Merhaba arkadaşlar 🌸 ben utangaç çekingen ve iletişimi iyi olmayan bir karaktere sahibim kendimi ön plana çıkartmayı sevmem. İşe başladım tecrübesizim girdiğim yerdeki patronum biraz girişken ol diye bana uyarıda bulundu ondan önce yerine işe başladığım arkadaşım sürekli kendine güven diye tavsiyelerde bulunuyordu insan kendine nasıl güvenir? nasıl girişken olunur tavsiylerinizi bekliyorum
Yaptığın her işlemden, attığın her adımdan emin ol. Hepsini önceden hesapla ve uygula. Boylelikle kendinden emin olabilirsin ve öz güvenin yerine gelecektir.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Nasıl kendimden emin olabilirim konuşurken bile sesim kendimden emin olmadığı için titreyerek çıkıyor ve insanlar bu yüzden bence beni önemsemiyorlar
Onlar hattında hiç eksik olmayacak bunu kesin bil ve unutma. Zaman tabiki vereceksin ama çok uzun zaman verme kendine ne kadar kısa olursa o kadar çabuk gelişirsin
Rica ederim yaşınız kaç bilmiyorum ama herkes aynı yollardan geçiyorum ve bazı şeyler insanlara tecrübe oluyor hangi yaşta olursa olsun sonuda yok bu tecrübe etmenin 😃
İnsan kendisiyle aynı problemi yaşayan insanın varlığını bilmesi biraz rahatlatıyor demekki sadece bana has bir duygu değil diye telkin ediyorum kendimi
Değil tabiki çeşit çeşit insan var ve çeşit çeşit hayatlar. Herkesin kendine göre aşması gereken zorluklar var. Aslında önemli olan ona odakllanmak. Yani etraftakiler ne diyecek acaba yapamazsam rezil olurmuyum diye düşünerek değilde. Bu sorunu nasıl aşarım nasıl denerim ya da caska bir çözüm bulabilir miyim diye düşünürsek illaki o işin icinden çıkıyoruz.
Zamanla insanların ne kadar kusurlu olduğunu gösteriyor işte. O yüzden bence hiç kimsenin ne dediğini kafaya takmamak gerekiyor. Sen kendinden emin olduktan sonra insanlarin ne düşündüğünü pekte önemli olmuyor artık
Zaten utangaç insanlar icin güzel değil yırtık kişileri mesela toplumda kimse sevmez ama kendileri kendilerini severler Sana tavsiyem de her gün ayna karşısında cok mzgüvenliyim vs de gün içinde kendine utangaçlığını aşman icin birkaç hedef koy onları gün gün yap bir süre sonra kendini özgüvenli olduğuna falan inandıracaksın cok ise yarıyor beynini kandır
Psikoloğa gitsen? Etrafta birsürü vasıfsız insanlar gereksiz ego yaparken asıl özgüvenli olmak senin hakkın bakınca bu insanlar ne derslerinde başarılı ne iş hayatında başarılı ne de başka bişeyde ama lafa gelince küçük dağları ben yarattım havası var herkeste Sen tıp mezunu bir insansın kendinle övünmek gururlanmak en doğal hakkın Herkes bu bölümü kazanamıyor diye düşün mesela ama sen kazanmış ve bitirmişsin Çoğu insanın yapamadığını yaptım de kendine Dış görünüşle ilgili bir sorunun varsa özgüven için yaptır mesela burun ya da diş artık her neyse Mutlaka bi sebebi vardır bunun Küçüklüğün çok mu baskı altında geçti ?