Kuşlar yemek yerken ürkmesinler diye yolunu değiştiren insanı, dünya elbette incitir..

Kuşlar yemek yerken ürkmesinler diye yolunu değiştiren insanı, dünya elbette incitir..

Evet. Buradan çok sevdiğim bir arkadaşım ile tartıştık bir gün ve bana sırf bir kelime dedi diye 6 yıllık hesabı mı kapattım gittim. Sonra aradı beni tekrar geri geldim. Yani bazen bir kelimeye bile bütün gemileri yakarım. Arkama bile bakmadan giderim.
Hayır eskisi kadar değil.. İçimde tutmadığım için cevabını anında verdiğim için artık ağlamıyorum bile ki eskiden ağlardım.. Son zamanlarda ise bir umursamazlık geldi. Sanırım yaş almanın verdiği ve artık elimde olan zamanın ve hayatın değerini bildiğim için kendi iyiliğim için bazı şeyleri yapmam gerektiğini anlamış bulunuyorum. İncinmiyorum çünkü geçen gün aklıma geldi de bazı eski anıları ve fotoğrafları sildim. Bunlar aşk anıları değildi.. Arkadaşlarımla olan anılar, kötü çıktığını düşündüğüm fotoğraflarım, onlardan hediye gelenler vs vs.. Gerek yok beni inciten şeyleri yapmıyorum artık başkalarını stalklamak, birisi saygısızlık yaparsa anında kibarca dile getirmek, rahatsız edici her şeyi ortadan kaldırmak, bazen bazı şeylere ara vermek, Bazen yanlız kalmak.. İncinmiyorum artık çünkü her şeye iyi açıdan bakmayı öğreniyorum..
Evet, kolay incinen biriyim ama bunu her zaman belli etmem. İnsanların söylediği ya da yaptığı bazı şeyler, belki onlar farkında olmadan bile, içimde derin izler bırakabiliyor. Ama genelde güçlü durmayı tercih ederim, çünkü her kırıldığım şeyi dışa vursam, kendimi sürekli açıklamak zorunda hissederdim. Hassas biri olmak bazen güzel, çünkü her şeyi daha derinden hissediyorsun, ama bazen de yorucu oluyor. Çünkü bazı insanlar ne kadar üzülürsen üzül, bunu umursamıyor. O yüzden incinsem de, her zaman bunu hak eden insanlara hissettirmeyi tercih ediyorum.
Bâzenleri evet...
Sevmediğim bir tarafımdır ama beni dengeliyor diye düşünüyorum
kuşlar rahatsız olmasın diye yolunu değiştiren, kalbi kuş kalbi gibi hem uyanık, hem aldatıcı dünya karşısında ürkek (bir mü'min böyle olmalı zannımca) insanları kaybetmemek dileği ile...
Dengeliyor dememin sebebi, bâzen aldırmaz da olabiliyorum, zorluklara dayanabilen bir yönüm var kendimi frenlemez isem tahakküm edici olabilirim
Cevap
44Cevap
İncitmeye çalışanın kim olduğuna bağlı aslında bazen hiç takmam ama bazen çok değer verdiğim bir insan beni çok incitecek bir şey söyler işte o beni gerçekten incittir
hayır kolay incinen birisi değilim
Kolay incinen biri değilim ama değer verdiğim insanlardan gelen sözler veya davranışlar beni etkileyebilir. Özellikle emeğimi, vaktimi verdiğim birinin umursamaz tavırları canımı sıkabilir. Ancak, eskisi kadar takılıp kalmıyorum. Zamanla öğrendim ki herkes benim gibi düşünmez, benim gibi hissetmez. Artık tepki vermeden önce düşünüyorum, gerekirse uzaklaşıyorum ama kendimi yıpratmıyorum.
Eskiden evet, kolayca incinirdim. Ama zamanla daha güçlü olmaya başladım. Artık, insanların söylediklerine ya da yaptıklarına çok fazla takılmamaya çalışıyorum. Bazen tabii ki hala üzülürüm ama geçmişteki gibi hemen kırılmam. Yavaş yavaş daha dayanıklı hale geldim diyebilirim.
wowwww
Sanırım en çok tanıdıkları incitir insanı. Yoksa sevmediği biri nasıl incitebilir ki. Bazen kolay mı bilmem ama alıştım artık diyorum o kadar etkisini göstermiyor.
Evet ama belli etmem. Yani etrafa belli etmem ama beni inciten daha doğrusu inciteceəini sanan o kiçiye de çok güzel belli ederim açıkca gidip konuşurum.
Pek değil. Genelde olayları mantık süzgecinden geçiririm, bu yüzden çoğu şeyi kişisel almam. Ama değer verdiğim biri kırıcı davranırsa, içime atarım ve mesafe koyarım.
Kişiye göre mesela herhangi biri beni asla incitemezken sevdiğim değer verdğim birinin en ufak bir yanlışı bile incitebilir öğretmen hanım😌
Hayır değilim. İncinmem öyle kolay kolay. Jfjfj
https//youtube. com/shorts/b1MnbssYjJg? si=ciPC9VCcVfFLF0Pw
Sanıyorum incinmemek, incitmemekten üstündür. Daha zor, daha zahmetli. Öyle veya böyle öğrenmesi gerekiyor insanın bunu. Öğrenirken de canından can gidiyor insanın. Bir yara kalıyor olarak öğreten kişi. Allah hayırla kolaylaştırsın.
Değer veriyorsam evet zaten beni sadece değer verdiğim kişiler İncitebilir.
İncinirim kolayca kırılırım ama belli etmem güler geçerim
Kolay değil, ama insanlar çok becerikli beni bile incitebiliyorlar 😕
Kimse beni incitemez karşımdaki insanın bendeki yeri ile alakalı
Kolay incinmem ama incinirsem o kırgınlık zor geçer
Zor incirim ama hiç ihtimal vermediğim biri tarafından incitildiğimde de toparlanmam yıllar alır.
İnce düşünceliyim yapımın böyle olduğunun farkındayım
Kolay kolay inciten biri değilim ama kolay incinen biriyim.
Sadece değer verdiğim kişilere karşı evet onun haricinde hayır
Ben çok çabuk kırılıyorum , Allah'ım hüznümü gider Ya Rabbi
Hayır kolay incinmem ancak kırılırsam asıl o zaman daha kötü
Kuşlar yemek yerken ürkmesinler diye yolumu değiştiriyorum ama kimse beni incitemiyor.
Yolumu değiştirdiğim doğru ama kolay incinmem
Evet nadıren bellı ederım bır anda buz gıbı sogur olay yerınden uzaklasırım
Kolay incinmem. Ama incinirsem özür dilenmezse daha konuşmam.
Sağolsunlar bağışıklığımız var, sağlıksal sorunlar olmadığı sürece zor
Evet 🙌 hemde nasıl:(( 5 sene dış perdeyi kapatıp yaşadım:((
Hayır öyle bile olsa bunu belli etmem zaaftır bu insanlar hep ordan vurur
O sizin düşünceniz benim yorumum
İçime atmam ben ama herkesi adam yerine koyup anlatmamda
Olabilir bak bu güzeldi
Zamanla aynı hassasiyet sürse de aynı incinme seviyesi kalmıyor... Zaman, zaman, zaman... 🤷♂️
Karşındaki kim olduğuna bağlı ama genelde soğukkanlıyım.
Değer verdiğim birinden evet
Hayır.
Ya fazla cinsiyetçi gibi görünebilirim belki ama olağanüstü / travmatik durumlar dışında mümkünse biz erkekler incinmeyelim.
Hiç yakışmıyor.
Evet erkek olarak yakıştıramıyom sebebi ne olabilir ysda normal mi
Evet, ben kolay inciniyorum, çünkü hassas ve duygusalım.
Evet 🥲
Muhattaba göre değişir
Kolay kolay kimse kıramaz beni
Kolay incitmem. ve kolayca incinmem
Iron manim xd
Hassas kalplere sahibim..
Değer vermem incinmem
Evet öyleyim maalesef
Duygusallım sadece
Hayır kolay incinmem...
Değişmem de duruma göre değişir
Yapı itibariyle maalesef öyleyim.