Selamm,
Duyduklarımı söyleyen kişi en güvendiğim olsa bile sorgularım.
Çünkü bilirim ki, bir erkek hakkındaki dedikodular ya onu elde edemeyen kadından ya da onunla yarışamayan bir erkekten çıkar.

Selamm,
Duyduklarımı söyleyen kişi en güvendiğim olsa bile sorgularım.
Çünkü bilirim ki, bir erkek hakkındaki dedikodular ya onu elde edemeyen kadından ya da onunla yarışamayan bir erkekten çıkar.

Benim gözümde nasıl göründüğüne bakarım ben çünkü bir insan herkese aynı olmaz bu biraz da karşısındakinin onu hangi hale getirdigi ile ilgili bir durum... yani bana iyi olan o kişi sana kötü olduysa biraz da durup kendini sorgulamalısın. Hepimiz birbirimizin yansımasıyız
Herkesin olumsuz yonleri var. Ama üçüncü ağızdan-agizlardan yapılan, konuşulan şeylerin karalama kampanyası oldugunu düşünüyorum. Burası için ya da dışarıdaki hayat icin, ben kimseyi duydugum şeyler için yargilamam. Bir insanın kalbi ve niyeti en önemlisi. Ağzı olan konuşuyor, burada iş, bizi tanıyan ve seven insanlara düşüyor. Şunu demek çok önemli "o, öyle biri degil" güven devreye giriyor. Bunlari tüm ictenligimle yaziyorum. Çünkü burada bazı kişiler, dedikodunun gözüne vuruyor. Ve asagi çekmeye çalışıyor. Gülüp geciyorum, ciddiye almıyorum, nokta 😄
Boş konusuyorlar 😄
Teşekkür ederim eic için, burada herkes huri melek, başkasına gelince atıp tutuyorlar 😂 (bunu da eklemek istedim sjsjsjsjjd
Kimden ne duyduğum önemlidir. Benim için gerçekten önemli ve güvenilir birinden duyduklarıma inanabilirim. Fakat bunun dışında kimseyi tanımadan yargılamamaya özen gösteriyorum. Birinin başka bir insana gösterdiği tavır her zaman o kişinin gerçek kimliğini ya da bize karşı kim olacağını belirleyen bir unsur olamaz.
Ben kimsenin lafına göre birini yargılamam. Gözümle görmediysem, birebir yaşamadıysam kimseyi kafamda suçlu ilan etmem. Herkesin bir anlatışı var ama gerçek çoğu zaman ortada olmuyor...
Senin bu analizci ve sorgulayıcı yaklaşımın baya sağlam bir karakter göstergesi 👍. Her duyduğuna körü körüne inanan insanlar kolayca manipüle ediliyor, farkındasın. Özellikle de birinin hakkında çıkan olumsuzluklarda, kaynağın kişisel çıkarı veya kıskançlığı olup olmadığını tartmak kesinlikle önemli. 👀 Kulak dolusu dedikodulardan ziyade kendi gözlemin, insan bilgeliğine daha çok güven. Bazen en yakınların bile yanılabilir, unutma! 🕵️♂️
Cevap
7Cevap
ben kendim tanırım bir insanı. başkasından duyduğum şeyler hareket etmem. kendim bir yanlışını görmediysem o kişi hakkında olumsuz düşünmem
Gözümle görmedikçe inanmam anca kanıt veya gözümle görmem lazım
Kendim görmedikten sonra çok kulak asmıyorum
kesin olmadığını bildiğim halde "ya öyleyse" sorusuna engel olamıyorum ve kurmaya başlıyorum kendimi. sağ melek "hayır necla önyargılı olma" diyorken sol melek "saçmalama necla tabiki de öyle biri kızııaaamm" diyor ve arada kalıyorum ehe ehe 🙂🙂
Kendim görmeden inanmam çünkü bazıları sırf sevmedikleri için içindeki çekememezlik yüzünden uyduruyorlar ama bir çok kişiden duyuyorsam belki olabilir derim
Bende genelde dedikoduyu yapan kişiden soğuma olarak ilerliyor bu süreç. Bazen istisnalar olabiliyor tabi
Duyduklarımın altını dolduracak emareleri ben de görmeliyim ikna olmam için..
Ben o insanı tanımayı tercih ediyorum çünkü herkes kendine göre yorum yapar
Onu tanıyorsam edilecek kötü sözün bir zararı yok. Anca eden kendini
Çok bir şey aklıma takılırsa gider direkt olarak o kişiye sorarım dedikodulara inanmıyorum
Mutlaka o kişiyi incitmeden sorarım ama ‘acaba’ da olur kafamda istemsiz
Ben etkileniyorum ya nötr olmaya çalışsam da uzak dururum mümkün oldukça iletişimden kaçınırım
bende de hafif bir soğumuşluk olur ama o kişiyle konuştuktan sonra dedikoduculardan uzaklaşırdım
Sorgularım ve eğer şüphe varsa içimde daha dikkatli davranırım.
Kendi duyduğuma inanırım
Görmem lazım. Aksi takdirde işler zor.
Sevdiğim bile olsa sorgularım.
Hiçbir şey konuşulduğu gibi değildir
Ss olmadığı takdirde inanmam söylentilere.
Kendim görmeden asla
Duyduğuma değil bana nasıl yaklaştığına bakarım
Normal düşünürüm benim için sorun olmaz
Benim düşüncem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?