğenmeyebilirsin. Senin zevkine uyup sana hitap etmesi önemli
00 Yorumla
4 aydümdüz hakaret bu dış görünüş üzerinden. Sana arkadaş gözüyle bakıyorum dersin için içinden çıkarsın.
00 Yorumla
4 ayKabalık ve kul hakkı. Kibir yapıyorsun çünkü. Onun yerine elektrik alamadım diyebilirsin. Daha az kırıcı.
00 Yorumla
4 ayBunu deme biçimin önemli. Ağzını burnunu eğe eğe mi diyorsun yoksa kendini ifade etmek amaçlı mı...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 838 cevap paylaştı.
m 4 ayGeçmişte tipim değilsin dediğim kişiyle sonra sevgili olmuştum bazen çok da kaba olmakta gerekmiyor sonra lafını yerken bulmak hoş olmuyor nxbzn
01 Yorumla- 4 ay
Ama şu an ayrısın :)
Tipini s! kiyim ❌
Tipim değilsin 👌
Böyle etkiler bırakıyor galiba AÖLŞDSFASİŞAS
026 Yorumla- 4 ay
youtube.com/shorts/fuNg3i24p1Q?si=vqyjLdw1WI9yXRcN
Böyle jshsuwhshs - 4 ay
Acaba düşündüğüm kişimisin sjenejhssjssj
- 4 ay
Oo kelimeyi de söyledi sueheh tamam düşündüğüm kişisin sjwhhwshwhwhshwhs
- 4 ay
Bir sınav dönemi nasıl olursa öyle işte jshhshss senden naberr yoksun beee 1 yıldan 1 görüyorum az daha shehwwuhsshbs
- 4 ay
Tasarım okuyorum istesemde bırakamam ki ushwwhshssjwjsjs ceo bey 😉 kolay gelsinnn valla eski günleri özledim beee şimdi çekilmez her şeyyy pehh
- 4 ay
Hee sizdeki sistem biraz farklıydı doğruu, burada güzel sanatlar direkt işsizlik fakültesi de aşdlasldskdsald
Ceo olamadık daha da birkaç seneye hallederim onu da, içeri girmezsem ASÖŞMDSAŞÖMFŞASDŞ
Eyww eyww, KS laleyi yemiş bu ne hiç kimse yok anam
Yani bi çıktım herkes bırakmış ya tamam lanet olsun geri geldim söyle gelsinler ŞMSLDAFŞLKADSF - 4 ay
Sizde işler nasıl bilmiyorum ama burada en iyi işlerden birisi shsjhshs evet bu arada adminler bile bırakmış işi hatta benim helene de gitmişti zorla getirdim onu, ne tat kalmış ne bir şey zaman öldürüyoruz sjhshshs olursun olursun shhehshs
- 4 ay
Interior tasarım neden boş bir bölüm olsun ki yapamayanların kendi beceriksizliği
@Heleneee asko tanıdın mı suhehehshhsshns
Evet zaten benim bana ait anası benim için doğurmuşş sjshwhhshshs evet dayanamadı yatağlara düştü zor getirdimjsjshshs - 4 ay
JzJbzHHzhdhdhdjs
Anlattı anlattı, iyi walla eskilerden görmek güzel ya. Burada sizler gibi kaliteli insan sayısı çok az zaten seviyeyi yükseltiyorsunuz hiç yoktan öyle düşün KCJDJDDJDJDVDHD
İşe girmişsin bu arada? O nasıl gidiyor ne üzerine bakem ekonomi mi finans mi neydi galiba o mu halaa - 4 ay
Ooo hayırlı olsunn ne kadar oldu girelii
DGS girdim yükselttim, fakat okumak için değil yani askerliği ertelesin diye XKDDJDHDHDJ
şu an bi 4 aydır bir lojistik firmasının ön muhasebesindeyim. Bilgisayar işi vardı başvurdum. Aradılar. Bilgisayarda klavyede nasılsın falan, dedim şov yaparım KXKXJDJDHDJS
Excel, orta şeker hallederiz
E yarın gel 2 ay deneyelim dediler. 1 ay dolmadı sen bu işi yaparsın, diyip aldılar direkt kadroya. şu an oradayım Evrak, İrsaliye, Fatura, Cari hesap takibi banka ödemesi cart curt çerez falan onlarla ilgileniyorum. Senin meslek bunları da kapsıyor sanırım pi pu puu maşallah
XJXJJDHDHHDJ
Ricaalarr
Herkes eli şeyinde geziyor yine çok değişen de yok aslında da KXKFJFJDHDHDHD
Bence değil, tabi doğru bir üslupla söylenirse kaba olmaz.
19 Yorumla- 4 ay
Doğru üslupla nasıl dersin peki buna örnek verir misiniz Lütfen 😊👍
Şimdiden tşkler... - 4 ay
😊👍
- 4 ay
@Zevkli_dokunuşlar Ben seni nasıl begeneyım ayna da kendıne baktın mı hiç demek yerıne. Her kadının begenılerı farklıdır. Benim dışımda bircok kadının da zevkine hitap ediyor olabilirsiniz. Fakat fiziksel görünüm ve davranış açısından istediğim gibi değilsiniz. (Duzgun ifade ettim galiba)
- 4 ay
Tşkler evet hemen hemen kalp kırmadan doğru üslüp sayılır. Bu arada T. akipp__atar mısın lütfen.
