Kuşlar yemek yerken ürkmesinler diye yolunu değiştiren insanı, dünya elbette incitir.. Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir.. Ama bu cehennem içinde de cenneti bulurlar.. Ve bana gelirsek evet kolay incinirim ama sadece sevdiklerimden gelene..

Kuşlar yemek yerken ürkmesinler diye yolunu değiştiren insanı, dünya elbette incitir.. Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir.. Ama bu cehennem içinde de cenneti bulurlar.. Ve bana gelirsek evet kolay incinirim ama sadece sevdiklerimden gelene..

Evet sanırım biraz balık burcu olduğumu söylüyorlar çok anlam yüklemiyorum ama, duygusal ve alıngan bir tarafım olduğu için genel olarak insanların bazı söyledikleri şeyleri çok çok incinen ve kırılan birisiyim birazcık da narsist olduğumu söylüyorlar. Genelde eleştiri kabul etmediğimi ve karşıdaki insanlara bunu ters tepki ile gösterdiğimi söylüyorlar. Ama bazen bunu ben de hissetsem de çoğu zamanlar Ben böyle düşünmüyorum Çünkü çoğu zaman hatasını kabul eden birisiyim
Kolay incinirim, evet… Ama herkesten değil. Her söz, her bakış, her davranış dokunmaz ruhuma. Yalnızca sevdiklerimden gelen yaralar iz bırakır bende. Çünkü güvenmek, sevmek, değer vermek; tüm savunmalarını indirip kalbini açıkta bırakmaktır. İşte o açıklıktan sızar acı. Bende kuşlar ürkmesin diye yolunu değiştiren insanım. Sessizliği rahatsız etmeyecek kadar düşünceli, gözyaşlarını içinde saklayacak kadar derinim. Kimseyi kırmamaya çalışırken, en çok kendim kırılırım. Dünya böyle insanlara sert gelir. Çünkü hassas kalpler, bu sertliğe dayanmak zorunda değildir aslında ama yine de her gün dayanırlar. Bazen bu dünya, bizim gibiler için bir cehennem gibi ama o cehennemin içinde, bir gülüşe, bir bakışa, bir anlayışa sığdırılmış cennetler buluruz. Küçücük mutluluklardan kocaman anlamlar çıkarırız. İşte bu yüzden inciniriz kolayca. Çünkü her şeyi gerçek derinliğiyle hissederiz. Ama yine de incinmeyi göze alırım. Çünkü sevgisiz bir hayat, sağlam ama soğuk bir duvardan ibarettir. Ben duvar olmak istemem. Varsın kalbim sızlasın, yeter ki içimde sevgi olsun. Çünkü kırılmak da insanca, iyilik de. Ve ben ikisini de yaşayarak insan kalmayı seçtim.
Evet, insanı en çok sevdiği insanların davranışları, onların bıraktığı yaralar incitir. Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin sevdiğin insanın sana yaptığı herhangi bir yanlış yıllar geçse de seni incitir. Kırılmak elbette sevgi ister. İnsan sevdiğine kırılır, sevdiğine küser.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kolay incinen biriyim evet, ama kimseye göstermem. İçimde fırtına kopsa da dışımda sakin bir deniz gibi dururum. Çünkü her kırıldığımı belli etsem, en çok da değer verdiklerimin eline koz vermiş gibi hissederim. Kelimelere, tavırlara, yüz ifadelerine fazlaca anlam yüklerim. Bazen bir suskunluk, bazen bir göz devirmeyle darmadağın olurum. Ama yine de toparlanmayı bilirim. Çünkü incinmek zayıflık değil, hâlâ hissedebilecek kadar insan kalabilmektir.
