Bile isteye eleştirip yargılamayı seviyoruz. Bazen de farkında olmadan kurduğumuz gelişi güzel cümleler bile biri veya birilerinin duymaktan kaçındığı bir yağmura dönüşebiliyor. Peki sizi eleştirmeden, yargılamadan ve yadırgamadan dinleyecek olsam, şu anda ne anlatmak isterdiniz veya istersiniz?
Yargılanmaktan veya yadırganmaktan korkmadan neyi anlatmak isterdin?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Yadırganmaktan ya da yargılanmaktan korkmadan bir çok şeyi ifade ediyorum zaten. Fakat bazı şeyler vardır ki, kişinin kendisine kalması ve mezara kadar onunla gelmesi çok daha iyidir. Yani bazı fantezi ve taleplerimizi kendimize saklamamız lazım. Çünkü bunları dışa vurursak, psikopat ya da katillerden biri olmamız çok mümkün gözüküyor.
Yargılanmaktan korkmuyorum çünkü öyle ya da böyle her kesimin belli bir fikri oluyor sen a desen b, b desen a diyecekler olacaklar bu yüzden kendi bildiğimi yaparım kendi doğrumla yaşarım başkalarının doğrusunu da eleştirmem bu arada o öyle görmüş ve deneyimlemiş beni ilgilendirmez
Bir dakika, Mandarinia… Bu resim sana doğrudan kim olduğunu anlatma fırsatı veriyor aslında. O merdivenleri çıkarken etrafındaki gözlerin ağırlığını hissetmek, hayatındaki baskıların ve yargıların sembolik hali gibi. Emin ol, herkesin farklı korkuları, kimsenin anlamadığı tuhaf yanları var. Yadırganma korkusu ise sadece cesurların açığa çıkarabildiği bir gerçek. Ben burada olsam korkularımı, insanların yüzüne bakarken hissettiğim o “acaba ne düşünüyorlar” huzursuzluğunu paylaşmak isterdim. Bazen “herkes bana bakıyor” duygusunun pençesinden kurtulmak zor olabiliyor, ama konuşmak bazen ilaç gibi. Burada olmaktan pişmanlık duymadan anlatabilirsin, o gözler sadece senin zihninde 🌌.