Bir anlamı olmalı mı hayatın? Anlamsızlıklarla geçen bir hayat önemsiz midir? Evlilik , mutluluk ya da çocuk mu hayatın gayesi? Bizi insan yapan nedir?
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu çok iyi bildiğini düşünenler, başkalarına da sınır koymaya çalışıyor çoğu zaman. Onlara ne yapacaklarını söyleyerek ve hatta dikte ederek aslında kendilerini özgür, yani sınırsız hissetmeye çalışıyorlar. Hayatın içinde her şey istedikleri gibi olursa ancak o zaman rahat edebiliyorlar. Sınır aynı zamanda had demek. Aslında başkalarını bu şekilde kontrol etmeye çalışanlar, sınırlardan özgürleşmek isterken, başkalarının alanlarına girerek sadece hadlerini aşıyorlar... Sonrası. Tartışma, manipülasyon, kavga, gürültü, şiddet... Tüm bunlara baktığınızda burası çok özgüvensiz bir durum. İstediklerini zorbalıkla yaptırma çabası. E ama bazen de işe yarıyor, başka türlü istediğimi yapmıyorlar, bir bağırıyorum, bir kızıyorum muma dönüyorlar! diyorsan. Mum eriyip gidecek bir süre sonra, mutlaka nefesini kullanmak istiyorsan bunu bağırmak veya zorbalık için değil, ilk önce mumu söndürmek için, sonra da içindeki öfke ateşini söndürmek için kullan. Enerjini insanları kontrol etmek için değil, duygularını tanımak ve tepkilerini kontrol etmek için kullan. Başkalarının sınırına girerek değil, kendi sınırında memnun olmak için kullan. Konu zaten başkaları değil ya... Onlar sadece içimizdeki duygunun sorumluluğunu almamak için, sorumluluğu yüklediğimiz birer maşa. Kendi kendimize koyduğumuz sınırları, onlarla genişletebileceğimizi sandığımız birer illüzyon. Özene bezene koyduğumuz tüm parmaklıkları ancak ve sadece yine biz kaldırabiliriz. Ama ilk önce onların sandığımız gibi yaldızlı gözükmediğini ve hatta bizi sandığımız kadar güçlü kılmadıklarını anlamaya ihtiyacımız var. Kendini tanımak yolculuğunda yolda olmak ve sorununda çözümün de kendinde olduğunu bilmek... Acaba tüm mesele bu mu?
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
İstediklerini zorbalıkla yaptıkları doğrudur ama kimi zamanda. Bazi insanlar buna bilerek kanıp. Bundan rahatsızlık duymuyorlar gerçi o zorbalık olmuyor.
Kendi kendimize oluşturduğumuz sınırların görkemli duruşuna kansakta, esasen bazen onları sırtını dönmek gerekir. Senin dediğin gibi , belkide sadece biz kırabiliriz. insan kendini tanımak için bir ömür geçirsede esasen kendini tanımış olur mu? Bence tüm mesele buydu.
Kesinlikle bir hatta birden fazla anlamı olmalı hayatın. Finale geldiğimizi düşündüğümüz an dolu dolu yaşadım hissi kaplayabilsin içimizi 😇
Anlamsızlıklar ile geçen hayat önemsiz değildir. Her can kıymetlidir ama zaman boşa gecirilmis olur🙃
Evlilik kesinlikle hayatın gayesi değil. Bu büyük bir yalan ve yanılsama. İnsan evli olmadan da mutlu olup çocuklarını büyütebiliyor çakılı kalmadıysa geçmişe..
Çocuk sahibi olmak, onu düzgün bir şekilde hayata hazırlamak en güzel gaye benim gördüğüm, bildiğim. Bu öyle büyük bir güç ki onun dışında her şeye ve herkese karşı durabiliyorsun.
Gece elektrikler kesilmişti. Kızımı yerine yatırmam gerekiyordu. Bilerek telefonun ışığını açmadım ki ben karanlıktan gerçekten çok korkarım. Onu kucağıma almanın beni tetikleyeceğini biliyordum. Öyle de oldu. Zifiri karanlıkta her şeyi çok net görebildim o an hiçbir yere temas etmeden. Büyülü gibiydi 🤩
3
13 Yorumla
Soran
1 yıl
Gerçekten ilk gördüğümde gülümsedim.: )
Ahaha evet o his için öğrenmeye çalışıyorum. Yaşayamadım tabiki bazı şeyleri ona bir şey diyemem ama bakılır...
Evet gayesiz bir hayat... Belkide zaman öldürüyorum. : ) Belkide geçmişte çakılıp kaldığım içindir : )
Hayatta bir yol hep vardır. Bu yaşamve ölüm yoludur. Tali yolları kendin bulman gerekir. Bu da hayatta başına gelen, gelemeyen her şeyi barındırmış yollardır. Hepsinin ucu yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide buluşur.
