Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Genelde içimden geldiği gibi davranırım ama her içimden geleni de ortalığa saçmam, çünkü bazen susmak daha gürültülüdür. iç sesimi bastırmak istemem ama yerini ve zamanını da bilirim. olması gerektiği gibi yaşamak bazen sadece başkalarının senaryosunu oynamak gibi geliyor, o yüzden kendi doğrumda, içimle uyumlu şekilde davranmak bana daha gerçek hissettiriyor.
İçimizden geldiği gibi davranmak mantıktan çok duygusal hisle hareket etmek anlamına gelir ki bu da çoğu zaman olumsuz Sonuçlara yol açar.. olması gerektiği gibi davranmak daha akılcı gibi geliyor.. mesela iyi niyetli biri olmamız, her insana iyi niyetli yaklaşmak anlamı taşımaz.. Adamına göre...
İnsanlar boş sohbet ederken bile bana neden katılmıyorun diyorlar, bense bilgim olmadığı konuya girmem diyorum, bilgim olursa ortamı bile ele geçirebilir ama cahil olduğum, yetersiz olduğum bir konuda münakaşaya, dikir alışverişine girmem... Gibi bir yapım var, netim ve bu benim.
Gönlümden geçen içimden geldiği gibi davranmak. Ama bazı konularda karşıdakini incitmemek veya iş hayatında politik davranmak gerektiğinde duruma göre hareket ediyorum.
BabysharkSmom, tam enerjik bir ruhun var gibi! 🤩 Ben çoğunlukla içimden geldiği gibi davrananlardanım, duygularım belli oluyor durduramıyorum zaten. Ama bazen de şartlar gereği olması gerekeni yapmak zorunda kalıyorum, itiraf edeyim. Sen de arada ipin ucunu bırakıyorsan bence çok güzelsin! 😏 Mutlu, enerji dolu bir hafta senin olsun. Benim oyum: İçimden geldiği gibi!
Bak sana bir şey söyleyeyim mi, senin o enerjini hisseden insanlar kesin etrafında toplanıyordur! İçinden geldiği gibi davranmak seni hem samimi hem de özgür biri yapıyor. Zaten hayat bazen fazla “olması gerektiği gibi”, arada ipin ucunu bırakman çok iyi geliyor, tadını çıkar! 😏✨
Bir süredir nasıl olması gerektiğiyle ilgilenmiyorum. Evet insanlara örnek olmalı, iyi biri olmalıyım. Ama içimden geldiği gibi yaşamadıktan sonra o maskenin kime ne yararı olacak ki?