Negatif insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?

Artık çok sıkıldım. Genel olarak pozitif cıvıl cıvıl biriyimdir neşeli konuşkanımdır ama beni bile bu hale getirdiler iş yerimde yakın bir arkadaşım var ilişkisinde sürekli yaşadığı olumsuzluklardan başka bir şey anlatmıyor diğer iş arkadaşım sürekli ailevi sıkıntıları maddiyatı vs şeyler anlatıyor sürekli dert dinlemek negatif şeyler duymak beni ister istemez bunaltıp aşağı çekiyor çünkü bıktım kendim de çok güler yüzlü Samimi biriyimdir ondan kaynaklanıyor sanırım iş yerimde masamda oturuyorum biraz tek kalıp kafamı dinlemek istiyorum hoppp Hüseyin diye bir arkadaşım geliyor yalnız bırakmıyor beni hiç kaçıyorum artık tuvalete telefonla konuşuyor gibi yapıyorum ters bir şey söyleyip kırmak da istemiyorum ama benimki de kafa üstelik nişanlı bir kızım beni kendine yakın gördüğü için gelip anlatıyor belki ama karşıdan da hoş durmuyor sürekli yanımda görünmesi ben rahatsız oluyorum bunu daha önce söylediğim zaman sen benim kardeşim gibisin herkes biliyor diyor Napayım abi yani ben… diğeri ise kız arkadaşım. Sevgilisinden yeni ayrıldı 1 ay oluyor çocuğu bana kötüledi yaşadığı olumsuz şeyleri anlattı motive edip yardımcı oldum hep çocuk bu sefer geldi yanıma kızı kötülüyor elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum hakkınızda hayırlısı buymuş üzülmeyin sen yoluna o yoluna derken kız arkadaşım gelmiş biz tekrar konuşmaya başladık dedi abi niye bana olumsuz şeyleri bu kadar anlatıyorsunuz artık yıldım her şey çok üstüme geliyor yardımcı olup konuşan birilerini arıyorum

Negatif insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?