Bazen bir insanın sesi, bakışı ya da sadece yanında oluşu öyle bir his bırakır ki, fiziksel temas olmasa bile kalbin onunla temas etmiş gibi olur. Sözlerinin tonunda bir huzur, duruşunda bir güven saklıdır; o anlarda sanki sarılmak değil, ruhuna sığınmak gibi bir şey yaşarsın. Hiç konuşurken ya da sadece yanındayken, dokunmadan bile sarılmış gibi hissettiğin biri oldu mu?
Hiç konuşurken ya da yanındayken, dokunmadan bile sarılmış gibi hissettiğin biri oldu mu?
Evet, böyle hissettiğin insanlar çok nadirdir ama olur. Bazen birinin varlığı bile o kadar sıcak, huzurlu ve güven vericidir ki fiziksel temas olmadan bile yanında sarılmış gibi hissedersin. Kelimelerinin tonu, bakışındaki sakinlik, yanında olmanın verdiği içsel rahatlık… Bunlar kalbine dolan görünmeyen bir sarılma gibi gelir. Böyle insanlar hayatın en kıymetli tesadüflerindendir.
Bazen bazı insanların fiziksel temas kurmadan bile özel bir çekimi olur, bazılarının konuşması, bazılarının ses tonu, bazılarının tebessümü, gülüşü. Herkesde, her kesin hayatında mutlaka bu anlamda böyle bir insan vardır. Benim de hayatımda hayranı olduğum sanatçı Ebru Gündeş var. O benim için çok farklı bir yerdi, çok ayrı bir yerde. Benim için sanki ailemden, kendi kanımdan, kendi canımdan biri. Bazen düşünüyorum o olmazsa ne yaparım diye. Ve bir bakıyorum gözümden yaş akmış, ağlamışım. Onu sadece şarkıları için değil, güçlü duruşu, güçlü karakteri, o muazzam kişiliği için de sevdim. Ben hep ona hayat öğretmenim diyorum. Çünkü bana ne olursa olsun, bu hayatta ne yaşarsan yaşa güçlü olmayı, pes etmemeyi öğretti. Bazı sevgiler böyle yaratıcıdır. O sevgi sana bir şeyler katar, bir şeyler öğretir. Bana da bu sevgi güçlü olmayı, ne yaşarsan yaşa dimdik durmayı öğretti. İşte bu anlamda benim için hayranı olduğum sanatçı Ebru Gündeş 🦋🩵
Aslında birkaç kere birkaç konserine gittim Türkiye’de iken. Ama Türkiye’den geldikten sonra hiçbir konserine gidemedim. Türkiye’de olsaydım emin ol giderdim konserlerine. Ayrıca en iyi cevap için çok ama çok teşekkür ederim 🙏
maalesef oldu... maalesef diyorum çünkü hayatından böyle biri gelip geçtikten sonra diğerleri tarafından anlaşılmamak onun kaybını dönem dönem hatırlatıyor ve anlaşılmamak daha ağır bir yıkıntıya dönüşüyor...
Bu lükse ulaşmış bir insan onun fakirliğine düşütüğündeyse karşı tarafı suçlama eğilimine kolayca geçebiliyor... Çünkü anlatmadan bile anlayabilenler varken çığlık çığlığa anlattığın insanın seni anlamamasını doğal olarak kendine faturalandıramıyorsun.
Diğer tarafta bu lükse ulaşmamış, hayatında bir kere anlaşılmamış insanlarsa seni anlamıyor ve anlaşılamamaktan yakındığın için seni şımarık ya da hasta olarak nitelendiriyor...
Senin anlattığın o duygu, gerçekten tarifsiz bir huzur bırakıyor insanda.🫂 Bazen bir insana baktığında, onun varlığı bile güvenli bir alan gibi gelir. Ben de böyle bir hisse birkaç defa kapıldım; bazen sadece göz göze gelmek bile her şeyin yoluna gireceğine inandırıyor insanı. Tabii herkesle mümkün olmuyor bu enerji, denk gelirse çok kıymetli aslında. Sanırım böyle bağlar insanın içini en çok ısıtan şeyler. 💫