Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Güzel soru, herkesin aksine 'Neden seversiniz' yerine 'Neden sevemez' demişsin.
Beynini kullanmayan insanları sevmem. Eğer o beyin oksijen tüketiyorsa hakkını verecek. Olur olmadık yerden yırtık pantolondan fırlar gibi lafa karışan insanları sevmem. Konuşulan konu hakkında bir şey bilmediği halde çok yorum yapan insanı sevmem. Kendini diğer insanlardan üstün gören insanları sevmem. Fikirlerini, düşüncelerini 2 paket makarna,1 çuval kömüre satan insanları sevmem. Karşısındaki insanı etkileyebilmek için o insanın gösterdiği kalıba giren, kimliğinden ve benliğinden ödün veren insanları sevmem. Dışarısı maskeli balo gibi olmuş, maske takan insanları sevmem. Parayla herşeyi satın alabileceğini sanan insanları sevmem. Maalesef bu saydıklarımı çoğu insan yapıyor, böyle olmayanlar başımın tacı. Ama ben sanırım insan sevmiyorum.11 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazdın. Ben de öyle düşünüyorum
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 264,2b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanın birini sevmemesi için birçok neden olabilir. Bu nedenler, kişisel, psikolojik ve sosyal faktörlerden kaynaklanabilir. Kişisel faktörler Kişilik özellikleri: Bazı kişilik özellikleri, kişinin başkalarına karşı sevgi hissetmesini zorlaştırabilir. Örneğin, kendine güveni düşük olan kişiler, başkalarından sevgi görmeyi hak etmediğini düşünebilir.
Geçmiş deneyimler: Geçmişte yaşadığı olumsuz deneyimler, kişinin başkalarına güvenmesini ve sevgi hissetmesini zorlaştırabilir. Örneğin, aldatılmış veya terk edilmiş olan kişiler, yeni ilişkilere başlamakta zorlanabilir.
Psikolojik sorunlar: Bazı psikolojik sorunlar, kişinin başkalarına karşı sevgi hissetmesini zorlaştırabilir. Örneğin, depresyon, anksiyete ve kişilik bozuklukları, kişinin başkalarına karşı yakınlık kurmasını zorlaştırabilir.
Sosyal faktörler Kültürel normlar: Bazı kültürlerde, sevgi ve yakınlık ifade etmek geleneksel olarak kabul edilmeyebilir. Bu durumlarda, kişiler, sevgilerini açıkça ifade etmekten çekinebilir.
Sosyal çevre: Bir kişinin sosyal çevresi, onun sevgiyi deneyimleme şeklini etkileyebilir. Örneğin, sevgisiz bir ortamda büyüyen kişiler, sevgiyi hak etmediğini düşünebilir.
Birini sevmemek için bazı spesifik nedenler şunlardır: Kişiyi çekici bulmamak: Birini sevmek için öncelikle onu çekici bulmak gerekir. Kişiyi fiziksel olarak çekici bulmayan veya kişiliğiyle uyumlu olmayan kişiler, ona karşı sevgi hissetmeyebilir.
Kişiyi tanımamak: Birini sevmek için onu tanımak gerekir. Kişiyi yeterince tanımayan kişiler, ona karşı sevgi hissetmeyebilir.
Kişiyi güvenilmez bulmak: Birini sevmek için ona güvenmek gerekir. Kişiyi güvenilmez bulan kişiler, ona karşı sevgi hissetmeyebilir.
Kişiyi istememek: Birini sevmek için onu istemek gerekir. Kişiyi istemeyen kişiler, ona karşı sevgi hissetmeyebilir.
Sonuç olarak, insan, kişisel, psikolojik ve sosyal faktörlerden kaynaklanan birçok nedenden dolayı birini sevmeyebilir.32 Yorumla
Soran+1 yılYapay zeka kopyala yapıştır yazısı gibi olmuş. Teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılNeden birini sever sorusunu cevaplardan bu sorunun cevabı da çıkar nesne birini sever:
1- ilgi alanları ortaktır.
2- karakteri hoşuna gitmiştir, merhametlidir, tuttuğunu koparandir, özgüvenlidir...
3- sempatik bir kişiliği vardır.
4- fiziksel çekiciliği vardır yakışıklı veya güzeldir
Bu liste daha da uzar gider. Kısaca karşıda bu özelliklerin zıttı bulunuyorsa kişi sevmez
01 Yorumla
Soran+1 yılKarşıda bu özelliklerin zıttı bulunmadığı halde sevemiyorsa?
