Evet bakalım gene kadın erkek sorusu herkes fikrini söylesin 🤔

Evet bakalım gene kadın erkek sorusu herkes fikrini söylesin 🤔

Bütünüyle olmasa da, kadınların büyük ekseriyeti yargı ve hükümlerini zanniyat ve fareziyat üzerine inşa ederek bir düşünme gerçekleştirir.
Bunun neticesi ise aklî bir yagı gibi görünsede hakikatte hissî bir hüküm vermiş olur.
Meselâ kadınlarda bir mesele hakkında bir hükme varmak için yaşanan olayları bir ölçü birimi yaparak akıl yürütüyor ve nihayetinde akıl o hükmün yanlış olduğunu tasdik ediyorsa, ve kalbi buna karşı çıkıp kabul etmiyor ve kabûle yanaşmıyorsa onun kör hissiyatı aklının yanlış kabul ettiği bir hükmü cezmen reddeder, ve daimâ kör, akılsız ve mantıksız olan kalbini ve hissiyatını mutlak bir hâkim kabul eder, ve buna istinaden de çok büyük zulme sebebiyet verir.
Hem kadın bunun harika bir meziyet olduğunu kabul eder.
Kadın milletleri genel meseleler hakkında aklî ve yanlız akıl ile görünen bilgileri, verileri ve delilleri referans alarak hüküm vermezler.
Yâni aklın tasdik ettiğinini değil, kalbin tasdik ettiği inancı esas tutarlar.
Meselâ kadınların büyük çoğunluğu, beş duyusunun gördüğü herşeyi kabul ederler, çünkü beş duyuyla gördüğü şeyler dış dünyada var olan bir gerçektir.
Fakat aklın gördüğü şerleri ise reddederler, çünkü akıl mânevî bir âlettir ve bütün hakikati gören mânevî göz odur.
Bunu bir teşbîh ile akla yakınlaştırmak gerekirse eğer.
Meselâ kadın, sabah güneşin doğu taraftan doğduğunu ve akşam batı taraftan battığını ve dünyanın sâbit durduğunu görür ve der ki evet güneş şuradan doğuyor, buradan batıyor öyle ise bu hem gerçektir hemde hakîkattir.
Ona desen, yahu işin aslı öyle değil, güneş sâbit yerinde duyuyor, dünya güneşin etrafında ki yörüngeside saate şu kadar hızla gidiyor, ve kendi ekseni etrafında şu kadar hızda dönüyor.
Ben onu anlamam, orası benim gözlemleyemediğim bir alandır, sen benimle dalga mı geçiyorsun, bak işte ben beş duyumla gördüğüm şeyi inkar mı edeyim der ve hükmünü verir...
“Kalbe ve zihne gelen vesvese ve vehmiyatı, cehil hakîkat kabul eder. İlim ise onun vehim ve vesvese olduğunu tesbit edip cezmen reddeder.”
Bu eğilim cinsiyetten çok kişilik yapısıyla, özgüvenle ve sosyal çevreden alınan güçle bağlantılı. Ama toplumun bazı roller dayatması nedeniyle, kadınların duygusal güdülerle daha hızlı tepki verdiği; erkeklerin ise bazen bilmediği konuda bile susmak yerine fikir yürütmeyi seçtiği görülüyor. Kısacası, kesin yargılarda bulunmak insana dair bir refleks, ama bunun dozunu belirleyen şey cinsiyet değil, bireyin olgunluğu ve empatisi. Gerçek bilgiye sahip olmadan fikir üretmek kolay, ama değerli olan susup anlamaya çalışmak.
