sevgi emek istersen neden karşılığında çoğu zaman bencillik görüyoruz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı. Çünkü herkes aynı yerden, aynı derinlikten sevemez. Sen içinden geldiği gibi, hesap yapmadan değer verirken, karşındaki belki sevgiyi hak etmekle karıştırıyor ya da sana alıştığı için kıymetini göremiyor. Bazı insanlar ilgiyi görünce geri çekilir, çünkü alışık değillerdir ya da fazlasını nasıl taşıyacaklarını bilmezler. Ne yazık ki, kalpten gelen çoğu duygu, karşıda aynı karşılığı bulamaz. Bu senin fazla olmandan değil, onun eksikliğiyle ilgilidir. Herkesin sevgisi aynı dili konuşmaz. O yüzden sen değer veriyorsun diye biri de aynı derinlikte hissetmek zorunda değil. Ama bu, senin sevme şeklinin yanlış olduğunu göstermez.
13 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBirine sevgi, değer verdikçe karşılık görememek sık olur çünkü herkes aynı şekilde sevmez. Sen belki içten ve fedakârca yaklaşıyorsundur, ama karşındaki bunu anlamayabilir ya da önemsemeyebilir. Bazı insanlar sadece almak ister, vermeye alışık değildir. Bazıları da kendine yetmediği için başkasının sevgisini taşıyamaz. Yani çoğu zaman sorun sende değil, denk gelinen kişide. Sevgi emek ister ama her emek karşılık bulmaz. Bu da hayatın biraz sert, ama gerçek tarafı.
11 Yorumla
1 yılHak ettiği değerden fazlasını verirken kendimizi eksilttiğimizi fark etmeyiz çoğu zaman.
13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim, günaydın
1 yılÇünkü karşıdaki insan yanlış kişi oluyor yani o enerjiyi ya hissetmiyor veya layık olmuyor. O yüzden her daim sabır ile güzel bir denk gelişi beklemeliyiz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, sevgi ve emek öyle bir yatırım ki bazen boşa gittiğini düşündürür... Ama durum şu ki, herkesin sevgiye bakışı aynı değil. Sen gönlünü ortaya koyarken, karşı taraf belki bunun kıymetini bilecek kapasitede değil veya farklı bir sevgi dili konuşuyor.
Burada önemli olan şu: Kendi değerini başkasının sana davranışıyla ölçmemelisin. Sevgi yatırımı tek bir tarafa akarsa, bencillik ya da alışmışlık doğabilir. Yorulup tükenmeden, dengeli ilişkilere odaklan. ❤️🩹10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
59Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u 1 yılEhline denk gelmeyen ziyan olur
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
1 yılAldığın yerde olacaksın vermeyenle isin olmayacak
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 20,5b cevap paylaştı.
1 yılGünümüz ilişkileri çıkar üzerine kurulmuş gadası
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 408 cevap paylaştı.
1 yılCesur insan sayısı çok az.
Bugün soruyu şu şekilde sorsaydın kimler sevmek ve sevilmek ister diye emin ol ki yüzün doksanı ben, ben, ben diye atlar yoruma.
İş başa düşünce istekler hazza, kalp ise uçkura dönüyor.
Sevmek ve sevilmek yerini objeleşmek, reklam ve teşhire götürüyor. Sevmek isteyen insanlar ve sevilmek isteyenler özünde hakkıyla bunu isteyen insanlar masum olur. Masumlar da ona iyi davrananların çıkarına uyarsa devam edilir uymazsa yol verilir.
Mesela masum biri sevmek istediği için karşısında ki için olumsuz düşünmez. Masum olduğu için ona başka şeyleri yakıştırmaz.
Bir kere şöyle düşün Allah'ı seviyorum diyen milyonlarca insan bile aslında cennet sevgisi ve cehennem korkusundan seviyor iken yani Allah çıkar sevgisine layık görülür iken bu insanların içinde sevmeyi ya da sevilmeyi hak eden var mıdır sence?
Rabbimi seviyorum, Rabbim de seni sevsin. Ve gönlünce olanı nasibin eylesin senin de diğerlerinin de.12 Yorumla- 1 yıl
💐💐
1 yılOnda o yok çünkü ben aşık oldugum kıza körkütük aşık olmuştum. icimden gecsede elimden geleni yapıyordum sonra birgün bu ben miyim demeye başladım. Sonra farkettim o kızda annemle babamın tavırlarını görmüştum. sonra isyan ede ede unuttum. kendimi buldum yoluma gitmeye karar verdim
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılBence yaklaşım ve insanlık ile ilgili ya. Örnek vermek gerekirse @VEGA0 a ne kadar değer verdiysem aynı şekilde karşılığını aldım.