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin farklı bir sebebi vardır, kimisi canının yanmasından korktuğu için kaçar, kimisinin beklentileri uyuşmaz, kimisi tek kişiye ait olma duygusunu sevmez, kimisi özgür olmak ister. Herkeste farklı bir hikaye var..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılSevmemesi için yüzlerce sebep var.. Sorulması gereken insan neden birisini sever olmalı..
20 Yorumla Bunun için biri sürü erken vardır. Fikirler, inançlar, kültürler, ten uyumu ve dış gürünüş... Bu faktörlerden dolayı olabiliyor.
18 Yorumla
Soran+1 yılTen uyumundan kastın nedir
Soran+1 yılNedir?
Soran+1 yılDirekt cinsellik diyebilirdin yani oraya çıkıyor da ben böyle şeylere inanmıyorum. 1 kişiyle yapacağın şeyde neye göre karar vereceksin uyuma? Başkasını görmediğin için yapacağın kişi her türlü uyumlu gelir zaten insana
Soran+1 yılAttığın yazı cinsellikten bahsediyor ama. Bu konuda ten uyumu denen şey zinayı meşrulaştırmak için söylenmiş saçma bişey
Soran+1 yılTen uyumu diye anlatan şey bu.
+1 yılSevmeyi bilmediği için hiç sevilmediği için bilmez. Özellikle de kendini sevmiyorsa bilmez.
Bana bu bilgiyi nerden bildiğimi sorma.
31 Yorumla
Soran+1 yılNereden bildiğini sormicam çünkü haklılık payın olduğunu biliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan birini neden sevemez abiciğim ablacığım şundan sevemeyebilir ya daha önceden geçmiş ilişkilerin kötü ve daha berbat bir linç haline olduğu için yağ da gördüğü ortamın berbatlığından dolayı sevmekten uzak kendi içinde yaşamak
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklı olabilirsin
Cevap sahibi+1 yılOlabilirim değil mi
Soran+1 yılAynen
Cevap sahibi+1 yılVay çok teşekkür ederim
Soran+1 yılNe için
Cevap sahibi+1 yılNeden mi görüşme haklı olabilirsiniz dedin bu teşekkür etmek için bir sebep değil mi sence
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılRica ederim
+1 yılZihinsel yorgunluktan ve bıkkınlıktan. Olay mentalde.
37 Yorumla
Soran+1 yılGüven kalmadı işte kimseye
- +1 yıl
Benim de yok. burada olan soruları gördükçe, gerçek hayatta olan durumlar, mahkemelerin/emniyetlerin dosyaları, aldatmalar, göz göre göre yalan söyleyenler , birbirinin yüzüne gülüp de kuyusunu kazanlar vs vs en iyisi dinlenmeye çekilmek gibi.
- +1 yıl
Döndüm dolaştım yine aynı soruya denk geldim *artık benim de yok olacaktı bugün itibariyle
Soran+1 yılBu hayat böyle mi geçecek
- +1 yıl
Seni bilmem ama bugünden sonra hiçbir kadına bir daha duygusal yaklasmayacagim veya değer vermeyecegim. Ne zaman duygusal yaklassam hep kaybettim veya değer versem önemsenmedim.
- +1 yıl
Diğer türlü davranınca da hep kazandım
Soran+1 yılDemek ki kötü insanlara denk gelmişsin. Diğer türlü davranınca kazandığını düşünüyorsan yanılıyorsun.
+1 yılSevmenin bir getirisi vardır. Baglanirsin sonunda terkeder bir yıkım yaşarsın. ama o yıkımdır insanı olgunlastiran
10 Yorumla
+1 yılAklı eskisinde kalmıştır. Bence sebebi bu. Yani yeni ayrılmış olabilir ve yaraları yeni olabilir. Zamanla yeniden birini sever.
10 YorumlaHayatında karşısına doğru kişiler çıkmadığı kötü olaylar yaşadığı için kimseye güvenemiyor bu yüzden de sevmiyor olabilir
10 Yorumla
+1 yılönce kendini sevmiyordur , bunu düzeltmek için kişi önce kendini sevmelidir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılSevilme fırsatı tanımadıylarsa sevemezsin veya o fırsatı sağlattıramamışsındır
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Karşısına sevebileceği türde birisi çıkmadığı için kimseyi sevemiyordur.