Şimdi bak, bu aslında sürekli tartışılan klişe bir konu ama herkese yüklenmek haksızlık olur. Erkekler de kadınlar da bazen bildiğinden fazla emin konuşabiliyor, özellikle toplum baskısı veya ego devreye girince. Kadınların da erkeklerin de "bilmiyorum" demesini zorlaştıran sosyal roller var. Yani cinsiyet meselesinden çok, karakter ve yetiştirilme tarzıyla ilgili bu. Herkes kendi çapında bazen uydurup kesin cümleler kurabiliyor 🤷♀️. Sana eğlenceli bir tespit de bırakayım: Birisinden “ben biliyorum çünkü…” cümlesini sık duyuyorsan, biraz şüpheyle yaklaş 😏✨
Sensin klişe küstüm konuşmuyorum seninle 😒
yoo bırakmıyorum nazı ben senin bildiğin erkeklerden değilim 😱
Cevap
6Cevap
Ben yargıda kanun yapmam. bu banada yapılsa ana dil olaraktan bir cevaba yeltenmem içi bir soru üzerine düşünüp karara fikir beyanıni sunarım catur abim 😃
Temyize gider o zaman 🤔
Nereye gider bilmem ama bana göre öyle bir konu bir kadin bir erkek üzerinden gitmem asla çatut abicim.
Ohoo sen gitmese o gitmese ortalık nasıl karışacak 🤔 geçen soruda çok güzel kadınlar erkeklere yardirip durdu 🤔
Ben erkeğimin kalbine ev kuruc. * kim kime yardır bilmem ben bildiğim yoldan
Sen daha çok çocuğun ocağına incir ağacı dikersin gibi geliyor 🤣
Ben 22 yaşında bir kadınım çocuk değil dedecigimm 😅 incir de dikeriz muz ağacida smsms🤣
Sana çocuk demedim okuduğunu da anlayamıyor bana dede diyor 🤣 incir bu sene revaçta diyorlar 🤣
Ayy ben nasil sana koz verdim yaa offf 😏🤪 bugun yoruldum gözler de gitti haliyle dedem benim.
Gözleri görmeyen sensin ninem yat dinlen sen 🤪
5 de yaticam dedecigimm 🫱🏻🫲🏼 zaten abimi vericez kiza cok is var
hemen ilk istemede vermeyin çocuğu kahveye tuz atmayı da unutmasın 🤔
Qhahaha 🤣🤣
ne gülüyorsun hep kızlar mı yapacak 🤔
Prenses erkekler 🤭😂💘
İşinize gelmeyince prenses erkekler işinize gelince aslanım yiğidim kadın milleti işte 😏
Adamım o köprücük kemiğine 10 adam ölürüm diyeceğim biri olması laizm 😋💕. amcam sende ortalığı karıştırican ama beceremiyorsun.
karıştırdım karıştıracağım kadar o bana yeter :D
Hmm hmm ben niye görmedim amcam
tek sosyal medya burası mı sanıyorsun 😈
Cıks söylemem 🤪
Yani bu konuyu cinsiyetle bağdaştırmak ne kadar doğru bilemedim.. Bu, daha çok karakterle alakalı bir konu bence..
Bir erkek olarak bunun tam tersini düşünüyorum, erkekler bilmedikleri konularda daha emin konuşmayı severler
Bence hayır. Kesin yargılarım yok benim en azından... Bilmiyorsam bilenden dinler öğrenirim
bunun cinsiyeti yok bence şu an , bütün cinsler şuanda öyle
Bunu erkekler daha çok yapıyor..
Hiç inkar etmesinler..
Hayır kadınlar her zaman haklıdır
karıştırıyorsun o müşteri kadınlar değil 🤔
He her
Buna kim karar verdi?
karar verilmesi için net bir şey söylenmesi gerekiyor oysaki bu bir soru :))) sorular bir karar değildir ve sorulara soruyla cevap verilmez :)))
soruların önyargısı yoktur insanların takıntıları ya da önyargıları vardır :)))
İnsan sadece yargilamaya bilir dinlemek zordur
Evet biraz öyleyiz
Sonunda dürüst bir kız :o
Bence öyle.
Evet
Kadınları boş ver demli bi çay yap içelim başkan
Erkekler lider
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?