210 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
İnsan severken beklenti içine giriyor. Sebep bu. Beklenti olmadan sevmek gerek. Diğer türlü yıpranıyoruz.
13 Yorumla- 1 yıl
Ona şöyle yorum yapabilirim. Sevmek ile sevilmek kavramı farklıdır. Sevmek cesarettir. Sevilmek ise bir ödül. İnsan gösterdiği cesaretin ödülünü de almak ister. Zaten sevip seviliyorsan bu insana şanslı hissettirir. Malum şu zaman da sevmeyi bilen de pek az sevilmenin kıymetini bilen de az.
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. İnsan karşı tarafa kendinin hak ettiği gibi davranır
13 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. 5 kuruşluk adama 3 kuruş değer verdiğimiz için üzülüyoruz
12 Yorumla
1 yılÇünkü kendinden fazla değer vermek soytarıyı kral eder 😂😂😂
13 Yorumla- 1 yıl
Hahahaha benimde aklıma bi an da geldi bende şaşırdım ahhaahhaha
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok basit yöntemi var önem vermeyecek aynı şekilde davranacaksin baktın olmuyor birakicaksin kendinizi boşuna yoruyorsunuz
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSorması ayıp ama merak ettim yaş doğru mu
Denge önemli ancak hiç bir ilişkide bu denge çok olmaz bir taraf daima daha fazla önem verir ve bu da karşı tarafı cepte algısına sebeb olur o da ilgisizlesir maalesef günümüz ilişkileri özeti budur
10 Yorumla
1 yılSevmek yetmiyor bazen kimi sevip deger verdigine dikkat etmek gerek haddinden fazla verdigin deger seni bazen rezil eder tanrı karakteri düzgün insanlarla karşılaştırsın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 450 cevap paylaştı.
1 yılSevgi göstrirken emek verirken frekansdan çıkıyorsan bu sevgisizlik olarak görülür, her insanın sevgi beklentisi senin düşündüğün gibi olmayabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇünkü insanlar kötü sevsek değer versek karşılığında nankörlük görüyoz
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılBir adım atana bir adım gitmek bu yüzden önemli. Bazen herkesi kendimiz gibi sanıp sınırsız sevgi ve ilgi gösteriyoruz ama sonuç tabi ki hüsrann
10 Yorumla Demek ki hak etmeyen kişilere hak ettiğinden fazlasını veriyorsunuz
Alma verme dengesi kuramıyor, manuple oluyorsunuz demektir10 Yorumla
1 yılNe hayatımda ne geçmişimde hiç kimse yok. Bu yüzden cevabım yok. Hiç arkadaşım da yok. Bilmiyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılİlgiler, kişiye göre değişiyor. Mesela kadın ya uçta yaşıyor duygularını ya da erkek fazla takmıyor. Ya da kadın mesafeli yaklaşıyor veya erkek fazla ya uşak gibi..
10 Yorumla
1 yılKendilerini vazgecilmez sanıyorlar hele hele gösterdiğin sevgi ve merhamet fazlaysa bana hazirdan sevgi ve merhamet geliyor diyip bu taraflari kalkiyor
13 Yorumla- 1 yıl
Umarım sana senin verdiğin degerden fazlasinj veren biriyle karsilasirsin
- 1 yıl
Ne demek , anladım
Gizli Üye(36-45)1 yılArtık belli bi yaşa gelmişsin öğrenmiş olman gerekirdi
112 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet var. Her yaş yeni yeni insanlar tsnıyosun tanıdıkca ne ma. l olduklarını görüyosun. Üzül sende ilk basledaki yıkımlar olmamalı.
Cevap sahibi1 yılBakma sana diyorum ben çok mu farklıyım. Ama eskiye nazaran en azından insanlaeı yakınlık derecesine göre ve niyetleri ne göre değerlemdiriyorum. Niyeti bozuk fesat insan hayatımda olamaz
Cevap sahibi1 yılAma şuda önemli, insanları tanıdık diye güvensizlik ön yargı olmasın oda bize zarar
Cevap sahibi1 yılİnce çizgi oldugunun farkındaysan sorun yok. Nolursa olsun iyi insanlar var ve iyiler iyilerin kıymetini bilmeli
Cevap sahibi1 yılGüzel bi dilek. Resim sana mı ait?