10 Yorumlaselam hanfendi bence sevmek demek hoşlanmak kalbine almak demektir her insan bunu yapamaz zaten her sevgiye asla inanılmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru
+1 yılYani birini sever o olmazsa bir daha kimseyi sevmek istemez
10 Yorumla
+1 yılSen seversin istediğin seni sevmez hep bu böyledir..
01 Yorumla
Soran+1 yılHer zaman öyle olmuyor aslında ama olan da var tabi illa ki
+1 yılbende zor severim anlamiyorum kendimi
11 Yorumla
Soran+1 yılNapıcaz böyle..
Çok incinmiştir
11 Yorumla
Soran+1 yılEtkisi var
+1 yılYa kalbi doludur ya da kendini sevmiyordur?
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir evet
Eski güveni sevgiyi ve saygıyı kimseden bulamazsın çünkü
Ben şahsen kimseden görmüyorum
Kendi öz ailemden bile..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kararsızlıktan, beklenti çok yüksek ya da korkak
110 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir
Soran+1 yılHepsi birer faktör
Soran+1 yıl👍🏻
Soran+1 yılBak kapı şu tarafta
Soran+1 yılHızlı adımlarla. Hadi abicim
Soran+1 yılAynen
Bilakis her zaman sevebilir amma velakin kalben sevmek milyonda bir denk gelir
10 Yorumla
+1 yılDoyumsuz kişilikten kaynaklanıyor ya da aklında bişey yoktur arayışta değilsindir
10 Yorumla
+1 yılDeveye diken insana ziken yaranir onun içün boş vakitlerinde bol bol zikiş kardeşim esirgeme ver
18 Yorumla
Soran+1 yılNe saçma bir yorum ya. Bu mu vizyonun gerçekten
- +1 yıl
Vizyonum felsefem şöyle fasulye yiyelim ete para vermeyelim birbirimizi zikelim goote para vermeyelim malum ekonomi
Soran+1 yılTamam doğru tahmin etmişim. Vizyonsuzsun
- +1 yıl
Vizyonun en realisti bu insan sevişmek için yapar herşeyi herşeyi ama herşeyi buna bilim doğal selekiyon diyo biz zikiş diyoz
Soran+1 yılYav hadi ordan kendi vizyonsuzlugunun üstünü bu şekilde kapatamazsın.
Soran+1 yılSenin bu dediğin insani yaşam degil hayvani bir yaşam şekli. Kendine bunu yakıştırıyorsan bu vizyonda devam et sen bilirsin.
- +1 yıl
Türünün devamı için yaşıyor hayatta kalıyorsun başka bir amacın yok bütün organizman buna odaklı
Soran+1 yılO senin organizman için geçerli. Ben insanım :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılGüvenmiyorum şahsen kimseye
172 Yorumla
Soran+1 yılBen de
Cevap sahibi+1 yılBöylesi daha iyi kafa rahat
Soran+1 yılKafam da rahat değil ama benim
Cevap sahibi+1 yılNiye değil be sevgilin olsa daha mı iyi
Soran+1 yılGerçekten güvenip karşılıklı olarak sevebileceğim biri olsun isterdim.
Soran+1 yılGeçmiş hayal kırıklıklarıyla dolu. Gelecek ise güvensiz
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ama ders cikarman lazım onlardan neden hayal kırıklığı oldu neden bu haldesin şimdi birini sevsem hayatım nasıl olurdu daha mı iyi olurdu vs vs
Soran+1 yılŞimdi birini sevsem hayatım nasıl olurdu bilemem. Bana göre biri değilse mutsuz olurdum. Ama bana göre, güvenip sevebileceğim biriyse mutlu olurdum
Cevap sahibi+1 yılTabi öyle ama sen şu an belki daha sevgili yapmamış birisin veya yapıp deneyimli birisin bilmiyom ama ya erkek gönül eğlendirse senle zaten varsa nasibin çıkar ansızın karşına bende bekliyorum kendim gibi birini ama yok yoksaaada yok yani 😂 zorla olmuyor robot yapabilsem hayalimdeki kişiyi yapar yaşardım valla
Soran+1 yılDaha önce erkek arkadaşlarım oldu. Bir yaşanmisligim yok ama insanlari bana ne niyetle yaklaştıklarını anlayabilecek kadar iyi tanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılOzaman daha iyi ne istiyon sevmiyorsanda zorlama vardır bir Hayrı
Soran+1 yılOrası öyle. Zaten zorladigim bişey yok. Sadece yoruldum insanlardan. Haketmeyen insanlar için boşa zaman harcamışım. Bazen diyorum ki bir gün karşıma gerçekten doğru insan çıkarsa belki bu hayal kırıklıklarım yüzünden ona da güvenemicem
Cevap sahibi+1 yılEvet işte o duygu oluyor şu an bizde ya oda onlar gibiyse aklına gelen binlerce şey işte zor ya zor
Soran+1 yılSevmek de yetmiyor bir yerde. Saygı, anlayış, sadakat ve güven yoksa hiçbir anlamı kalmıyor.
