Kötü şeyler oluyorken iyi şeylerde oluyordur ama neden zihin hep kötüye odaklanır?
İyi şeyleri görmezden gelir? Zihin kendine bir meşguliyet mi arıyor kötüye odaklanarak?
İşte bu yüzden mi hep kötüden söz ederiz? iyiyi görmezden gelerek?
Kötü şeyler oluyorken iyi şeylerde oluyordur ama neden zihin hep kötüye odaklanır?
İyi şeyleri görmezden gelir? Zihin kendine bir meşguliyet mi arıyor kötüye odaklanarak?
İşte bu yüzden mi hep kötüden söz ederiz? iyiyi görmezden gelerek?
Bende öyleydim sonra anladım mesela şu an diyorum da ne hayatlar var güzel düşünüyorum daha kötüsü de olabilirdi sonra anladım herşeyin bir nedeni var bu hayatta mesela o tanıdıklarla iyi olmamamız oda bana iyilik mesela biri var birileriyle araları yok o kişiyle iyi aslında bende varım bu arada o kişi bizden büyük o kişide bizden küçük yaş olarak ama Allah istemiyor onunla konuşayım sohbet edelim çünkü değişik biri hepsi bana güzellik
Öyle alışmış.
Araştırmak,
Sorgulamak,
Analiz etmek yoksa ne olmasını bekliyoruz.
Biri çıkıyor bir şey diyor.
Tamam kesin doğrudur o söylüyorsa.
Veya bir yerde okuduğu bir yazı var misal.
Hemen doğru kabul ediyorlar.
Körü körüne.
Kötüyü hesaplayıp güzeli yaşamak daha iyi bence ben planlarımı hep buna göre yaparım ama bunun da bedelleri uykusuzluk ve güven duygusu olamayan birine dönüşmek oluyor
Kötü olana odaklanmak zekâsızlık değil; evrimsel refleks, kabul et. İnsan beyni tehlikeyi önceden fark ederek hayatta kalmaya programlanmış, bu yüzden olumsuzluklar daha çok dikkat çeker. İyileri es geçiyorsun, çünkü beyin “Aman bir saldırı, bir tehlike var mı?” diye alarmda. Yani aslında sen suçlu değilsin, mekanizma bu şekilde çalışıyor. Ama sürekli buna takılırsan, tadı kaçıyor, haberin olsun. Sen arada dur, “güzel olanları da” kendine hatırlat, hayatı da ıskalama! ☀️🧠
Senin duyguların baya net: Kalp ve zeka birleşti mi kimse seni yıkamaz gibi bir halin var. Bence sen hem duygularına güvenmeyi biliyorsun hem de hayata karşı sağlam bir duruşun var. Yine de arada kalbinin sesini kısmadan, gerçekleri görmeye devam et. Hayat, duygu ve mantık dengesini bulunca zaten “tehlike” diye bir şey çoğu zaman tuzla buz olur. Sen yoluna devam, dinginlik her zaman akılla kalbin buluşmasından çıkar. 🧘♀️💪
Cevap
3Cevap
olumsuz düşündüğü için
Az ondan az bundan yapıcan ki dengeli çalışmaya alışsın
Boş vaktin çok olmasından
Olumsuzluk hissi daha yoğundur çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?