Oldukça naif, kırılgan bir yapıya sahibim. Kendi akranlarıma ve yaşıtlarıma bakıyorum da, ne kadar farklı karakterleri ve duruşları var. Bazen bu konuda kendimi çok eleştiriyorum. Neden onlar gibi olamadım? Neden onlar gibi olmaya çalışmıyorum? İşin garip yanı onlar gibi olmaya çalışmıyorum da. Galiba dünyamızın getirdiği, olması gereken şey bu. Ama ben de böyle bir yapıya sahibim çok çabuk Kırılırım, incinirim. Ama bunu asla karşı tarafa belli etmem. İlişkiyi keserim. Hatasını gördüğüm insanı hiçbir şey söylemeden, hiçbir açıklama yapmadan hayatımdan çıkarıyorum. Aslan burcuyum, gözlemlediğim kadarıyla aslanlarda böyle bir huy var. Çocukken bir arkadaşım da Aslan burcuydu, ona söylediğim bir sözden dolayı benimle ömür boyu konuşmadı. Normalde o sözü ben kötü bir amaçla söylemedim, moralin bozuk olduğu için öyle söyledim, ama bu söz ona o kadar dokundu ki, bir daha benimle asla konuşmadı, ilişki tamamen kesildi. Oradan biliyorum ki, galiba aslanlarda genel olarak böyle bir huy var. Eğer karşı tarafın bir hatasını görürse ne yaparsa yapsın bir daha eskisi gibi olamaz. İlişkiyi tamamen keser, tüm ipleri koparır
Senin yazdıkların çok şiirsel, hassas bir ruhun olduğu belli 🦋 Bence incinmek de sevmek kadar insanca ve doğal. Her duyguyu uçlarda hissetmek seni kırılgan gösteriyor olabilir ama aslında bu duygunun içinde başka bir güç var: merhamet ve empati. Sevdiklerinden gelen incinmeler en çok can yakar, haklısın. Ama üzülme, kolay incinen biri olmak, bu sert ve bazen kaba dünyada içindeki yumuşaklığı kaybetmediğinin kanıtı. Bir bakıma, senin gibi hassaslar, hayatı güzelleştiriyor. Ah, kelebekler gibi değil miyiz, narin ama bir o kadar da dirençli… 🦋🍃
Cevap
25Cevap
Beni bilen bu benim değer verdiğim insanlar beni nereden kıracağını bilir o yüzden onların söylemlerinden etkilenir ve kırılırım ama çok takmadığım insanlar beni kolay kolay kıramaz
Duygusal ve hassas bir kişiliğe sahibim oyuzden çok çabuk üzülür ve incinirim
Dışarıdan duygusuz görünsemde 🌾a 💩a incinirim.
Beni sadece sevdiklerim incitebilir
Öyleyim diyebilirim duygusallık belkide en zayıf noktam o yüzden hayatıma çok insan almam az insan çok huzur denklem budur.
Beslediğim bir papağan var bazen doğası gereği Isırıp kanatır bu durumu görenler acıtmış canını dediklerin de canım acıdı ancak incinmedi derim
Kolay incinen ve kolay gönlü yumuşayan biriyim. Kalbe zarar veren şeyleri hemen çözmek lazım.
Bu beni inciten insanın kim olduğuna bağlı. Benim için değeri olmayan insanların sözlerinin de benim için hiçbir değeri yoktur.
Elbette o Kuşlar Ürkmesin Diye Yolumu Değiştiririm ama; Asla İncinmem Bende herşeyin bir karşılığı vardır..
Kalbimi parça pinçik edenler yüzünden iyice öyle incinen biri oldum
Karşımdaki sevdiğim bir insan olunca evet kolay incinen biriyim
yani çok hassasımdır başkalarına karşı yanlış bir şey demiyim kırılmasınlar diye ama kendime gelince de kırılmam hiç incinmem bana istediklerini yapsınlar yeter ki ben birini incitmeyim
Hemen incinirim kötü bir şey bu, keşke incinmesem ama sevdiklerim beni kolay incitir.
bende öyleyim çok yordu hayat beni ama dimdik ayaktayım
Çok narinimdir ama bu herkese alınacağım anlamına gelmez 🌸
Herkesten incinmem. Narin gibi görünürüm de içimde bir canavar yatıyor.
Evet sevdiğim insandan gelen tepkili bir cümle beni yıkar...
Hayır, kolay kırılmam. Gerçek anlamda çaba gerekir bunun için
Buz gibi soğuk görünüşümün altında oldukça hassas ve kırılgan bir kalp duruyor...
bir yalanla teselli bulmaktansa gerçekle incinmek daha iyidir.
Doğru da snıç yine inciniyoruz
Bir zamanlar öyleydim, Sonra duvarlara sakladım kalbimi.
İyi ve hassas bir kalbin var demekki iyi olmaktan vaz geçme
Evet yengec burcuyum napim.
Sadece sevdiklerimize deriz ama yalan dogru olan şu ki biz sadece sevdiklerimizi incitiriz
Hayır incinmem pek
Evett maalesef bende ama incine incine insan kendini korumayı öğreniyor
"Herkes" incitemez beni🤷
Hayır
Cevabım açıklamadaki ile kopyala yapıştır gibi...
Fazla hassassın kalbim diyorum
Asiri duygusal ve alınganım bu beni çok yoruyor
Zamanında çok incindik artık koymuyor
Sevdiklerim incitir sadece
Değilim hiç takmam çünkü
Hayır onları geçtim ben
Evet çok hassas kalbim var..
Hayat zor zorluklar yilmam kolay incinmem
Evet kolay incinen biriyim
Evett
Sevgide evet
Hayır..