Cevap sahibi+1 yılZaten Sevgi olması için onlar olmalı yoksa durup dururken biri neden sevilsin ergenleri katmiykmm sadece yakışıklı güzel diye sevenler hariç
Soran+1 yılKötü sevmek diye bişey var. Gerçek bir sevgi değil elbette ama bazı insanlar sevse bile saygı duymuyorlar. Dünyada bir çok örneği var.
Soran+1 yılSevdiği halde aldatanlar mesela. Bana göre bu sevgi değil tabi de o insanlar karşısındakini gerçekten sevdiğini zannediyorlar. Halbuki aslında kendilerini kandırıyorlar
Cevap sahibi+1 yılDünyada değil etrafimisa bakmamız yeterli insan hayırlı insna karsisimziza çıkarsın
Cevap sahibi+1 yılOnlar sadece sevmiş gibi yapıp miş gibi yaşarlar
Soran+1 yılBilmiyorum. Bir daha kimseye güvenemeyecekmişim gibi geliyor. Bu durum da beni üzüyor
Cevap sahibi+1 yılTabi haklı olarak üzülmen normal ama unutmaki vardır dünyada hala yaşayan iyi insanlar senin gibi düşünen bekleyen
Soran+1 yılİlla ki vardır az da olsa. Ama ben güvenemem artık sanırım :(
Cevap sahibi+1 yılOlsun be biri olmak zorunda değil hayatında olmadanda yaşanır güzel
Soran+1 yılOrası öyle.
Cevap sahibi+1 yılBirine bağlı kalmaktansa tekte yaşamak güzel gibi ama tabi ileride yalnızlık kötü oluyor
Soran+1 yılSonuçta hayat benim hayatım. İnsan kendi kendine mutlu olmayı bilmiyorsa başkasıyla da mutlu olamaz. Mutlu da edemez.
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünme bazı insanlar yalnız mutsuz biri olmalı hayatında ki mutluluğunu bulsun
Kumanda pil gibi pil yoksa kumandann ne anlamı var veya tam tersi
Soran+1 yılMutluluk başkasında aranmaz ki ama. İnsan kendi kendine de mutlu olmayı bilmeli. Yani illa ki İnsan sevmeye, sevilmeye de ihtiyaç duyar o ayrı bir konu. Ama mutluluğu tamamen buna bağlamak doğru değil onu demek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBen hiç yapamıyorum tek basıma nasıl mutlu olcam mesela birine ya yardım ederim ya da başka yol bilmiyom var mı
Soran+1 yılKendi kendine mutlu olmaktan kastım o değil. Kendi kendine derken yani hayatında biri olmadan da mutlu olabilmekten bahsediyorum. Yoksa tabiki insan biseyler yaparak, insanlara yardim ederek vs. mutlu olur
Cevap sahibi+1 yılBilmiyom ya mutluluk ne biz ne
Soran+1 yılSen de benim gibi karamsar bir kişiliksin anladığım kadarıyla
Cevap sahibi+1 yılKaramsarim evet ama alışık oldm
Soran+1 yılAlışık oldum derken?
Cevap sahibi+1 yılYani sürekli karamsar biriyim
Soran+1 yılBen de karamsar biriyim ama bu davranisimiz bizi yormaktan başka bir işe yaramıyor bence
Cevap sahibi+1 yılBile bile öyleyim şahsen 😂 napalim huylu huyundan vazcgecmiyor kötü olmaktansa karamsal ol daha iyi
Soran+1 yılİkisi de olmamak da bir seçenek bence :) isteyen huyundan vazgeçer gayet. Zor da olsa çabalamak lazım. Ben böyleyim diyerek kenara çekilirsek yol alamayız
Cevap sahibi+1 yılYol bizim neyimize şansımız olsa burada bu dakika bu konuyu konuşur olur muyudk 😂 insanlar mutlu mutlu seviniyor biz burada isyan
Soran+1 yılİniş çıkışlar olur hayatta. Hayatın normali bu. Her zaman mutlu veya her zaman mutsuz olucaz diye bir kural yok sonuçta öyle değil mi?
