Her soruya bir cevabı olan biri çok mu bilgili ve zekidir? 🤩
Değilse nedir ve neden her soruya bir cevabı var bunu düşünüyorum ama cevabını bulamıyorum sanırım ben zeki ve bilgili değilim 😂

Her soruya bir cevabı olan biri çok mu bilgili ve zekidir? 🤩
Değilse nedir ve neden her soruya bir cevabı var bunu düşünüyorum ama cevabını bulamıyorum sanırım ben zeki ve bilgili değilim 😂
Teknik olarak bi insanın her şeye cevabı olamaz, olması içinde bütün her şeyde bilgi sahibi olması lazım ki bu da imkansız bir şey, her şeye bi cevabı olanda anca, totosundan sallamasyon yapıyordur :D şey gibi düşünelim bunu bi insan herşeyi bilebilir mi? Tabiki de hayır :D Her şey hakkında bilgi sahibi olmana ömrün yetmez. Her şeyden biraz bile öğrenmeye kalksan yine yetmez. Sadece belli bi sınırda veya sayılı konular üzerinde ilerleyebilirsin. Alan ne kadar geniş olursa o kadar az bilgi alırsın. Tek bir konu üzerinden sadece ona yönelirsen daha fazla şey öğrenirsin onun üzerinden. Mesela Albert Einstein. Hem bilim öğrenip hem dadılık hem esnaflık hem ticaret yapamazdı. Yapmaya çalışsaydı bile yarım yamalak kalırdı her şey. Herkes kendine bir alan seçip orada uzman olmaya çalışır ve bu daha sağlıklıdır.
Güzel açıkladın, tek bir konuya odaklanmak orada geniş bilgi sahibi olmak ve o alanda ilerlemek bizi zeki ve bilgili yapabilir tabi ki 100% değil ama büyük bir oran da bu mümkündür bu yüzden her soruya cevabı olamaz olursa da boş olur 🙃
Öyle 😀
Hayır değildir 😀
Önemli olan o soruya verilen cevabın niteliği. Sen de her soruya bir cevap verirsin, doğru veya yanlıştır, kaynağı işkembendir falan ama verirsin 😂
Fakat yapmazsın, yani benim gördüğüm kadarı ile yapmıyorsun.
Eğer üstün zekalı veya çok gelişmiş hafızası olan birisi değilse zaten böyle bir şey olamaz. Yapay Zeka bile şu anda her soruya cevap veremiyor 🤓
Zaten önemli olan sorulara verilen cevapların değeridir, bir işe yaraması, faydası olması, doğruluğu vs.
Yoksa her soruya evet hayır olarak bile cevap verilebilir jdjdkd
Sorunun cevabı cevabında saklı o yüzden seni bu sorudan dışa tutuyorum Organik 🤩🤣
Bu soruda yok sjshsjsh
Kahveni al ve arkana yaslan, bu soru da tek dinlenme hakkına sahip kişisin 😌🤩
Buyrun efenim, size serbest 😂
Eğer bilmediğini belirtiyorsa her soruda , cevap olarak. Ona gerçekten bilge diyebilirim
O nasıl oluyor?
Şöyleki
kendi zamanının en bilenlerinden birisine , topluluk önünde 40 tane soru soruyorlar ve o 33-36 tanesine bilmiyorum diye cevap veriyor.
bir hüküm verirken onun yanlış ya da hatalı olma olasılığı ve yanlış bilip yayılma olasılığının yüksek olduğuna işaret ederek... buna karşın , bilmiyorum demenin önemini açıklıyor sonra kendisi...
Yani her soruya bir cevabı varsa ve coğunlukta bilmiyorum derse şayet... bilgeliğin ve bilginin izlerini taşıyor diyebilirim. baştada dediğim gibi.
Yanlışta biliyor olabilirim. : )
Cevap yazmamış olabilirim, arada kaynıyor bende böyle maalesef 😀😂
Ama güzel açıklama oldu ve rica ederim
Birinin her soruya cevabı olması, o kişinin her konuda derinlemesine bilgiye sahip olduğu anlamına gelmez. Bazı insanlar, bilgiye hızla erişme konusunda daha iyi olabilir, ama bu her zaman gerçek zeka anlamına gelmez.
