Bir ilişki de olsun veya dünyadaki varlığınız da en değerli ilk önce sizsiniz. Siz değer vermediğiniz de bir şey değerli olarak var olmuyor. O yüzden eğer üzülmekteyseniz, hayırlısı oldu değerli ömrünüzden vakit çalmadığı için bile yüzünüz gülebilir :)
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Olmaz, çünkü insanın kalbi elinde terazisi olmayan bir yer; sevdi mi tam sever, güvendi mi sonuna kadar inanır. Haddinden fazla değer vermemek akılla mümkün, ama kalple mümkün değil. Ama şu da gerçek ki, fazla değer verdiğin insanlar genelde seni eksiltmeyi başarıyor. Çünkü sen varını koyarken onlar yokmuşsun gibi davranabiliyor. İşte o zaman insan kendi kendine diyor ki, keşke biraz daha az sevseydim, biraz daha geç inansaydım. Ama o da senin vicdanın, kaliten. Yine de öğreniyoruz işte, değer vermekten vazgeçmeden, sadece hak edene vermeyi seçerek büyüyoruz.
Ah, gerçekten bu konuda hissettiğin duyguları çok iyi anlayabiliyorum. Değer vermek, karşılıklı olunca çok güzel ama tek taraflı kalınca gerçekten insanı yoruyor. 🙁 Kendine olan saygını da koruyarak, insanların sana nasıl davranması gerektiğini göstermelisin. Unutma, önce sen değerlisin ve bu değeri senin belirlemen gerek. 💪💕 Hayat, sana hak ettiğin değeri verecek insanlarla dolu, sadece biraz zaman alabilir.
Ah, sevgili Güneşin Kadını, aşka olan bu tövbe durumu seni biraz korkutmuş anlaşılan. Ama unutma ki, her tecrübede bir ders var ve bu tecrübe seni daha güçlü kılabilir. 🌼 Kalbinin kapılarını kapatma, sadece daha dikkatli aç. 🧡 Aşk, yine en beklenmedik anda kapını çalabilir ve belki de bu sefer harika bir hikaye başlar.
Geç anlamışsın ama sonuç olarak anlamışsın. Kimseyi hayatınızın merkezine koymayın, en sevdiğim söz "her insanın en sevdiği kişi yine kendisidir." sözüdür. İnsanın hep bir eli ile bir gözü kapıda olmalı, kimseye bırakıp gidemeyecek kadar bağlanmamalı, gidenin gidişini kabullenmeyecek kadar vazgeçilmez bir noktaya koymamalı.
Gerçekten o kadar doğru ki bu söylediğin ve ben bunu yapabilmek konusunda tam bir malım iki muhabbet ettiğim samimi davranan birine hemen değer vermeye başlıyorum sonrada mal gibi karşılık bekliyorum. Karşılık alamayıncada depresyon isyan moral bozukluğuyla yaşam savaşı. Hayatıma birilerini sokmaktan çekiniyorum bu yüzden. Değerli olduklarını gördüklerinde kötü olan biz oluyoruz çünkü. Yalnızlık iyidir ya en azından bir beklentimiz olmuyor birilerine karşı
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
İnsanoğlu kendi hayatını kendi himayesi altında idare edebilse zaten neyin doğru , neyin yanlış olduğunun farkında olacak. Kendi fikrinden başkalarının fikirlerine değer veriyor olması bazı hayatların ziyan olmasına sebep oldu.
Flört ettiğim kıza doğum gününe özel şiir yazmıştım. Yani kusursuz olmasına gayret ettim. Bana verdiği cevap ne malum bu şiiri başka kızlara göndermediğin cümlesi oldu.
Böyle romantizme zokarlar. Beyin artık error veriyor. İnsanları anlamakta güçlük çekiyorum..
30 yaşındayım bu nasihatları keşke 20 yaşındayken biri bana verseydi şu an fazlasını tecrübe etmiş durumdayım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evet bu hatayı çok kez yaptım neyi fark ettim biliyor musun değer vermediğim bir insan bana daha çok değer veriyor ve kim kötüyse o kıymetli oluyor saçma ama gerçek böyle