Cevap sahibi+1 yılTabi öyle ne yapalım firkiniz öneriniz nedir 😂
Soran+1 yılBen enerjiye inanırım. Ne kadar karamsar dusuncelerimiz olursa karamsar şeyleri kendimize o kadar çok çekiyoruz. Her şeyin olumsuzunu düşününce olumsuz olayları çağırıyoruz. Böyle de bir gerçek var.
Cevap sahibi+1 yılEvettt bende inanıyorum enerjiye doğru tespit 😂
Soran+1 yılO yüzden olumlu düşünmeye çalışmak lazım. Zor biliyorum kendi adıma da öyle ama çabalarsak ne kaybederiz ki? Bizi her şeyden çok kendi karamsarligimiz boğuyor zaten. Kendi kendimizi mutsuz ediyoruz bu şekilde
Cevap sahibi+1 yılMaalsef öyle
Soran+1 yılBunu değiştirmek de bizim elimizde ama. İnsanın ağzından çıkan şeyler dua yerine geçebiliyor. Ne kadar olumlu konuşursak o kadar olumlu şeyleri çağırırız
Cevap sahibi+1 yılE hadi inşallah
Soran+1 yılOlumsuz konuşursak da olumsuzu. İş biraz da bizde bitiyor
Soran+1 yılİnşallah
Cevap sahibi+1 yılEvet insanda bitiyto
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılPeki kral
Soran+1 yılEyvallah
Soran+1 yılKraliçe oluyorum gerçi ama neyse 😂
Cevap sahibi+1 yılŞuna bak 😂 bugün kral beğenmeyen yarın kraliçeye laf atar😂
Soran+1 yılTamam da kadınlardan kral degil kraliçe olur ben napayım hayatın kanunu 😂
Cevap sahibi+1 yılYazılı olmayan kanunlara geleyimi 😂😂 tamam sen kraliçe ol
Soran+1 yılSana kraliçe diyelim o zaman madem sana farketmiyor 😂
Cevap sahibi+1 yılFarketmez isimlrin önemi yok sana şimdi Mehmet Ayşe Ali demem ile kraliçe demem arasında fark yok bana göre. Sonuçta aynı kişisin kişiliğin önemli
Soran+1 yılOrası öyle de sonuçta da önemsiz değil yani. Tamam sana kraliçe bey diyelim o zaman hoş mu yani bu şimdi 😂
Cevap sahibi+1 yılTabi teşekkür ederim kraliçe unvan olarak Yuksek bir mevki olabilir fakat bana sadece bir isim gibi geliyor fark etmez bana 🙃
Soran+1 yılBen de öyle her şeye takılan biri degilim ama cinsiyete özgü şeylere takılırım yani :)
Cevap sahibi+1 yılAnladım kraliçe beyfendi 😂
Soran+1 yılBence anlamamışsın 😂
Cevap sahibi+1 yılHihimm
Soran+1 yılEvett
Cevap sahibi+1 yılTamam peki ablacım
Soran+1 yılAblacım ne yaa yaş kaç senin😂
Cevap sahibi+1 yılboş ver
Soran+1 yılHa öyleli yani.
Cevap sahibi+1 yılÖyleli
Soran+1 yılOk
+1 yılsevmediği için sevemez
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılsevgiye inancını yitirmiştir
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişte uğradığı ihanet yüzünden sevemez.
10 Yorumla
+1 yılKalp bu alelade birini sevmemeli zaten.
10 Yorumla
+1 yılBirde nedenini bilsem ☺️
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. güveni bitmiştir herkese
10 YorumlaOna sevgiyi öğreten çıkmamıştır.
10 Yorumlakalbi taşlaşmıştır
11 Yorumla
Soran+1 yılBelki de..
Aşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. Onyargilarindan ve travmalarindan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılsevecek gücü kalmamıştır
10 Yorumla
+1 yılÇok darbe almış
10 YorumlaGayet normal bir durum
10 Yorumla
+1 yılSana sormak lazım
10 Yorumla
+1 yılKalpsizse demek
10 Yorumla
+1 yılTüketmiştir
10 Yorumla
+1 yılYapı meselesi.