Muhatab almayacağınız insanlar nasıl tiplerdir?

Muhatab almayacağınız insanlar nasıl tiplerdir?

Hayatta hepimizin sınırları ve kişisel tercihleri var. Kimileri herkesle iyi geçinmeye çalışırken, kimileri ise bazı insan tipleriyle vakit kaybetmemeyi seçer. Benim de mümkün olduğunca uzak durduğum insanlar var ve bunların başında şu tipler geliyor:
1. Sürekli Negatif Olanlar
Herkesin zaman zaman kötü günleri olabilir, bu çok normal. Ama bazı insanlar var ki hayatı tamamen bir şikayet mekanizmasına çevirmişler. Sürekli "Benim başıma hep kötü şeyler geliyor" diyerek olaylara sadece negatif yönden bakan, çözüm üretmek yerine şikayet etmeyi tercih eden insanlarla fazla vakit geçirmek gerçekten yorucu oluyor.
2. Dedikoducu ve Arkadan Konuşanlar
Eğer biri bir ortamda sürekli başkalarını çekiştiriyorsa, büyük ihtimalle senin arkandan da aynı şeyi yapıyordur. Bu tip insanlar güvenilmezdir, yanlarında ne söylediğine dikkat etmen gerekir. Kendi hayatıyla ilgilenmek yerine sürekli başkalarının ne yaptığını konuşan, gereksiz yere olayları büyüten dedikoducular genellikle zarar getirir.
3. Saygısız ve Kaba Olanlar
İnsanlarla iletişim kurarken belirli bir saygı çerçevesinde konuşmak gerek. Küçük düşürücü veya agresif konuşmalar yapan, başkalarının fikirlerine tahammül edemeyen ve sürekli bir çatışma içinde olan insanlarla muhatap olmak yerine yoluna bakmak en iyisi. Herkesin farklı görüşleri ve yaşam tarzları olabilir, bu yüzden saygı göstermek önemli.
4. İkiyüzlü ve Güvenilmez İnsanlar
Bugün sana güler yüz gösterip, yarın ilk fırsatta seni arkadan hançerleyen kişilerden daha tehlikelisi yoktur. Kendini iyi gösterip çıkarlarına göre insanlarla ilişki kuranlar, en küçük şeyde fikir değiştirenler gerçekten büyük bir sıkıntıdır. Bu yüzden, başkalarına nasıl davrandığını gözlemlemek her zaman önemlidir.
5. Sürekli Rekabet Halinde Olanlar
Bazı insanlar sürekli bir yarış içinde yaşar. Senden daha iyi olduklarını ispatlamak için uğraşır, sürekli "benim yaptığım daha iyi" diyerek kendini öne çıkarmaya çalışır. Oysaki gerçek dostluk ve sağlam ilişkiler rekabet üzerine kurulu olmamalıdır. Karşındaki insanı desteklemek, başarılarını kutlamak önemli bir şeydir ama sürekli kendini öne çıkarmaya çalışan biriyle ilişki kurmak zamanla yorucu hale gelir.
6. Drama Yaratmayı Sevenler
Bazı insanlar küçük meseleleri bile büyük krizlere dönüştürme eğilimindedir. "Bir olay olmasın, ben olay çıkartırım" mottosuyla yaşayan ve her şeyden bir sorun çıkaran insanlarla vakit geçirmek uzun vadede yorucu ve stresli olur. Enerji tüketen, sürekli negatif atmosfer yaratıp etrafındakileri bu kaosa çeken kişilerden uzak durmak sağlıklı bir karar olur.
7. Bencil ve Empati Yoksunu Olanlar
Her şeyi kendi çıkarı için yapan, başkalarının ne hissettiğini umursamayan, empati kurmak yerine sadece kendi ihtiyaçlarını düşünen insanlar ilişkileri sağlıksız hale getirir. İstersen bana dm den ulaş sana detaylı açıklamamı yapayım. Belki bizim için bir başlangıç olur. Konumuza dönecek olursak; karşındaki kişi seni dinlemiyor, sadece kendi derdini anlatıyorsa, bu ilişkinin uzun vadede yorucu olacağı kaçınılmazdır.
Tabii ki insanlar değişebilir, bazen beklenmedik şekillerde gelişim gösterebilirler. Ama genel olarak, enerjini tüketen, saygısız davranan veya güvenilmez olan kişilerle mümkün olduğunca muhatap olmamak hayatı çok daha kolaylaştırır.
Benim öyle bir seçeceğim yok muhattap almama gibi...
