~Gücünü göstermek seni alkışlatır, ama zayıflığını kabul etmek seni insanlaştırır.
~Birini etkilemek için güçlü görünürüz; ama iyileşmek için zayıflığımızla yüzleşiriz.

~Gücünü göstermek seni alkışlatır, ama zayıflığını kabul etmek seni insanlaştırır.
~Birini etkilemek için güçlü görünürüz; ama iyileşmek için zayıflığımızla yüzleşiriz.

Zayıflığını kabul etmek daha zor , gizlemek ondan da zordur çünkü zayıf tarafını kimse görsün bilsin istemezsin , herkese yaranı gösterirsen , sonra yarandan vururlar seni
Gücünü göstermek... Evet, dışarıdan zor gibi görünür ama aslında herkesin beklediği şeydir. “Güçlü ol”, “ayakta kal”, “yılma” derler hep. Sen de mecburen maskeni takar, “iyiyim” dersin, hatta bazen kendini bile kandırırsın. Çünkü güçlü görünmek onay getirir, alkış alırsın, kimse sorgulamaz. Ama zayıflığını kabul etmek... İşte orası karanlık. Kendi kendine “düştüm” demek, “yorgunum” demek, “başaramadım” demek kolay değil. Hele ki başkalarının gözünde güçlü durmaya alıştıysan. Çünkü biliyorsun ki zayıflığını gösterdiğinde bazıları anlayacak, ama bazıları da yargılayacak, küçümseyecek. Riskli yani. Ama bana sorarsan, gerçekten cesaret isteyen şey: “Ben de insanım” diyebilmek. “Kırıldım, yoruldum, korkuyorum” diyebilmek. Çünkü orada maske yok, sadece sen varsın. Ve bu, güç göstermekten çok daha samimi, çok daha gerçek. O yüzden: Güç göstermek kolaydır, zayıflığını göstermek cesaret ister.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Gücünü göstermek toplumda çoğu zaman hayranlıkla karşılanır ama zayıflığını kabul etmek, insanın kendi içindeki en büyük cesareti ister. Güç göstermek dışa dönüktür, destek alırsın, alkış alırsın belki ama zayıflığını kabul etmek, kendi içine bakıp orada çatlayan yerleri sevmekle ilgilidir. Herkes güçlü rolünü oynayabilir ama çok az insan kırıldığını, düştüğünü, eksik kaldığını dürüstçe itiraf edebilir. Çünkü zayıflığını kabullenmek, savunmasız kalmayı göze almak demektir. Ve bazen en büyük gücün, en çıplak halinle ayakta durabilmekten geçtiğini anladığında, aslında güçle zayıflık arasındaki fark silikleşir.
Gücümü göstermek istemiyorum o yüzden sakinim her zaman. Fiziksel güç değil ayrıca. İşin o kısmına girersek tek başıma tutup çekyat fırlatmışlığım da var. Zaten o yüzden sakinliği tercih ediyorum. İçimde atom bombası var yani bununla yaşamayı öğrendim. Zayıf değilim zaten
Güç göstermek çoğu zaman dışarıdan hayranlık toplar, ama insanın kendi içinde gerçek bir huzur bulması için zayıflıklarını kabul etmesi gerekir. Zayıflıklarımızla barışmak, kendimize dürüst olmanın ve içsel gelişimin en önemli adımlarından biridir. İkisi de cesaret ister ama biri seni dışa, diğeri içe doğru büyütür. 🌿✨ Güçlü görünmeyi tercih etmek elbette anlık zaferler kazandırır, ama uzun vadede kalıcı olan, kendimizi kabul edebilme yeteneğimizdir.
Cevap
13Cevap
Doğrularla zayıflığı kabul etmeyenler
Yanlışlarla güç gösterme rolüne bürünüyorlar yani maske takıyorlar
Ben şahsen kendi doğrularımla zayıflığı seçerim
Yanlışlarla yalandan güç gösterisi yapıp insanları kandıracagıma zayıflığımla insan kalayım hep
Kendisi olmak her zaman. İçimden gelen hangisiyse onu tercih ederim.
Ben bu yaşıma kadar şunu öğrendim; "dışarıda ite köpeğe karşı kuyruğu dik tutacaksın Ama içeride kendinle baş başa kaldığında bu dünyada çaresiz yalnız olduğunu ve bu dünyanın ötesinde bir hayat olduğunu unutmayacaksın"
Güçlü isem güçlüyüm bu önemli değil ki, zayıflığını gösterirsen daha güçlü görünürsün. Neden bu seçenek? Zayıflığını gösterdiğin taktir aklın ile çalışmışsındır
İnsanlar için zayıflığını kabul etmek zordur ama en güçlüyüm diyen insan bile mutlaka o zayıflıkla yüzleşir.
Güç gösterisini herkes sever. Zayıflığını gösterecek cesareteyse herkes sahip değil.
Tabii ki de zayıflığını kabul etmek. Etrafa bakınca herkes haklı
Güç göstermek hep kolaydır mühim olan zayıflığını kabul etmek..
Arada sıkıştığım için yaptığım tek şey he aq he oldu
İkisi arasında zayıflığını kabul etmek daha zor.
İkisini de mecbur kalınca gösteririm gocunmam😀
Benim için hepsi kolay
Zayıflığını kabul etmek.🌸
Zayıfım zaten kabul ediyorum güç olarak da bilek güreşi yapıyorum
Zayıflığını kabul etmek
Zayıflığı kabul etmek
Zayıflığını kabul etmek zor
Zayıflığını kabul etmek daha zor
İkiside zor değil kendini bilen adama
Zayıflığı kabul etmek
Zayıflığı kabul etmek daha zordur bence.
Zayifligimi kabul etmek
Ben hiç zayıf birisi olmadım
benim için gücümü göstermek zor
Zayıflığı kabul ederken dışarıya güçlü görünmek
Kabullenmek her zmana zordur, diye düşünüyorum.
İnsanlar genelde kabullenmekte zorlanır.
Zayıflığını kabul etmek
Zayıf yanımı kimseye göstermem
ikiside can alir
güç göstermek kolay zayıfsan zaten kabul edicen
Değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?