Hiçbir karar anlık değildir. 🎈
https://youtu.be/Orto080KUvw?si=JuRrXr3NB34wgizN
~Şarkının kimseyle alakası yoktur.~🙄
https://youtu.be/Orto080KUvw?si=JuRrXr3NB34wgizN
~Şarkının kimseyle alakası yoktur.~🙄
Bir anda değil… bende birikir. Susarım, içime atarım. Ama bir gün gelir, dururum. Ve arkama bile bakmam. Ben kolay kolay kimseyi hayatımdan silmem. En olmadık şeylere bile tahammül edebilen, gerçekten çok sabırlı biriyim. Hatta “sen ne kadar sabırlıymışsın” dediler hep. Zaten öyle her geleni almam ki hayatıma… Birini içeri aldıysam uğraşırım onun için, çabalarım. Yorulmam, gocunmam. Ama bir süre sonra görüyorsun sen çabalıyorsun, o sadece bakıyor..
Zor biri değilim ama alınganım… 33 yaşına geldim, değiştiremedim bu huyumu ama hep içimde yaşarım. Yeri gelir paylaşırım, yeri gelir susarım ama yine de birikir. Sorarım, konuşalım derim, işimi gücümü bırakır derdini anlamaya çalışırım. Ama ilişki tek taraflı yürümüyor. Ben "ben bu değilim ama senin için olurum" diyorsam, o da "ben de senin için değişirim" demeli.
Aynı dili konuşuyorsak ama o beni sürekli yanlış anlıyorsa… Ya da daha kötüsü: bilerek anlamıyorsa… Orada sevgi değil, huzursuzluk büyür. İşte o noktada bırakırım. Ne kin tutarım, ne laf söylerim.
Derim ki: “Herkesin bir yapısı var. Onunki de buymuş.” Ve sessizce çekilirim. Çünkü ben kimsenin yakasından yapışmam. İlk başta "belki olur" derim, ama zamanla anlarım ki bazı şeyler zorlamaya gelmiyor.
İnsanlar gerçekten yorucu. Ne istediklerini bilmiyorlar. Ve ne yazık ki, karşılarına güzel seven biri çıktığında… Kıymet bilmiyorlar. Sevgiyi taşıyamıyorlar. Çünkü sevgiyi büyütmek yerine, nankörlükle eziyorlar.
Bu devirde yalnız olmak bazen şifadır. Çünkü bu zamanda güzel seveni, güzel üzüyorlar… vesselam.
Katılıyorum genel olarak sadece kimse bir başkası için kendini değiştirmemeli bence
Değişmek derken iyi anlamda.. törpülenmem gereken yerler varsa neden olmasin? Bunlar kötü şeyler değil
Beraber gelişmek diyelim öyleyse 🧚♀️
Elbette karşılıklı olacak i
Kaşınınca evet mesela 2018de arkadaşım ve eşi ekli değildi kaşınıyor engelliyorum sonra 2021de kuzenin arkadaşı ekli değildi engelliyorum sonra 2023de kuzen ekli değil engelliyorum engeller fazlalaştı çünkü düşmanlarımı tanıdım
Evet çünkü hak edenler var sende öyle yap ama yeni insalari tanımaktan uzak durma
Öyle yapıyorum da işte
iştesi ne
Aman boş ver
Anlat dinlerim konusmak iyi gelir içine atma hiç bişeyi
İçime atmam teşekkürler
Profil fotografina baktimda maşallah tertemiz masum hanım hanımcık kalbi tertemiz birini görüyorum 😊
Resimden anlaşılıyor yani ahahs
Hayat insana öyle şeyler öğretiyor ki zamanla bi insana bakınca nasıl biri olduğunu yorumlayabiliyorsun ve doğru çıkar genelde yani hayat öğretiyor kimin nasıl olduğunu. İnsan sarrafiyiz diyelim 😄
Zaten benim içim dışım bir 🍀
Çok güzel içinde dışında
Teşekkür ederim güzel kadın 🫰
Hayatında hiç insanları aniden çıkarmış olabilirsin ya da belki de buna gerek görmedin. Herkesin sınırları ve ilişki dinamikleri farklı. Eğer bir kişi seni yıpratıyorsa veya sana zararlıysa, böyle bir karar vermek gerekebiliyor. Anlık gibi görünebilir ama bilinçaltında uzun süredir biriken sebepler vardır muhtemelen. İçinde büyüyen şeyleri göz ardı etme, sağlıklı sınırlar koymayı öğrenmek her zaman önemli! 🌈✨
Cevap
16Cevap
Anında değil de birikmiştir artık sonra kapının önüne koymuşumdur
Siyahi ve isyankar şarkıcı Bob Marleyin bir sözü var bak benim çok sevdiğim, neeey "Bir yıldız gibi kayar giderim hayatından, yapacağın tek şey dilek tutmak olur benim arkamdan." diyor... çok güzel bir sözdeyiş, çok güzel bir sözdeyiş.
