♾️ bir insan hakkında çevrenin söylediği eleştiri ya da olumsuz söz fikrini değiştirir mi yoksa kendin mi tanımaya çalışırsın

♾️ bir insan hakkında çevrenin söylediği eleştiri ya da olumsuz söz fikrini değiştirir mi yoksa kendin mi tanımaya çalışırsın

Kanıt olmadan yargı yapamam. Tanımadığım kişi eğer işimde ya da odak noktam ise her ihtimale karşı detaylarını incelerim. Kar topu tekniğini kullanırım. Söylemde bulunanı ve gözüme kestirdiğimi de göz hapsine alırım. Ama en çok bu iddialı konuşanı alırım. Entrika, farklı ilişki bağı ve nefret bağı var mı diye ve belki de suçlunun ta kendisi de söylemde bulunan olabilir. Kısaca tanımadığım birinin direk etiketlenmesi durumunda yüzeysel çarpık olaylara odaklanmaktansa olayın arka perdesi önemli.
https://www.youtube.com/embed/r-QIZagOvGoHerkes hikayeyi kendi tarafından anlatıyor. Başkaları hakkında dedikodu yapan kişinin de sinsi, fesat olduğunu düşünürüm, iyi birisi olsa dedikodu yapmaz, başkasının ayıplarını anlatmaz. Hakkında arkasından konuşulan kişi hakkında hüküm sahibi olmam, o kişiyi kendim gözlemlerim lakin başkasının arkasından atıp tutan kişi hakkında olumlu düşüncelerim olmaz, o kişiyi dedikoducu, sinsi, fesat, kaypak, uzak durulması gereken ve güvenilmez bir kişi olarak görürüm. Netice de bir sözde de geçtiği gibi; "kimse anlatıldığı kadar kötü, göründüğü kadar iyi değildir"
✨🌺
Fikrimi değiştirmese de aklımda bir önyargı olarak durur.. ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünürüm.. o kişiyi yakından tanıma fırsatım olmaz ve beni yanıltan davranışlarına da rast gelmezsem firkim değişmez
Teşekkürler☺️
Rica ederim ☺️
Kulak veririm ama inanmam duyduklarıma değil gördüklerime inanırım sadece
Cevap
17Cevap
İnanmam, kendim tanımayı tercih ederim...
Kendim tespit etmem lazım
Hayır kişinin kendisiyle sohbet etmeden ön yargılı olmam gadası
İnsanların yaptığı en büyük yanlış bu zaten..
İlk başta pek inanmam. "Hadi ya, bana karşı öyle değil. Hiç farketmedim." derim genelde. Çevreden duyduğum söylentiler şüphelerimi tetikler, o kişinin bahsedilen olumsuz yönünü daha önce farketmediysem gördüğüm an gözüme çarpar. Yine de bie yargıda bulunmam. Kendim tanımaya çalışırım. Çünkü şöyle bir durum var, insan insana göre davranır. Daha önce bağırıp çağıran, kızan, azarlayan, disiplinli çok öğretmen gördüm. Bu tarz öğretmenler bana hiç kızmazdı. Yapmam gerekeni hep yapardım. Tembel birisi, kendisine tembel olduğu için kötü davranan birini kötüleyecektir. O yüzden kendimiz tanımamız daha doğru olur.
Ben böyle bir olaya denk gelince hakkında konuşulandan değil, konuşandan soğuyorum. Biri hakkında kim dedikodu yaparsa inanılmaz itici geliyor. Dile getirip konuyu değiştirmeye çalışıyorum hani dedikodu yapmasak mı gibi ya da direkt oradan giderim. Sözlerini de dinlemem, kâle almam pek
Olumlu ve olumsuz söylemleri zihnen kayıt altına alırım fakat o insanla tanışıp nihai kanaatimi kendim oluştururum. Kâlbimde bırakacağı duygusal izlenim de etkiler. Başkaları sırf onu kıskandıklarından da öyle konuşuyor olabilirler. Kendi adıma çok maruz kaldığım için iyi bilirim algı operasyonu yapanları, hiçbirini de yemem.
Hayır, tanımadığım bir insan hakkında yapılan olumsuz yargıları ya da onun hakkında söylenen olumsuz sözleri doğru kabul edemem. O kişi hakkında bir fikrim olması için kendim tanımam gerekir. Onu tanıdıkça daha gerçekçi bir fikir sahibi olabilirim
Artık inanıyorum.. Bir ara bu sitede neler neler oldu. Biri hakkında çok fena şeyler duydum. Herkesin dediğine inanıp taş atmak yerine ben o kişinin tarafını tutup onu savundum sonra baktım hem arkadasimdan oldum savunduğum kişi yüzünden hem de o savunduğum kişiden sebepsiz yere engel yedim.
Yani duyduklarımı tamamen umursamam diyemem. Ama karşı taraf da yanılıyor ya da yanlış yorumluyor olabilir. Söylenilen durumlara karşı temkinli olurum ama bunu da karşı tarafa yansıtmam. Zamanla en doğru şekilde kendim tanırım zaten kişiyi..
Kendim konuşmadığım tanışmadığım sürece o insan hakkında yorum yapamam ki o insan hakkında da yorum yapmam yanlış olur. O insanı tanırım konuşuruz ederiz söylediklerine dikkaet ederim düşünmem değil açıkçası
Kendim tanımaya çalışırım. Sürecin sonunda kişi hakkında söylenenleri ya teyit eder ya da çürütürüm. Çünkü sırf art niyetli kişilerin de bazen insanlara karşı itibar suikastı yaptığı oluyor.
Olumsuz yorumlara inanmam tanımıyorsam ancak o kişiyi de tanımam gerekliliği de duymam. Normal kişiler için geçerli bu.
Yani hemen inanmıyorum tabi ki, aksine kendim o insanı gözlemler, hakkında fikir sahibi olurum.
Hayır
Söyleyen kişiyi hayatımdan atmam gerektiğine inanırım ama
Hayır inanmam hatta inanmadığım için de başıma çok dert açmışlığım var.
İnanmam. Çünkü insanların söylediği her şey doğru değil. Önce o insanı tanımam gerekiyor.
Kendim tanımadan bir şey demem on yargılı değilim
Fikrimi değiştirmez tanımaya çalışırım önyargılı yaklaşmam kimseye
Hayir inanmam
Insani her zaman kendisinden dinlemesini tercih ederim
Birçok kişiden o kişiyle ilgili kötü şeyler duyarsam bir yargı olur tabi.
Bunu yaşadım ama kendisini tanıyordum tabi
Söyledikleri doğru çıktı insanların
Tanımıyorsam hemen inanmam ama neden böyle söyleniyor diye de düşünürüm asla göz ardı etmem
Kendim tanırım, sonra bakarım ki haklılar salarım ajsjsj
Daha kuşkuyla bakarım. Olumsuz yönde etkiler her türlü.
Hayır kesinlikle
Başıma geldi anlattıklarından çok farklı çıkmıştı o kişi bu yüzden asla inanmam ve önyargılı davranmam. Bir kişiyi tam tanımadan saçma düşüncelere kapılmak doğru değil.
Tanışmak isterim ama biraz ön yargılı davranırım galiba...
Önyargı tarzım değil, korkaklar yapar bunu
Yani öyle hemen inanmam
Kimin söylediğine bağlı bir durum
Bir köşede tutarım ama kesin gerçek kabul etmem
Ön yargıları bırak
Hayır inanmam
Hayır
Hayır
Hayır
bazen inanmam
Hyrrrr
Hayır inanmam.