Hayatta kimseye kendinden fazla deger verme
Ya onu kayb edersin ya da kendini mahv edersin...
Kim boyle dusunuyor!?
Ya onu kayb edersin ya da kendini mahv edersin...
Kim boyle dusunuyor!?
Çoğu insan bu söylediğine katılır ama hep aksini yapar. Yanlış kişilere değerinden fazla değer verir doğru kişilere de az değer verir. Bunu doğru yapabilen insan çok azdır. Bu yüzden insanları iyi anlamak lazım sorgulamak lazım niyetlerini iyi sezmek lazım. Size her zaman açık sözlülükle cevap veren yalakalık etmeyen insanlara iyi değer verin. Çünkü bir gün acı da olsa gerçeği isteyeceksiniz ama etrafınızda hep yalancı sahtekar insanlar olacak gerçeği duyamayacaksınız. Bunun suçlusu da sizsiniz egonuzun kurbanı olmuşsunuzdur doğru şeyler size yanlış gelir. Doğru insanlara önyargılı davranmışsınızdır sizin için hangisi önemliyse önce bunu öğrenin. Dürüst insan arıyorsanız önce dürüst kelimesinin iyi öğrenin daha sonra dürüst olmayanı anlamak kolay olacaktır.
Vay canına ne zaman beri topluyorsun ? İlkini nasıl aldığını hatırlıyor musun ?
Maşallah sen farklı tatları seven birisin o halde :))
- Hayır farklı tatlar ile ilgisi yok sadece Rocco'yu seviyorum deyip beni bozarsan özellikle sizin semtin oralarda Rocco satışını yasaklatacağım :))
Rocco'nun neyi alışılmış ki ? Her şeyi alışılmışın dışında farklı olduğu için güzel :))
sande haklısın tabıkı duygusal insan olunca kendimizden fazla karsı tarafa svdıklerımıze deger verebılıyoz ve bazılarıda o degerı hak etmeyebılıyor da ama her insan ıcın gecerli degılde degeri hak edecek insanlarda var iyi kalpli sen gibi :)
ben kimseye fazla değer vermem..ailemde birkaç istisna vardır tabi..hatta erkek arkadaşım bana bu yüzden bencil der:)
çok doğru. sonuçta paçavra oluyorsun. fazla umursamamak lazımmış.
Cevap
21Cevap
Kendimi iyi hissediyorsam başkalarına da değer vermeyi önemserim.
Hayatımdakiler emek verdiklerim bazıları değerimi anlamıyor da haliyle ben de onlara gerekeni yaparım ...
Hiçbir insan kendimizi mahvedecek kadar önemli değildir ( çocuklarımız hariç ) .
iyi birine kendimle aynı değeri veririm.çünkü bende iyiyim :)
kötüye de şey veririm. neyse kötüyü karıştırmayalım şimdi
sohbet ettiğimiz sorunda bana bir şey sormuştun da yeni bitti demiştim ya hani? işte bu yüzden bitti :)
İlişkilerde herzaman senı bırakabilirim havası vermeye çalıştım. Dozu iyi ayarlamak lazım. Bir zamanlar kız arkadaşım ben kaçacam sen koşacaksın böyle daha zevkli demişti :) ondan sonra anladım ki fazla değer hepsini demıyorum bazılarının degerini yükseltiyor ne oldum delisi oluyorlar. Herşeyin ortası iyidir. Fazla değer verirsen kaçar koşturursun. az değer verirsen yine kaçar yine koşturursun. Tam ortada ayarlamak lazım dozu :)
yüzde yüz haklısın bu cümlenin noktasına kadar haklısın haklısın çünkü ben bunu aynen yaşadım
şu anda çektiğim en büyük sıkıntıyı yazmışsın sen birisine değer verirsin aşk falan filandan bahsetmiyorum bir derdini sana anlatmıştır aklına geldiğinde o konuşma allaha dua edersin arkadaşın için ne mi olur çok basit sen yaptığınla kalırsın 2 gün yüzüne güler daha çok seversin ama bir bakmışsın en ihtiyacın olduğunda yanında değildir o kişi işleri vardır senden çok daha değerli ...
kimseye demeyelimde size değer veren insanlara vereceksiniz değeri. yoksa karşılık beklemeyin
Yasayarak tecrube ettigim durum. Guzel kismida vardir, cok mutlu olursunuz ama karsinizdaki sukoyarsa bir okadarda mutsuz olur insan..
annem ve babam benim kendime verdiğim değerden daha fazlasını hak ediyor diye düşünüyorum
herkes böyle düşünürse bu hayatta aşk felan olmaz :)
aynen canım.kimseye haddinden çok değer vermeyeceksin,kendinden başka
ben her tanıdığım insana kendimden fazla değer veriyorum ama tek kandırılan yıpranan vs...hep ben oluyorum :) hayat seninki doğru
sizde benim gibi kazazedesiniz sanırım bende aynı duşunuyorum
kadın milletine cok deger vermeyeceksin bunu bildim bunu soylerım
genelde değer verince çekip gidiyorlar
Ben böyle düşünüyorum
doğru ama ister istemez veriyorsun
Hayat kaybetmeye değecek kadar güzel. (:
değicek insanı bulmak gerek tabi bu da çok zor
Kesinlikle çok doğru..!
aklın yolu bir :)
olabilir
herkes :)
katılıyorum