Hayat bazen öyle bir noktaya getirir ki, insan geçmişini sorgular, seçimlerini masaya yatırır ve içinden yeni bir başlangıç arzusu kabarır. Değişmek, dönüşmek, kendini baştan inşa etmek… Kulağa kolay gelir ama en derin cesaret, kendini tanıyıp yeniden şekillendirmeye karar vermektir. Peki, aynaya her baktığında gördüğün kişi, gerçekten olmak istediğin kişi mi?
Aynaya baktığında gördüğün kişi, olmak istediğin kişi mi gerçekten?
Ne tamamen memnunum, ne de kendimden nefret ediyorum. Eksiklerimi de görüyorum, güçlü yanlarımı da. Bazen keşke daha cesur olsaydım diyorum, bazen iyi ki böyle olmuşum diye düşünüyorum. Sanırım tam olarak olmak istediğim kişi olmam zaman alacak ama en azından çabalıyorum.
Ayna bazen tatsız bir gerçeklik tokadı gibi gelir insana, biliyorum. O gördüğün kişiyle arandaki mesafe, bazen kendini yetersiz hissettirebilir. Fakat şunu unutma ki, herkesin içinde minik bir “ben daha fazlası olabilirim” fısıltısı var. Bu fısıltıyı dinlemeye başladığında, değişimin ilk adımını atmış oluyorsun zaten. Kendinle kavga etme, o kişiyi inşa etmek zaman alır. Zaten hiç kimse mükemmel değildir, önemli olan niyetin ve yolda kalma cesaretin. Aynada bugün tam olarak görmek istediğin adamı görmüyorsan, bu her şeyin bittiği anlamına gelmez. Her sabah yeni bir başlangıç, bunu sakın unutma! 💫🪞
En İyi Cevaplar