biraz uzun yazacam. annem resim öğretmeni babam teknik ressam ablam moda tasarımcı bende heykeltraşım. 1. si anatomi dövme sanatcısı veya badanacı olmak istemen umrumda değil, ama 3 boyutlu algını geliştirmen lazım. hızlı kurs. internetten bir fotoğraf bur resim değil fotoğraf olsun, o fotoğrafı karelere böl aynı sayıda kareyi kağıda çiz ve o kareleri tek tek bakarak kopyala buna röprodüksiyon denir amaç. kalem hakimmeyti sağlama, gördüğünü aktarma, kopya kağıdı falan kullanma, 5 çalışma yap bu şekilde. sonraki adım karşına bir obje koy elma pet şişe vazo, ve aynısını kağıda çizmeye çalış, farklı boyutlarda, ör, aynı elmayı 1 kağıda 6 farklı açıdan 6 farklı boyutta çiz amaç oran orantı kurma, boyutlandırma 20 farklı çalışma yap. bir sonraki adım gölgelendirme çizdiğin resimlere koyu ve açık noktalarını belirle ve kağıda yansıt. bu pratiği sürekli sürdür. bir sonraki adım imgeleme, hayalindeki bir mekanı veya bir ortamı çiz, bu aşamada perspektif, ufuk çizgisi, açı, figür, gibi kavramlar çıkıcak. bu noktada figür kullanmadan boş mekanlar yarat hayalinde, park, market, dükkan, spor salonu, amaç. aklındaki mekanı kağıda geçirmek 20 çalışma yap. sonra internette figür model çizimleri vardır onlara bak, çizimleri kopyalamaya çalış mantıklarını kavra, dövme sanatında lakursi gibi şeyler göze daha çarpıcı geliyor ör; bir kartal saldırısında pençenin daha büyük olması kartalın dövmeye bakana saldırıyo hissi vermesi, ya da ok atan bir okçunun okunun ucunu sana doğrultması, yaptığın figür ve robotik şema çizimlerini mekanlara ekle, İşte tamam artık zihnindeki imgeleri kağıda dökebilirsin, şimdi dövme aşamasına gelelim, artık istediğin dövem motiflerini aklından rahatlıkla oluşturabilirsin, kendini çizimlerini geliştir, RTV diye bir malzeme var kalıp almak için kullanırız genellikle silikon bazlıdır bu RTV yi 3cm kalınlıktaki düz bir kabın içine dök silikon bir zeminin olur, dövme makinesini al tasarladığın dövmeleri bu silkonun üstünde çalış makinayı öğren, hobi olarak dövmecilik yapıyorum, birçok dövmeci arkadaşım var, gir bir dövme dükkanına, tanış insanlarla, seans aralarında sohbet et konuş takıl, aklına takılanları sor.
Bi dövmeci anlatmıştı bana. İlk baş sadece çizimimi geliştirdim sonrasında suni deri üstünde dövme yapmaya başladım dedi ama onda bile zorlanmış hatta sonrasında piyasa fiyatının çok altında dövme yapmaya başlamış yani zarara uğraman da var bence gerçekten istiyorsan yoğunlaş
Kitap okuyabilir sana yararı dokunacak filmler izleyebilirsin. Kitapları özümleyerek okursan aslında seni farklı konulara yönlendiriyor. Araştırma ufkunu açıyor