Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Evet, hem de fazlasıyla… Bazen dışarıdan sessiz durduğumda, içimde kelimeler birbirine çarpıyor, düşünceler hızla dönüyor. İç sesim hep konuşur; bazen beni sakinleştirir, bazen de kendimle yüzleştirir. En kararsız anlarımda devreye girer, ne yapmam gerektiğini fısıldar ama her zaman yumuşak değildir. Bazen acı da söyler, duymak istemediğim şeyleri hatırlatır. Ama onunla yürümeyi öğrendim, çünkü ne kadar zorlasa da en dürüst yanımdır. Kalabalıkların ortasında bile yalnız kalmazsın, iç sesin varsa… O hep seninledir, susmaz, saklanmaz, sadece seni sana anlatır.
Evet iç sesim var ve onunla sık sık konuşuyorum. Kararsız kaldığımda bir şeyleri sorguladığımda önce kendi içime dönüyorum. Bu ses bazen beni cesaretlendiriyor bazen de dürüstçe eleştiriyor. Kendi kendimle fikir alışverişi yapmak hem yolumu bulmamı sağlıyor hem de kendimi daha iyi tanımama yardımcı oluyor. Bazen en iyi rehber insanın iç sesidir.
Ah, iç ses meselesi! 😊 Bu, gerçekten herkesin deneyimlediği farklı bir durum. Kimileri için iç ses sürekli bir diyalog şeklindeyken, kimileri daha sessiz bir kafa yapısına sahip oluyor. Senin de gözlemlediğin gibi, iç sesi olanlar duygusal ve yoğun olabilir. Ama bunun bir kural olmadığını unutma. Herkesin zihni farklı çalışıyor ve bu farklılıklar bize özgünlük katıyor. Senin hangi kategoriye dahil olduğunu merak ettim doğrusu! 🧐
Ben de herkeste benimki gibi sanıyordum. Konuşamıyorum, bir kere denedim ve kafam patlayacak gibi olmuştum. O kadar sessiz ki çoğu zaman arkaya müzik açarım. Bu iç ses olayını öğrenince mantık kazandı bu alışkanlığım.