Her zaman tokgözlü olmaya, açgöz olmamaya, etrafımda da öyle insanlar barındırmaya çalıştım. Çünkü açgöz insana ne kadar çok verirsen ver yine doymaz, yine doymaz, yine doymaz. Hep ver, hep ver der bu açgözlü insanlar. Hayatta asla tahammül edemem açgözlü insanlara. Ama bazen buna ne kadar çok dikkat etsen de etrafında yetinmeyen, hep isteyen insanlar olabiliyor. Böyle olduğu zamanlarda insanın iyilik yapma, kötü gününde yanında olup elinden tutma isteği kayboluyor, en iyisi hiçbir şey yapmayıp geri çekilmek diyor. Böyle olduğu durumlarda ne yapıyorsunuz? Niye bir insan yetinmeyi bilmez, sürekli ister? Yahu bir az tok göz olun.
Benim bu hayatta bir kuruşum kırmızı çizgim ve bir ağırlığım vardır Bu iş yerinde de böyle aile içinde de böyle kesinlikle bu kırmızı çizgiler açıldığı adını takdirde tepkime ortaya koyuyorum ve böyle insanları hayatıma hiçbir zaman tutmuyorum gerek yok çünkü açgözlü ve hiçbir zaman menfaat dışında senin yanında olmayacak bu belli
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet, olayı çok iyi anlamışsınız, çok iyi özetlemişsiniz. Bu insanlar senin yanında hiçbir zaman olmayacaklar, bu gerçeği de biliyorsun, bu gerçeği bildiğin halde yardımcı oluyorsun, buna rağmen arsızlık yapıyor
Bak şimdi sana şunu söyleyeyim Benim de şu an çalıştığım iş yerinde Sözde Benim yükselmemi isteyen bir arkadaş var Tamam Bak şimdi Allah'ıma kitabıma Bugün de bayram gerçekten elinden geleni yapıyor ama iyilikler karşılıksız olur mesela diyor ki Doğukan Hadi bana şuradan bir yemek ısmarla Hadi Buradan şunu al bana hadi doğum günü geldi bana hediye al Ya tamam da diyorum hani Bunlar karşılıksız olur E oğlum diyor 3 tane o kadar senin işini görüyoruz bak Kaç tane açığını örttük bilmem ne falan filan
Gerçekten insana insan olduğu için değer veren, gerçek sevdiği için yanında olan çok az, çok nadir insan var. Allah bizi o, nadir insanlarla karşılaştırsın
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Açgözlü insanlarla aram hiçbir zaman iyi olmadı, olamaz da zaten. Çünkü onların gözü doymuyor, kalbi doymuyor, vicdanı hiç mi hiç doymuyor. Ne verirsen ver, daha fazlasını isterler ve bunu da hak gibi görürler. Bir noktadan sonra kendini eksik, değersiz, yetmeyen biri gibi hissettirirler insana. O yüzden artık biri hep almaya, hep istemeye başladı mı, sessizce geri çekiliyorum. Ne kalbimi yoruyorum ne de emeğimi harcıyorum. Çünkü iyiliğin kıymetini bilmeyen insana iyilik bile ziyan oluyor. Yetinmeyi bilmeyen biriyle hiçbir bağ uzun sürmez, çünkü o bağda sadece sen çekiştiriliyorsundur. Hayatta tok gözlü olmak büyük bir erdemdir; olmayanı da hayatımda barındırmam.
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Sorumu, ne demek istediğimi anlayan tek kişi sen oldun. Yorumların da çok güzel, harika. Böyle olduğu zamanlarda insan kendini eksik, yetersiz hissediyor. Sana iyilik yapan, elini tutan insana neden bunu yaparsın? Neden içindeki insanlara iyilik yapma duygusunu öldürürsün? Gerçekten böyle insanlara iyilik yapmak bile onlara kötülük, kendine haksızlık. Bir şey söylediğinde de seni haksız çıkarıyorlar, bir insan ne kadar yüzsüz ola bilir yaa?
Çok teşekkür ederim, nazik sözlerin gerçekten çok kıymetli. Ne yazık ki bazı insanlar, iyiliği bile sömürecek kadar yüzsüz olabiliyor. Böyle durumlarda insan sadece kırılmıyor, içinde iyilik yapma isteği de yavaş yavaş ölüyor. Ama yine de vicdanlı olmak, onların açgözlülüğünden çok daha değerli.
Ben de değerli düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Düşüncelerin benim için çok değerli, çok kıymetli. Ayrıca vicdanlı olmak onların açgöz olmasından çok daha kıymetli gerçekten @ayhan67
Çok şükür tok gözlü biriyim. Azla kannat ederim. Huzuru sadelikte ve minimaliste bulurum. Fazla eşya, pahalı ve dikkat çeken her şeyden kaçınırım. Başkalarında olan şeylerde de gözüm olmaz. Allah bir o kadarını versin derim.
Hiç bi zaman iyi olmadı, sevemedim öyle insanları da ısınamıyorum da zaten. Karakter olarak tok ve kendini geliştiriş olmalı. Açgözler kendilerini ve karakterlerini geliştirememiş insanlardır
Aslında senin söylediğin de çok doğru. Ama ben o anlamda söylemedim. Senin iyi niyetini kullanıp sürekli isteyen, şunu da yap, bunu da yap diyen. Aslında bu insanlar senin de şu an zor durumda olabileceğini düşünmüyorlar. Sen onlara yardım ediyorsun, yardım eli uzatıyorsun diye bazı şeylerin tadını kaçırmamak gerekiyor
İyilik ayrı bir şey, enayilik ayrı bir şey. Bazı insanlar seni enayi yerine koyuyor, ben buna gelemem. Bazı insanlar senin iyi niyetini suistimal edebiliyor. Alenen de bunu açık şekilde belli ediyor. Biraz insaf yahu