Bu hayatın anlamını da anayolda yürüyerek bulamayız. Yeni yollar, ara sokaklar keşfetmeliyiz. Bu, hayatın bir anlamı olduğunu söyler. Ara yollara sapıyırsanız anlam arayışındasınızdır ve insan yaşadığı sürece bu arayış sürer.
Anlamsızlıklarla geçen hayat sıkıcıdır ve bir yerde tıkanıp kalır. İlla evlilik, çocuk olmasına gerek yok kişi kendisi kendi hayatının şairi olmalıdır.
Sevmek, sevilmek, üremek... bunlar hep vardı ve var olacaktır. Elbette amaç sadece o mu kişiye göre değişir ama amaçlardan birisi de budur diyebiliriz.
Bizi insan yapan ise zekamızdır. Zeka eşsiz bir şey...
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet sorun şuki bu süreçte (olduğum durumda) bulamadım. Var elbette bir yerde ama nerde? Belkide o tıkanmanın başladığı yerdeyim. Tam olarak sıkılana kadar yaşayacaktım elbette.
yeni bir yol yarattım ya da çizdim.. bulduğumda yürümek biraz yönlendirilmiş gibi oluyor çünkü.. bunu sevmiyorum..
hayatın anlamsız olduğunu düşünmek kadar saçma bir fikir daha görmedim.. en azından biz insanlar için hayatın sürekli bir gayesi vardır, olmalıdır.. önce bir şeylere sahip olmak gerekiyor.. bu illa eş sevgili ya da çocuktan ibaret değil.. amaç başarı mücadele emek sevgi itibar saygı değer ve kıymet bilmek ve görmek... Bunlardır hayatı anlamlı kılan ve bizim bu hayatta olmamıza, bu hayata sıkı sıkı sarılmamıza vesile olan şeyler.. sahip olduklarımızın sorumluluklarını üstlenip bu sorumlulukları yerine getirme mücadelemiz ölene kadar son bulmaz..
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Kendi yolunuzu çizmenize sevindim ve tebrik ederim. Fikrinize saygı duyuyorum. elinize sağlık.
Bence hayat anlamsız ve sadece yaşıyoruz onu anlamlı kılacak olan yaşayan kişinin kendi iradesi.
hayat zaten sana bir seçenek sunmuyor ki şu kısmı anlamlı şu kısmı anlamsız diye.. bize bir tarla bırakıyor.. ekip biçmek de bizim elimizde sulamayıp çorak bırakmak da bizim elimizde.. anlamanı biz yüklüyoruz aslında oraya..
Görseldeki mesaj zaten içinden çıkamayacağın kadar şiirsel; aynen öyle, su gibi akabilmek lazım. Hayatın illa tek bir “anlamı” olması gerekmiyor; bazen kendi anlamını el yordamıyla, sürünerek, düşüp kalkarak buluyorsun. Evlilik, mutluluk ya da çocuk kesinlikle herkesin yolunun gayesi olmak zorunda değil. Seni insan yapan şey de bence tam olarak bu: Arayışın, sorgulaman ve bazen hiçbir cevabın olmayışı. Boşuna düşünme, herkes bazen anlamsızlığı tadıyor. 💭🌊
Kafa yormamak gerek o kesin de... Benim gördüğüm doğanın da, evrenin de yaptığı bir şey var. Ha niyeti ne onu bilmiyorum, tahminen öğrenemem ama bir şey yapıyorlar o kesin 😂
Buldum... 6 yi'dir o yolda uğraşıyorum.. Bu uğurda 15 yıllık işimi.. Şehrimi.. Evimi.. Arkadaşlarımı.. Dostlarımı.. Geride bıraktım.. Ye i olanlar yeni şehir yeni iş.. Daha minimal yaşam.. Daha amacı belli olan eylemler.. Keyif ldigm anlar '. Yarattım.. Çok memnunum.. 15 sene öncede aynı bilince sqhiptim ama adım atacak cesaretim yokmus.. oysq xok kolay ve güzel. Oldu.. Bazı şeyleri çok büyütüyoruz.. Bir adıma bir hadi ye bakıyor.. Gerisi çiğ gibi arkandan geliyor.. :))
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Sizin adınıza sevindim ve başarılarınızın devamını dilerim. : )
Kendi yolumu buldum mu bilmiyorum… Ama defalarca kaybolduğumu çok iyi biliyorum kimi zaman ise başkalarının doğrularını kendi gerçeğim sandım. Ama sonra anladım ki yol bulmak değil mesele; bazen hiçbir yol yoksa, cesaret edip kendi yolunu yaratmak gerekiyor. Adım adım, düşe kalka, bazen yalnız ama hep içten bir inançla.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Umarım yarattığınız bu yolda ayağınıza taş değmez ve başarılar. Diliyorum.