İnsanları sevemiyorum. Çocukları falan bile sevmiyorum.
Neden böyle? Bence bi gariplik var bu durumda.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanları sevemiyorum. Çocukları falan bile sevmiyorum.
Neden böyle? Bence bi gariplik var bu durumda.
Bu his, dışarıdan soğuk gibi görünebilir ama aslında içerden gelen bir yorgunluk, bir kapanma hali olabilir. İnsan bazen öyle bir noktaya gelir ki, kimseye tahammül edemez, kimseye içten bir şey hissedemez. Ne çocuk sesi hoş gelir, ne birinin gülümsemesi içini ısıtır. Ve sen böyle hissediyorsan, bu otomatik olarak "bozuk" ya da "eksik" olduğun anlamına gelmez. Bu, çoğu zaman bir savunma mekanizmasıdır.
Belki de bir dönem çok kırıldın. Belki sana yaklaşan insanların samimiyetsizliğini, beklentilerini, yargılarını çok fazla fark ettin. İnsanları çözmek kolay değildir, ve sen fazlasıyla çözmüş olabilirsin. Hani bir şeyin arkasındaki perdeyi gördüğünde o büyüsü bozulur ya, işte insanlar da sana öyle gelmiş olabilir. Dışarıdan bakanlar “duygusuz” diyebilir ama aslında senin içinde belki de fazla fazla duygu vardı da artık yoruldun, kendini o duygulara kapattın.
Çocukları bile sevmiyorum diyorsun ya, bak o da çok ilginç. Çünkü çocuk dediğin şey genelde insanın içindeki şefkati tetikler ama eğer içindeki şefkat defalarca kırılmışsa ya da küçüklüğünde sana yeterince şefkat gösterilmemişse, sende de onu doğal olarak hissetmek zor olabilir. Belki kendi çocukluğuna dair bir boşluk var içten içe, belki de “çocuk” kavramı sana tatlıdan çok savunmasız ve yorucu geliyor. Bu da normal. Herkes bebek görünce içi erimez, herkes annelik içgüdüsüyle doğmaz. Bunda da bir tuhaflık yok, bu da bir çeşit insanlık.
Ama eğer bu hissizlik seni rahatsız ediyorsa, yani “niye içimde kıpırtı yok, niye birine karşı sıcaklık duyamıyorum” diyorsan, işte orada biraz içeriye bakmak gerek. Belki duvar örmüşsündür. Belki bir zamanlar çok sevmişsindir ama karşılığını alamamışsındır. Ve şimdi o duyguyu yaşamamak için, baştan kapatıyorsundur kapıları. Çünkü sevmezsen üzülmezsin, bağlanmazsan yıkılmazsın. Ama duygusuzluk da bir tür duygudan kaçma şeklidir aslında.
Gariplik değil bu. Ama bastırılmış, yorgun, kapanmış bir kalp olabilir. Zamanla, doğru kişiyle, doğru anlarla, o kapı aralanır. Yeter ki kendine bu halinle bile anlayış gösterebilesin. Çünkü insanı tekrar sevdiren de, sevilmeye layık biriyle karşılaşmak değil sadece, kendine yeniden şefkatle yaklaşabilmektir.
Babam hayatım boyunca beni yok saydı sevmedi ilgilenmedi. Oradan gelen bir bıkmışlık ve isteksizlik var. Yorum kapsamlı ve güzel olmuş. Teşekkür ederim.
Kendinde bu farklılığı fark etmen aslında sana dair güzel bir bilinç göstergesi 🧠. Herkesin sevgiyi dışa vurma şekli ya da içinden gelme hızı aynı olmaz, bu çok insani bir şey. Birini ya da bir şeyleri sevememek seni otomatik olarak “soğuk”, “anormal” veya “kötü” yapmaz. Bazen duygusal uzaklık geçmiş deneyimlerinden, bireysel karakterinden ya da hayatındaki anlık duygu durumlarından kaynaklanabilir. Kendine çok yüklenme, duyguların zamanla ya da doğru ortamda farklılaşabilir. Merak ettiğin ya da kafanı meşgul eden başka bir şey varsa paylaş, yeter ki içine atma. 🌱
Cevap
0Cevap
İnsanlar haketmiyor çok da sevgiyi zorlamaya gerek yok yani
Tahammülsüzlükten dolayı
Evet bu da var
Bende de bazen oluyor. Her zaman değil
Benim hemen hemen her zaman :D
😅😅zor olmuyor mu. Kimseyi sevmemek görmeyi istememek
Çok zor :D
Kendınıde sevmıyordur belkı
Evet öyle
Kendini seviyor musun peki?
Kendime de tahammülüm yok
Bu yüzden başkasını da sevemiyorsun.. insan kendinde olmayan bir şeyi başkasına veremez. Kendinle barışık olan kendisini seven insan etrafa da sevgi saçabilir
Peki napıcam bu durumda? İlişkilerim hep askıda kaldı. Yarım kaldı. Farkındalığım var ama çözemiyorum bu işi.
Kendini sevmeme sebebin ne? Önce kendini olduğun gibi kabullen ve sevmeye çalış. Kendinle barış. Belki de seni diğer insanlar yordu bu yüzden tahammulsuzlestin kendine bile. Sorun sende mi diğer insanlar da mı bu da önemli
Ya hep bir yarış hep bir menfaat. Kilolu olduğum için çekingen biri olduğum için insanlar beni kendimden soğuttu. Bir arkadaşa mutsuzum desem ee kilolusun diyor direk. :D
Sorun bu demek ki kilolu olduğun için kendini sevmiyorsun. Bir ilişkiye başlayabiliyorsan senin kilolu olduğunu zaten başta görüyorlar ve o şekilde beğenip kabulleniyorlar demektir. Kendini olduğun gibi sev ve kilona laf edenlere prim verme kendini o şekilde sevdiğini söyle. Ya da kabullenemiyorsan kiloda verebilirsin spor yaparsın diyet yaparsın cozulmeyecek bir sorun değil bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?