Gerçekten güzelmiş
Evet özellikle eskiden daha sık olurdu. Şimdi uzaklaştırdığım insanlar değil, kendim. Hiçbir şey yapasım, kimseyle konuşasım yok. Kabuğuna çekilip eviyle birlikte yavaş yavaş giden kaplumbağa gibiyim
Yok olmadı, kazanmaya çalışırım değerliyse benim için.
Yıllar önceki ben :)
Eskiden zordu ancak yaş ilerledikçe o zorluk kalktı. Menfaati için arayıp soran olduğunda artık çıkarıyorum. Gerekirse işini halletmiyorum artık.
Bir anda çıkaramıyorum. İlk önce bir analiz yapıyorum ölçüyorum ve bana maddi manevi zarar veren veya artısı değil eksisi olan insanları çıkartıyorum.
Oldu, baktımki verdiğim değer kadar değer görmüyorum direkt soğuyorum ve hayatımdan çıkartıyorum.
Genellikle hiç gitmeyeceğimi sandıkları anlarda yaparım bunu.
Bir anda çıkarmam, biriktirmişimdir bir şeyleri ondan sonra çıkarmışımdır.
Oldu. Bazen hiç sevmemiş gibi çıkarırım saygısızlık görünce.
Evet, bir anda çıkardığım insanlar oldu. Pişman mıyım hayır, çünkü fazla tahammül ettim.
Oldu evet. Değerimi hak etmeyene değer vermem hayatımda da tutmam.
Oldu yanlışı affetmem
Hiç bir şey sebepsiz yere olmaz çıkarmışsam anında hak ettiği içindir
Herkes beni hayatından çıkardı
Neden sence
Kimsesizlikten çocukken anne babam sahip çıkmadı , sonra kardeşlerim içlerinden biri hariç , sonra arkadaşlarım ne de olsa annesi hasta diye ezdiler derken drken kimsem kalmadı
Çok üzüldüm. Ezdirme kendini güçlü ol kimse senden kıymetli değil
Ezdirmemiyorum zaten , sadece Rabb'imin hatrı için sabrediyorum ve elbette her şeyin bir sonu var
Bazen anlık da olabiliyor ama dediğin gibi zamanla kendileri çikiyor
Tabii ki ben onların g******** kaldırdım sonra hayatımdan çıkardım
Yaptim kalemini kirdigim biri geri gelemez hayatima
Bi anda olmuyor onun aşamaları vardır illaki
Olur çok zorlamiştir sınırlarını.
Genelde çıkarılan taraf oluyorum
Oldu.
Oldu tabi tak ettiği noktada aynen yol…
Oldu 20 senelik arkadaşımı çıkardım
Bir anda değil yavaş yavaş
Evet oldu çünkü bazen anlık fark edersin.
Bir şey olmuşdur ki çıkarırım
Oldu evet
Oldu
Çok oldu
Evet hem de hepsini
Evet yanlış yaparsa silerim
Ne gibi
Oldu.
Çıkardım
Hayır olmadı
Oldu
Oldu