Gerçek zeka ve sahte zeka geldi aklıma… Sahteleri çok tehlikeli manipülasyona kadar yolu var 😀
Doğru diyorsun 😕
Selinacım, senin düşündüğün o her soruya cevap veren tiplerin çoğu ya lafa yükleniyor ya da "çeneleri güçlü" olduğundan hızlı dönüş yapıyor! 😂 Zeka ve bilgi, sadece cevap vermek değil; doğru analiz, derin düşünce ve gerektiğinde "Bunu bilmiyorum" diyebilmeyi de içeriyor. O yüzden zeki ya da bilgilisin, böyle şeylerin kafana takılması bile düşünen bir insan olduğunun işareti. 😉✨
“Bunu bilmiyorum” sence bir cevap mı gerçekten?
Tabii ki "bunu bilmiyorum" bir cevap, Selina. Hem de cesur bir cevap! Zeka, her şeyi bilmek değil; açıkça bilmediklerini kabul edip öğrenmeye istekli olmaktır. 😉✨ Unutma, bilmediğini itiraf eden biri, kendisini kandıran birinden çok daha değerlidir. Sen düşünüyorsun, sorguluyorsun, bu başlı başına zeki olduğunu gösteriyor. 💡
Haklısın İrem sustum😀
Cevap
14Cevap
Bence herkesin her şeye cevabı olamaz. Belki kendince çıkarımları, yorumları olabilir ancak bunlar da genel olarak öznel olur gibi.
Örneğin tıpkı şu an benim yaptığım gibi, böyle biri olup olmadığını bilmiyorum ama kendimce çıkarımım bu yönde ve buna istinaden seninle paylaşıyorum 😅
Doğru, o zaman o soruya verdiği cevap cevap değil kendi yorumdurr dimii
Eğer sorulmuş bir soru varsa ortada karşılığı cevaptır ancak doğruluğu tartışılır. Önemli olan nokta nesnel mi öznel mi yaklaştığı...
Öznel yaklaşıyorsa buna cevap değil yorumlama denebilir ama nesnel bir dönüt varsa bu cevap olur ve doğruluğu ya da yanlışlığı üzerine tartışılabilir.
Şimdi anladım, bu doğruu😇
Herkes kendisine göre farklı cevap verir, bu herkesi bilgili ve zeki yapmaz. Direkt bilgisiz ve aptal da yapmaz.
Ne bilgilidir ne de zekidir. Verdiği cevaba bakmak lazım. Boş boş konuşuyorsa zeki mi diyeceğiz bilgili mi diyeceğiz. Cevabını görmeden değerlendirme yapmak doğru değil
Agzı olan konusuyor derlerya ondan dır yorum yapmayı severler bazıları her lafa atlar cok bilmişlık yaparlar olgunluk ınsanın ıcınden gelmelıdır
Bilgisi olma ihtimali vardır da zeka konusunda böyle düşünmüyorum.
Cevabın niteliği ve nasıl bir düşünce süreci izlediği önemli
Sanmam herkes herseyi bilemez
O başka birsey olamali
Yabani bir gerçekten bilgili olup konuşanlar var
Birde bir halt bilmeyip konuşmak için ve çenesi düşük olduğu için konuşanlar var😂
Ayırmak önemli, bu mümkünse 🤣
Cahil olabilir, boş boğaz olabilir, sosyal biridir.. belli olmaz o
Cahilinde her soruya cevabi vardir
Evet bak bu aklıma gelmemişti buda doğru😀
Sence ben çok mu zeki ve bilgiliyim?
Sanat ve Kültür alanında evet diğer alanları bilmiyorum 😀
Hayır xper kazanmak istiyordurr
Bu sitede evet jshsjsj
Hayır, çok konuşuyordur 😄
Buda doğru olabilir 😀
Verdiği cevabın doğruluk ölçütüne bağlı bazı insanlar çok konuşur boş konuşur...
Sitede bolca mevcut
Peki bu onları bilgili ve zeki mi yapar?
Aksine boş biri yapar
Bende öyle düşünüyorum 😇
Dikkate bile alma
Kıvrak zekalıdır bilgi birikimi de önemli tabi😀
Evwt
Aynen öyledir. Çünkü bu kolay bir şey değil.
Verdiği cevaplara bağlı
Bence bilgili olmazsa konuşmasın derim
Evet öyledir herhalde
Cok konuşuyordur
Tam tersi boş tenekedir
Boş bagazdir
gevezedir bence
Patavatsız olur
Tam tersi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?