Bazı insanlar, değerini yalnızca bedeniyle ölçtürmeyi bir ilgi sanıyor; güzelliğini pazarlık, bedenini onay alma aracı gibi sunuyor. Oysa farkında değiller; her göz önünde oluş, biraz daha gözden düşmek demek. İçini boşaltarak dikkat çekmek, bir süre sonra sadece gürültü olur. Peki, insan ne zaman anlar gerçekten sevildiğini değil, sadece izlenip tüketildiğini?
İnsan, ilgi sandığı şeyin aslında tüketilmek olduğunu ne zaman fark eder?
Çok düşündürücü, güzel bir konu. İşte ben bu yüzden hep kendimi özletirim. Kendimi hiçbir zaman tamamen, bütün benliğimle sunmam kimseye. Böyle olursa çabuk ulaşılır olurum, benden çabuk sıkılır düşüncesiyle hep her şeyimi bütün varlığımla sunmam. Bu yüzden olsa gerek, hep özlenirim. Her zaman ulaşılmaz olmayı seçtim, ulaşılmaz da oldum. Kolay elde edilen, isteyenin, istediği zaman elde edebileceği biri olmadım hiçbir zaman. Bu kendini beğenmişlik, ukalalık değil, bu bir tercih meselesi. Bazı insanlar kendini beğenmişlikten böyle yapar, egosundan dolayı böyle yapar ama benim genel huyum. Her anlamda, arkadaşlarım bile bana canı istediğinde ulaşamaz. Gizemli olmak her zaman iyidir. O konuyu doğru anlayıp, doğru cevap vermişimdir. Bazen açılan konularda yanlış anlayıp, yanlış cevaplar verdiğim olabiliyor ☺️
İnsan, ilgi sandığı şeyin aslında tüketilmek olduğunu genellikle kırıldığında, kullanılma hissi içini kemirmeye başladığında ya da o ilginin samimiyetsizliğini sezdiğinde fark eder. Başta değer verildiğini sanır, çünkü karşısındaki kişi onunla sürekli iletişim kurar, merak eder gibi görünür. Ama zamanla bu ilginin sadece çıkar, ego tatmini ya da yalnızlık giderme gibi sebeplerle olduğunu, gerçek bağ kurmak yerine onu sadece bir "araç" gibi gördüklerini fark eder. Bu fark ediş bazen bir sessizlikle gelir, bazen de “Benim duygularım neden karşılık bulmuyor?” sorusuyla. Gerçek sevgi inşa ederken, sahte ilgi tüketir. Ve bir noktada insan, sevildiğini değil, harcandığını hissedince uyanır.
Fotoğrafta ışıklar altında dikkat çekmeye çalışan bir kadın var, herkesin bakışları üzerinde ve flaşlar patlıyor. Tam noktaya parmak basmışsın. İnsan, etrafındaki ilgiyi sorguladığında—yani yorgun hissetmeye, içinin boşaldığını fark etmeye başladığında—aslında parlatılan bir vitrin ürünü olduğunu anlar. Gerçek sevgi; sadece bakılmak değil, anlaşılmak ve yanında hissedilmekle olur. Yani içini sıktıkça, sadece fotoğraf çektiriyor ve alkış topluyorsan; tüketiliyorsun demektir. O soğukluk hissi, işte orada başlar. 🫧✨
En İyi Cevaplar