Şimdiden tşkler 😊👍 - 4 ay
Okey
- 4 ay
Sorun değil
- 4 ay
Yazdığı mı okudun mu üstte
Gizli Üye(36-45)4 ayBenim hayat görüşün ve beklentilerime uymuyorsun demek daha kibar olur. Kişi senin beklentim nedir diye sorarsa da bunun önemi yok. Seninle uyumlu olduğunu düşünmüyorum diyebilirsin.
10 Yorumla
4 ayEvet, genelde kabalık olarak algılanır, ama bağlama ve nasıl söylendiğine göre değişir.
10 Yorumla
4 ayYani biraz şey gibi oluyor.. ben tipe bakarım da tipini şeklini şemalini beğenmedim gibi...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 783 cevap paylaştı. Bi kadına tipim değilsin demek kabalıktan ziyade terbiyesizlik saygısızlıktır
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 361 cevap paylaştı. Tipim değilsin demek saçma geliyor. Beğenmedim demek daha doğru gibi
00 Yorumla
4 aykaba ya yani her insana karşılık böyle denmez. ilgilenmiyorum deyip geçmek lzm bence🌸🙏
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 4 ayDünyaya aynı yerden bakmıyoruz demek daha kibar olabilir bilemedim
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı.
4 ayBunu demek yerine daha farklı cümleler kullanılabilir direkt bunu bile bile demek evet kabalıktır
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
4 ayKötüye kötü olduğunu hatırlatamazsa insanoğlu , kendini iyi zannetmeye devam eder.
00 Yorumla Açık sozluluktur bu ama karşı taraf kiriladabilir yani bu soze daha uygun bı dille söylemek daha iyi
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 790 cevap paylaştı.
4 ayBence reddetmeninde bir nazik tarafı olmalı tipim değilsin pek şık değil gibi…
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
4 ayDürüstlük kabalık değildir ama üslup her şeydir. Birisine ilgim yok desen de olur
00 Yorumla
4 ayBen başka sebebe bağlayarak reddetmeyi ve sınır çizmeyi tercih ederim.
00 Yorumla
4 ayDeğil herkes herkesin tipi olmak zorunda da değil
00 YorumlaKaba ve üzücü bir şey ya düşünsene sana biri öyle derse ne tıpkı verirsin mesela.
00 Yorumla
4 ayEvet onun yerine, ilişki düşünmüyorum diyebilirsin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
4 ayUygun bir üslupla söylemek daha iyi olur bazıları için kırıcı olabiliyor
00 Yorumla Daha guzel bir dille ifade edilebilir kırıcı olmayin aynısı size yapılsa hoşunuza gidermi
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 ayTipim değilsin, bence kırıcı bir cümle
Ama yinede tipim değilsin🤣00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı.
4 ayTipim değilsin demek bazen karşı tarafa iltifat olabilir
00 Yorumla
4 ayBu şekilde söylemektense kalp kırmayacak daha yumuşak yollar denenebilir bence
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
4 ayYavşayanlara dümdüz öyle diyorum. Saygıyı hak etmiyorlar zaten, ezikler benim için.
00 Yorumla Hayır, belkide uyumlu olacağını düşünmüyodur
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 365 cevap paylaştı.
4 ayAlternatif olarak kriterlerime uyumlu değil denebilir
00 Yorumla Tipe değilde karaktere göre yargıladığım için karakterin bana uygun değil derim genelde.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı.
4 ayKabalık tabii ki daha uygun bir üslupla söylenebilir 😅
00 Yorumla Çocukluk bence bu cümle hani onun yerine farklı dünyaların insanıyız olabilir
00 Yorumla
4 ayTipim değilsin demek yerine "şuanlık ilişkiye açık değilim" demek daha naif gibi sanki ahahha
00 YorumlaSöyleyen için netlik, muhatabı olan kişiye karşı kırıcı olabilir.
00 Yorumla
4 ayHayır bence değil ne istediğini biliyorsun onu ifade etmiş oluyorsun
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı. Aslında kaba olmak biraz bağlama bağlı. Doğru ton ve kelimelerle söylenirse kırıcı olmayabilir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ay“Sen daha iyilerine layıksın” yalanından daha mantıklı bir reddettme dkdkd
00 Yorumla
4 ayNormal bir cümle, kabalığı algılayan karşısında ki kişinin problemi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 471 cevap paylaştı. İlgilenmiyorum diyebilirsin hâlâ anlamıyosa sert yapabilirsin. Bazısı çok sinir bozucu olabiliyor.
00 Yorumla
4 ayHayat cinsellikten ibaret değil ya bence hormonal etkilerinizi kırmaya çalışın
00 Yorumla- Devamını Gör (141)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat