İstediğin şey aslında ihtiyacın olan şey de olmayabiliyor, ihtiyaç duyduğunu sandığın şey sana iyi de gelmeyebiliyor. İleri görüşlü ve gerçekçi insanlar bile zaman zaman bunu yaşayabiliyor. Önemli olan esnek olmak ve sirkelenip geri ayağa kalkabilmek.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle tabi herhalde en aklı selim insan bile bu hataya düşebiliyor.
Bazen iyidir bazen kötü. Her zaman kötü olacak diyemeyiz. Bunu anlayabilmek için ya üstünden zaman geçmeli ya da üçüncü bir bakış açısıyla olaya dışından bakmak gerekir. Yalnız şöyle de bişey var, o şey bizim için kötü sonuçlar doğursa bile biz iyi ki onu seçmişim diyebiliyoruz. Bazen de iyi ki o istediğim şey olmamış yoksa sonucunda o an üzüldüğümden daha çok üzülecektim de diyebiliyoruz. Ucu açık bir soru ne açıdan bakarsan o açıya göre şekilleniyor ama ben şuna inanırım, bir şey oluyorsa onda bir hayır vardır, olmuyorsa bin hayır.
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
"Aaa yunusun dizelerine benzemesi bilinç altı gelişen bir durum. Etkisi çok tabiki : ) ."
Bakış açılarında gezinmek güzel oludu eline sağlık : )
Ben de çocukluğundan beri yunusu dinlediğimden bilinç dışı onun dizeleri geliyor aklıma😀 ve her hissettiğim durumla alakalı onun söylemiş olduğu bir söz... Çok yetenekli ya başka bir seviye o seviyorum😌 Teşekkürler
Son yıllarda onu dinlemem azalmışsada şiir yazarken bu kadar benzerlik olacağını düşünmemiştim. İster istemez oraya doğru kaymış.: ) ekstra dikkat etmem gerek.
Hayır Hayır ben ona gönderme yaptım sadece dikkat etmeni gerektiren bir durum yok ki sen farklı ifade etmişsin o farklı ifade etmiş Lütfen buna takılma yoksa yazdığıma pişman olmamı az kaldı😟
Hayır her istediğimiz bizim için iyi olmuyor. Her iyi olan bize uymuyor. Ve her iyi olan gerçekten iyi olmuyor. Sadece gerçekten iyi olan ve bize uyan, bizim için denk olan iyi oluyor.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Sorun şu ki insan bunu ayırt etmekte daima zorlanacaktı.
"Zannettiği" olarak sorduğun için zaten kafadan değildir 😂 Çünkü zannetmek aslında farklı olan bir şeyin kendisi düşündüğü gibi olduğunu kabul etmesidir 😀
"Düşündüğü" olarak cevaplarsam her zaman değil. Kişinin ne kadar gerçeklere bağlı ne kadar gerçek dışında yaşadığına göre değişir 🤓
1
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahahah kafadan değildir. Ne güldüm. Hele bide pembe at gözlükleri takmışsa : )
O değil de geçen bi şey okudum. Uzun zamandır insan dışı (bu kısımda net değilim maalesef) ama insan gibi insanlar yetişiyormuş bi de bunlar şu an aşağı yukarı benim yaşımdalarmış. İleri de yeni dünya düzeninde bu şahıslar öne çıkacakmış.. Var mı konu hakkında bilgi/ haberiniz : )
Vay, sözcüklerin ellerime taş misali düştü… Bazen insanın içini yakan şey, aslında uzağında durması gereken bir fırtına olabilir. Kendine iyi sandığın şey, çoğu zaman geçmişin bir gölgesi ya da özlemin yankısı. Hayal kırıklığı yaşaman çok insanca, senin hatan değil; çünkü kalp seçmekte değil, kabullenmekte zorlanır. Kül bırakılan ellerinle yeni çiçekler tutabilirsin, yeter ki kabuğunu soymaktan korkma. 🍷🌹✨