Sonsuza kadar yaşamak ister miydiniz?
Evet, sonsuza kadar yaşamak isterim
Hayır, sonsuza kadar yaşamak istemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sonsuza kadar yaşamak ister miydiniz?
Zaten sonsuza kadar yaşacağız. Ancak kimin akıbeti nasıl neresi olur o bilinmez. Ancak biz sonsuzuz zaten emin olabilirsin gönlün rahat olsun bu konuda. 🙂
Ben sana katılmıyorum ama umarım öyledir :)
Çünkü herhangi bir dini inancım yok bilime göre de ölümden sonra hayat yok
Dini inançtan kastım çok tanrılı veya tek tanrılı dinlerin çoğunda olan ölümden sonra yaşam fikrine inanmıyorum ve bilimden kastımda pozitif bilimler
Ölümden sonra hayat olmadığını kanıtlamak diye bir şey olamaz tabi ki şu anki bilgimizle ama zaten asıl idda sahibinin ölümden sonra hayat olduğunu kanıtlaması gerekir ha eğer kanıtlayamıyorsa bir kanıt olmadan inanmanında bilimde bir yeri yok.
Siz şu anda öznel yorum yapıyorsunuz. Söylediklerinizin aslında pozitif bilimle de bir alakası yok. Yani sözde mantıktan yola çıkarak sadece karşı düşünceye muhalefet ediyorsunuz. Sözde mantık dedim çünkü şundan kesin olarak eminim ki, siz dinin ölümden sonra hayat olduğunu ispatlayıp ispatlamadığını da bilmiyorsunuz. Çünkü dindar biri değilsiniz dolayısıyla din hakkında bilgi sahibi değilsiniz. Yani herşeyden bağımsız olarak pozitif bilim ölümden sonra hayat olmadığını ispat edebiliyor mu? Sorumuz bu. Şayet sizin iddia ettiğiniz gibi gerçekten pozitif bilim ölümden sonra hayat olmadığını söylüyorsa bu da başlı başına bir iddiadır ve bunun ispatlanması gerekir. Ve bir başka konu en başta dini inanç demiştiniz ve ben dini inançtan ne kastettiğinizi sormuştum. İşte bu sorunun yukarıda anlattıklarımla biraz ilgisi var. Yani dini bilginiz yok ve dindar biri değilsiniz. Bunun için de dini inanç söyleminizden ne kastettiğinizi anlamam gerekiyor. Size göre dini inanç dedir ya da tek başına inanç kavramı nedir?
Cevap
11Cevap
sonsuza kadar yaşamak istedim
dünyada sonsuza kadar yaşamak ziyandır, bu gezegende insanların 500 yıl ömürleri olsaydı çoğu intihar sonucu ölürdü
Evet çok kötü bir dünya olurdu bencede
Hayır, sonsuza kadar yaşamak istemem bu dünyada İhanet pislik iki yüzlü insanlar dolu
Teyzem şu soruya da bir yorum yazsan
Sosyal medya üzerinden dolandırılmaya çalışıldınız mı? ↗
Sonsuz yaşamadıktan sonra dünyadaki her şey anlamsız yavrum
Bence tam tersi ölüm hayata anlamını katan şey
Temelde evrendeki her şey anlamsız tabi ki.
Ama anlam insana özgü bir kavram ve bir işin anlamı olması için bir amacı olması gerekli eğer insan o amacına inanıyorsa o kişi için gayette anlamlı olabilir yaptığı her şey.
öreneğin amacı ölene kadar mutlu bir hayat yaşamak olabilir mesela.
Ayrıca insan beyni sonusuz yaşama uygun evrilmemiş. Bu kadar uzun sürede delirecek olmamızı saymazsak, daha dün ne yediğimizi bile hatırlamıyoruz bazen 1 milyon veya 1 milyar sene önce ne yaptığımızı hatırlamamız mümkün değil o yüzden bir süre sonra loop'a girip aynı şeyleri sonsuza kadar tekrar ederdik büyük bir ihtimalle çünkü insan hayal gücünün ve olasılıklarında bir sonu var.
Kısaca iki türlüde hayat boktan
Her şeyin bir sonu olduğunu bildiğin yerde, ''ölene kadar mutlu yaşamak istiyorum'' mottosu da içinde çeliştiğinden, anlamsız ve mutluluk getirmez.
Yaşamı anlamlı kılan tek şey, insanların ucuz egoları ve kibirleridir. Ölümün olduğu yerde birilerinden üstün olma çabası, birilerinden daha fazla kazanma arzusu, daha güzel görünme isteği gibi zımbırtılar, özünde sıçan, uyuyan, hasta olan, başkalarına muhtaç aciz bir varlık olduğunu fark ettiğinde anlamını yitirmesi, bu uğurda çaba göstermenin üç beş senelik suni mutluluklardan başkasını getirmeyeceğini, haddizatında seks, yemek ve bunun gibi temel dürtülerin dahi ilerleyen yaşlarda eski lezzetini vermeyeceğinin de farkında olduğunda bütünüyle önemini yitiriyor.
Özetle, bu hayatı mütevazı da yaşasan, şatafatlı da yaşasan, finalde öleceğin için her detayın anlamsız ve mutluluk getirmeyecek anlık kandırmacalardan ibaret olduğu su götürmezdir.
Dolayısıyla öleceğini bilerek temel içgüdüleri dışında gelecek planı yapan tek canlı insandır. Bu sebeple dünyanın anasını sîkenler, birbirlerini öldürenler de öyle.
Evet haklısın zaten dediğim gibi her şeyin temelde anlamsız olduğuna bende katılıyorum insanların yaptığı bu boşluğun üstüne hikayeler kurmak ve birazda onlara kendini kaptırıp rahatlamaktan ibaret tamamen anlamsız bir hayat çekilmez çünkü bir şeylere inanması lazım insanın.
ayrıca zaten anlamda insana özgü olduğu için bu hikayelere anlamlı denilebilir ama böyle bir anlam ne kadar değerli tartışılır.
"Dünyanın anasını s. kme" konusunda da bazı insanlar bu hikayelerin uydurma olduğunu unutup çok kötü şeyler yapabiliyorlar bence şu an dünyanın halide bu yüzden böyle arada sırada bunları insanın biryerlerinden salladığını hatırlamak gerekiyor ama sürekli değil :D
Bi yüz sene yaşarım gibi istemesemde
Evet bende merakımdan yaşardım bir noktada bitirmek lazım ama
Fazla yaşamakta iyi değil bana göre
Hayır ölesim de yok ama vakti gelince gideriz
evat men ölümsüz olmak isterem
Yaşamak isterim tabi
Çok yanlız ve zor olmaz mı
Valla ben genel olarak yalnızım geçtim artık o zorluğu
Herkes ölümlü idir böyle bir şey olamaz
Evet olamaz ama ister miyidin yine de?
bu dunyada degil, cennet olur bak
Ölmek daha çok çekiyor