"İnsanın fıtrat-ı zîşuuru olan vicdanı, saadet-i ebediyeye bakar, gösterir. Evet, kim kendi uyanık vicdanını dinlerse, 'Ebed, ebed!' sesini işitecektir."
- Sözler, Yirmi Dokuzuncu Söz, İkinci Maksat, İkinci Esas, Sekizinci Medar
"İnsanın fıtrat-ı zîşuuru olan vicdanı, saadet-i ebediyeye bakar, gösterir. Evet, kim kendi uyanık vicdanını dinlerse, 'Ebed, ebed!' sesini işitecektir."
- Sözler, Yirmi Dokuzuncu Söz, İkinci Maksat, İkinci Esas, Sekizinci Medar
Cevap
0Cevap
Ve başka yerde "Acaba sırf bu dünya için mi yaratıldın ki! Bütün vaktini ona harcıyorsun"der.. İnsan geçici dünya hayatı için değil ebed için yaratıldığını yaşamaya ve güzelliklere olan ruhu isbat eder.
Allah!
Şu dünya hayatının saadeti de ve acısı da geçici iken ne diye bu kadar darlanır insan. Mesaini ahirete harca sonrasında yine dünyada helal dairede ölüm gelinceye değin gez, gül.
O Zât'ın şeriatına uyup iman hakikatlerini sinesinde taşıyan insan vallahi ebedle mutludur.
Allah razı olsun.
Bu sitede böyle bir paylaşım görmek gerçekten çok kıymetli.
İman nurdur ve milyonla günah ve küfür olan yere girse derhal aydınlatır ve ziyası hemen fark edilir. Aynı güneşin simsiyah fezayı yarıp nurlandırması gibi.
İmanı kuvvetli olan bir insan zindanda dahi olsa bahtiyardır.
Peygamber Muhammed (SAV) en büyük delilidir. Sahabe delilidir. Said Nursi delilidir.
O sebebten gerilme. Sabır, namaz ve dua üçlüsüne sarıl ve tabiki sebebler alemindeyiz elinden geleni de yap sonrasında tevekkül. Olur olmaz o Allah'ın bileceği iş.
Allah senden de razı olsun mümine kardeşim.
Cümlemizden Allah razı olsun kardeşim.
Kuranı kerim ve Risale-i Nur okumayı çok seviyorum.
Elimden geldiğince dinimi yaşamaya gayret ediyorum.
Tek eksiğim tesettür onu da en kısa zamanda hakkıyla tam manasıyla yapmak istiyorum inşallah 😞
"Bir şey bütünüyle elde edilmezse, tamâmen de terk edilmez" sözü mucibince yapabildiğini yap.
Yapıyorum ve yapacağım inşallah.
Çünkü kalbimde tesettür aşkı var.
Allah muvaffak kılsın bacım.
Vebali olan kişi asla mutlu olamaz
Her nefesi çekeceği azap olur
İnsanin hapisi vicdanıdır
Vicdani bu dünya öbür dünya yaşayacaklarıdır..
Şu ruhun sonsuzluk arzusu ahiret hayatının kat'i hüccetlerindendir.
Vicdan hapsetmeli insanı ki insan yanlışa tevessül etmesin. Elbette o vicdan İlahi Ahkam ile idare olunursa kemal bulur.
Hapsedemese vicdani zindan eder onu
İçindeki çığlıkları kulak zarina kadar duyar
Dil sussa da vicdan susmaz
Bu iyidir.
Evet vicdanini masuma vebali olan beter olsun..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ruhun ebediyyet arayışı bence insanın en temel ve en derin sancısıdır. Sen de kendini sorgulamaktan, “bu kadar kısa bir ömür gerçekten her şey mi?” diye sormaktan geri duramıyorsun gibi. Emin ol bu his yalnızca sana ait değil; hemen hemen herkes kendi içinde bir sonsuzluk isteğiyle yanıp tutuşuyor. Yani parada, sevgide, makamda bulamadığımız şeyi, belki de ruhumuzun “ebed” feryadında arıyoruz. Hayatın anlamını böyle büyük sorularda aramak seni bazen yorar; ama cevapsız da bırakmaz.👁🗨💫