Cevap sahibi1 yılSana mesaj attım
Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Beklentimiz çok büyük oluyor herhalde,
Bir de dengi dengine meselesi, denk gelmek önemli.
10 Yorumla
1 yılÇünkü ağır geliyor taşımakta zorlanıyor karşımızdakiler
10 YorumlaFazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir derdi ünlü düşünür 😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı. Çünkü o insanlar verdiğimiz değeri hak etmiyor, hak eden insan verilen değerin kıymetini bilir.
10 YorumlaDemek ki doğru kişiyi seçemiyor o durumda olan kişiler.
Seçmeyi bilmek, lazım
10 YorumlaDeveye diken insana da düt yaraşır bu işin kuralı bu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBunun bir çok sebebini sayarım ama Allah doğru insanla karşılaştırsın diyeyim herkesi
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılİşte öylelerine nefret silahını kullanacaksın ki ömrü boyunca tetikte olsun rahat etmesin
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 346 cevap paylaştı. Yolun iyi insanlara çıksın diye bir tabir varya çok muhteşem bir söz doğrumu
10 YorumlaÇünkü sana da önem verene sen aynı değeri göstermiyorsun, bu iş zincirleme reaksiyi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Herkes aynı derece sevip sahip çıkamaz, sevgiler ölçülemez. Önemli olan karşılıklı birbirimizi çok sevmek.
10 Yorumla
1 yılDoğanın yapısına aykırı bende ayarı kaçırıyorum
14 Yorumla- 1 yıl
Çok değer verince karşındakindende alıyorsun o sana vermesi gerekirken çok yaparım bu hatayı
- 1 yıl
evet 🥺🥺🥺
1 yılçünkü ilişkiler karşılıklıdır sen birine koşulsuz sevgi verirsen oda zaten bedava sevgi veriyor deyip sana hiç bir şey vermez
10 Yorumla
1 yılErkekler zaten bencil varlıklarilk başta uğraşmak onları motive ediyor elde etikleri zaman hevesleri kaçıyor durgunlaşmaya başlıyorlar
16 Yorumla- 1 yıl
@Acayipim genelememyaptım sen farklıysan sana sözüm yok :)
- 1 yıl
@Acayipim ne güzel devam et böyle olmaya :)
Bu ülke böyle
Sorun kadını birey şaşmamak yani ortadoğudan gelen sorun11 Yorumla
1 yılAfedersin arkadaşım sevginin karşılığı ghp*elik olduğu için
10 Yorumla
1 yılDeğer veren değer görmez çünkü
10 YorumlaHerkes kendini düşünüyor çünkü
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
1 yılDaha önce sevmemiş veya sevilmemiş olduğu içindir.
10 Yorumla
1 yılİyi niyetli insana rastlamamışız demek oluyor bu
10 Yorumla
1 yılBu yüzden aldığın kadar vereceksin
10 Yorumla
1 yılBu işler böyle
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü insan nankör
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılkarşılık beklememeyi öğrendiğinde kendiliğinden oluşur
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,7b cevap paylaştı. İnsanlar nankör çünkü
10 Yorumla
1 yılKendini bulunmaz hint kumaşı sanıyordur
10 YorumlaYanlış kişiye değer verince, karşılığı olmaz.
10 YorumlaÇağımız egoizm çağı çünkü
10 Yorumla
1 yılBen de anlamıyorum ama öyle
10 Yorumla
1 yıldoğru kişiyi değil p. ç olanı seçiyorsun
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. 2 taraftan biri odun olunca oluyor öyle sorunlar
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 436 cevap paylaştı. Kaçan kovalanır o hesap bu iş
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 388 cevap paylaştı. Seviye ve kıvamı bozmamalisin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı. Şımarıyorlardır genelde
10 Yorumla
1 yılSence neden @Ebru2777
14 Yorumla- 1 yıl
Evli biri olsam yine eşimi aldatırım daha doğrusu her erkek aldatır istediğimi bulamazsam
- 1 yıl
Değer vermediğinde
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAh bu kocalar yok muu
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
1 yılKendini vazgeçilmez sandığı için
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. 3 kuruşluk kişilere 5 kuruşluk değer verdiğimizden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılruhen uyum pek nadir
10 Yorumla - Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Birine sevip değer önem verdikçe neden aynı önemi karşıdan alamıyoruz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım