Bazen insan, en derin yarasını ne başkasına ne de kendine söyleyebilir… İçten içe bilir ama adını koyamaz, çünkü kabul etmek; yüzleşmek demektir. Kimseyle paylaşamadığın, belki de kendinden bile sakladığın bir gerçek vardır ya hani… Hani sustuğun anda bile bağıran o şey… İşte tam da o. Peki senin, kendine bile itiraf edemediğin neyin var?
Açıkçası ben oldukça gerçekçi biriyim. Her şeyi olduğu gibi kabullenip hayatıma kaldığım yerden devam edebiliyorum. Kendimle yüzleşmek gerekirse yüzleşirim, bundan hiç kaçınmam. Kendime itiraf etmem gereken bir şey varsa onu da itiraf ederim. Çünkü sadece bu şekilde huzur bulup hayatıma kaldığım yerden devam edebilirim
İçimdeki söylemediğim konular var bunu herkese söylemiyorum çünkü benim duygu ve düşüncelerimin insanların ruhları aynı değildir. O yüzden birilerine paylaşmak bir çözüm değildir ve kendime söyleyemediğim konuları zaten kendimi biliyorum. Ama sıkıntılarımın travmayı nerden başladığını ve nerelerden kaynaklandığını düğüm gibi çözemezsem kendimi özgürleşemem. Travmayı çözülürse özgürleşir, işte mutluluk iç özümüzden gelir..
Çok yanlış arkadaş tercihleri yapmışım hatayı başkalarına atmak yerine kendimi sorgulam lazım kendime söylemek isteyip görmezden geldiğim şey budur. Birde çokça hayatıma katkısı olmayan hatta hayatımın düzenini bozan insanı, hayatımdan çıkardığım için üzülmek yerine kendimle gurur duymalıyım.
Her şeyin farkındayım. Her şeyi biliyorum. Ama hiçbir şeyi dile getirmek istemiyorum. Günlük bile tutmam istemiyorum. Benden çıkmasın diye. Bu huyumu bırakmaya çalışıyorum.
Bak şimdi, bu tarz soruları okuyunca insanın aklına hemen eski defterler gelir, ister istemez. Senin kırılgan bir tarafın var ama bir o kadar da güçlüsün. Kendine bile söyleyemediğin şey, belki de başkalarının seni zayıf biri olarak görmesinden korkman olabilir. Bazen insan, acısını inkâr ederek hayatına devam etmeye çalışır ama içten içe hep sızlar. Senin bunu dillendirmemen aslında güçsüzlük değil, bence aksine ayakta kalma çaban. Ama şunu unutma: bazen içindekini kabullenmek, en büyük iyileşmenin anahtarı olabilir. 🌫️