Dilediğiniz zaman dilediğiniz yemeği yiyebiliyor olmak mıdır özgürlük? Toplumun hiçbir yargısını hissetmeden, içinizden geldiği gibi giyinebilmek mi? Canınızın istediği saatte uyuyup, istediğiniz saatte uyanmak, yine dilediğiniz saatlerde çalışarak ihtiyacınız olan parayı kazanmak mı?
Kişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı.
Özgür olmak aslında kişiye özgüdür. Hapishanede yaşayan biri için oradan çıkabilmek bile özgürlüktür . Bir asker için askeriye dışı özgürlüktür. Çalışan biri için ev bile özgürlüktür ya da dışarıya çıkmak. Evde duran birinin özgürlüğü sadece dışarı çıkmasıdır. Ama mutlu eden bir özgürlük arıyorsak bence özgürlük yaşama sevincimize yaptığımız bizi mutlu eden kaynaklara bağlıdır. Bana soracak olursan eğer özgürlük bir spor yapmaktır inanılmaz mutlu hissettiriyor yaşam enerjimi kazandırdı tamamen.
en ozgur olanimiz bile sebeplerin kolesidir. Diledigini yemek ozgurlukse, karninin acikmasi koleligindir. Toplumun baskisini umursamadan istedigini giymek ozgurlukse, o kiyafetlerin kolesisin, istedigin an uyumak ozgurlukse, uykunun kolesisin, calismayi soylemeye bile gerek yok.
insanim yaptigi tum tercihler bir sebepten dolayidir. Tercihin kendisi zaten insanin ozgurlugunu kisitlar.
Ben gerçekten Özgür olduğumuzu düşünmüyorum çünkü baksana telefonlar bile bizi Aslında hapsediyor zaten hepimizin belirli çalışma saatleri var aynı ortamdan çıkamıyoruz kesinlikle özgür değiliz
Selam! ✨ Özgürlük benim için sadece dilediğin yemeği yemek ya da saat kaç isterse uyanmak değil; en çok da kendi seçimlerini korkusuzca yapabilmek demek. İstanbul’da kadınların hayatlarında toplumun baskılarını her gün görebiliyorum. Mesela bir seminerde genç kadınların “giysilerimiz bile bazen yargılanıyor” dediğini duymuştum. O yüzden, gerçek özgürlük kendi benliğini rahatça yaşayabilmekte saklı bence. Sınır tanımadan ve başkalarının yargılarından sıyrılarak kendi yolunu çizdiğinde hayatın çok daha güzel... Kendin olmanın gücünü hisset! ✨ #BirAdımÖne