Yeryüzünde herşeyi bilen biri varmıdır ki? Varsa lütfen yazın kendisine sormak istediğim o kadar şey var ki..🙃😅😅

Yeryüzünde herşeyi bilen biri varmıdır ki? Varsa lütfen yazın kendisine sormak istediğim o kadar şey var ki..🙃😅😅
Bilgisi ölçüsünde cevap veren ya da bu konuda bir bilgim fikrim yok diyen kişi cahil değildir. Ancak bu şöyle bu böyle bunu şu kişiden duydum böyle yapıyormuş diyen hakikaten cahildir.
Kendisine sorulan bütün sorulara cevap veren bir insan, cahil midir bilemem. Belki bilgilidir, belki değildir.
Bilgili bir insan, bilgisi dahilinde konuşur. Her söze bir karşılığı olan insandan, her şeyi biliyormuş gibi konuşan insandan uzak durmak isterim.
Mesela buradan bir örnek vereyim. Din, siyaset ve tarih konularında cahil kalmış insanlar, burada sanki her şeyi biliyormuş gibi konuşuyorlar. "Bütün dünya yanlış, sadece onlar doğru" havasına kapılıyorlar ve saçma sapan düşüncelerini ortaya saçıyorlar. Genellikle böyle insanlardan uzak durmak istiyorum ama bazen canıma tak ediyor ve cevap vermek zorunda kalıyorum.
Bir insan her şeyi bilemez. Milyonlarca bilgi var. Hepsini nasıl bilebilir ki? Bu mümkün değil. Üstelik doğru bilgi olduğu gibi, dünyada bilgi kirliliği denilen bir şey dahi var.
Ben, ilgi alanlarım doğrultusunda öğrenme açlığımı doyuruyorum. İlgi alanlarım dışına çıkmayı pek sevmiyorum. Bilge değilim ama bilgisiz bir cahil de değilim.
Teşekkürler. 🙏🏻
Rica ederim..
Bence duruma göre değişir.. yani o kişiye ne soruluyor? ne şekilde cevap veriyor buna bakarım ben.. bilmediği şeylere de cevap verebilir bu onu zeki yapmaz.. zaten bir insanın tüm sorulara cevap vermesi mümkün değil.. bu yüzden de sadece bildiklerine doğru cevap veriyorsa bilgilidir.. bilmiyorum diyorsa akıllıdır.. bilmediği halde konuşuyorsa da cahildir bu kadar basit.
Samimi fikrini içtenlikle açıklamaya azmetmiş biridir umarım. Üslûbu gelir öncelikle, "herşeyi ben bilirim, ben bilginin zirve noktasıyım herkesden üstünüm" tavrıyla cevap veriyorsa zaten kısa sürede sevilmeyen birine dönüşür o kişi. Bazı konularda bilgisiz olmaktan daha doğal bir şey olamaz, içtenlikle bunu açıklamak ta son derece önemli ve hem de sempatik.
Günaydın 🌞☕ Teşekkürler..💝
Cevap
17Cevap
Kendini bilgili sanan bir cahildir.
Verdiği cevabın doğruluğuna göre değişir. Etrafımda çok var böyle hazır cevap tipler ama işin detay kısmında durum değişiyor.
Bütün soruları biliyorsa o branş HERBOKBİLOG 😂😂
Verdiği cevaplara göre değerlendirmek lazım. Sen a dersin o z’yi anlatıyorsa cahildir ama bunun yanında daha kötüsü boş boğazdır. Ha sorduğun her soruya son derece ikna edici cevaplar verebiliyorsa maşallası denir
Önce soruya bakmak lazım sonra verilen cevaba bakmak lazım cevaplar sorunun doğru cevabı mı cevaplar sorunun mantıklı cevabı mı yoksa laf ola beni gene türünden boş lakırtılarla bu aşamayı geçtikten sonra o kişiyi değerlendirebiliriz
Herkes herşeyi bilemezki bu tabiata aykırı 😂
Kimmiş bunlar muneccimmi 😂
İnanma onlara kimse herşeyi bilemez
Oysa bilmiyorum dünyanın en güzel cevabıdır karşı tarafın soru sorma şansını ortadan kaldırır, var öyle herşeyi bilen tayfa en tehlikeli insan tipidir cahil insanlar nokta.
Bilgili kişi gerektiğini yerde sessiz kalır ama cahil herşeyi bildiğini düşünüp herşeye cevap verir gururu önemlidir.
Bildiklerini kendince cevaplar, bilmediklerini de sallar geçer. Kendisinden başka da bir şey beklenmez hani.
Her şeye cevap veriyorsa sınırlarını çizmeyi bilmiyodur
Her soruya da cevap vermezsin bu arada. Mütevazilik öldü mü?
Bütün sorulara cevap veririm.. bilmediklerim'in cevaplari'da kutuphane'ye bak derim. :)
Kimse herşeyi bilemez sadece bildiğini zanneder
Bu dünyada her canlının öğreneceği bir şey vardır..
her seyi bilen yoktur ama her sey hakkinda fikir sahibi cahil coktur
Herkes cahildir ama farklı konularda.. Eğer her konuda bilgili olduğunu zannediyor ise cahildir..
Cevaplar kişiyi bağlar, soruların varlığı daha kıymetli.
Cahilim kızım biz, köylüyüz. Yeni geldük şehre.
Bilgili değildir biliyormuş gibi davranır kimse herşeyi bilemez
Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir
Cevap vermek bilmek demek değil
Her soruya cevap vermemek lazım
Bilge gibi görünen cahildir 😅
Boş insandır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?