Her insanla muhattap olunur dostum. Çünkü her insan, bir hikayenin taşıyıcısıdır. Kimi karanlıkta kaybolmuş, kimi aydınlığı gölgeye satmış olabilir; ama hepsi Yaradan’dan iz taşır. Muhatap olmak, anlamaya niyet etmektir. Yargılamadan, küçümsemeden… Belki de en çok ihtiyacı olanlar, en zor anlaşılabilenlerdir.”
Ben kimseye ‘Senle konuşmam!’ diye hava basmam hacı.
Herkesle iki kelam edilir. Delisi de lazım bu dünyaya, velisi de. Yeri gelir filozofla su içerim, yeri gelir delikanlı bir çocukan ömürlük laf dinlerim. Muhatap olmam dediğin adam, bazen hayatın sana attığı en güzel tokattır. O yüzden ben herkese açığım, ama kimseyi cüzdanımdan da içime sokmam.
Her insanla muhattap olunur; ama her söz kıymetliyle paylaşılır. Muhatap olmak saygıdır, ama içi boş çığırtkanlığa, kendini tanımamış ego manyaklarına sadece mesafe verilir. Konuşuruz, dinleriz, ama herkes gönül kapısından içeri giremez. İnsanları dışlamam, ama hayatıma almam da rastgele olmaz.
Benim listem bu. 🦋
Teşekkürler şeker 🍬💕🙂
♥🦋
Eic için çok teşekkürler ederim şeker 🍬♥
Ayy o pazartesi sendromunu en iyi ben bilirim, hissettim burada! 😅 Şimdi bana sorarsan, asla muhatap almam dediğim insanlar sahte, kendini beğenmiş ve çıkarcı tipler olur. O yapmacık tavırlar, “Ben çok önemliyim” tripleri benim alanıma hiç uymaz. Gerçekten samimi, içten, enerjisi yerinde insanlar candır. Kendine de diyorum, böyle ruhunu yoracak tipleri hiç takma, kafan rahat olsun. Kendini ve çevreni seçmekte özgürsün! 💁♀️✨
Cevap
39Cevap
Dediğim dedik, her şeyi ben bilirim kafasında olup hiç bir halt bilmeyen, aynı hatayı devamlı yapıp bir şey yokmuş gibi davranan, iki yüzlü varlıkları muhattap almam.
Kibirli, manipülasyoncu, saygısız, samimiyetsiz ve net olmayan insanları muhatap almıyorum...
Laubali cıvık seviyesini bilmeyen sınırlarını koruyamayan..
Kesinlikle..
Egosundan başka insanları göremeyenlerle olmaz. Benciller ve yalancılar da aynı şekilde.
Sinsi manipüle eden insanlarla muhatap olmam.
Genelde aslında insan davranışlarına çok fazla analiz etmeyi doğru bulmam yani bir insanda eksiklik bulmayı veya işte hangi tip insanla muhatap olayım hangisiyle olmayayım şeklinde değil O anki davranışa göre değerlendiriyorum zaman içinde sohbet ettiğim insanın doğruya da yanlış insan olduğunu anlamaya başladıktan sonra anlıyorum
Bu dakikadan sonra bir çok insanı muhatap almıyorum. Bana iyi gelmeyenleri özellikle. İki yüzlüleri.
Her bokolog insanların çevremde yeri yok.
Susmayı bilmeyenlerin de yeri yok
Karşıt görüşe saygısı olmayanların da yeri yok.
Küçük çevre mutluluktur🙏
Az çoktur💯
Kibirli insan ayranı yok içmeye ama seni beni beğenmez ama hayatına gir kapı zili gibi sürekli basıyorlardır ☺
Ufacık hamam böceği gibi ler tam ezmelik😅😅
Ruh ikizim anka kuşum harikasın 🤣😅🤗🥳🥳🥳🥳
Garip değil çok doğal cümle bu anlayana 😅😅
😘😘😘😘🩵🩵🩵🩵
Samimiyetsiz ve anlamadan , dinlemeden saldıranları. Onlara farklı davranırım. Gerçek ben'i bile göremezler😌
He ya aşırı sevimsiz, hep savunma modundalar.
Aynen öyle güzel bebek 😘🌸
😘🩵🩵
Aslında o kadar çok ki muhatap almayacağım insan tipi mesela kibirli, bencil, kendini haklı çıkarmak için üste çıkanları, cahil olduğu halde kendini biliyor gibi gösteren tipler vs
Şimdi sayarım , düşüncesiz , anlayışsız , egolu , kibirli diye ama çok uzun be. Kısaca insanlıktan nasibini almamış insanları muhattap almam..
Kibirli insan sevmem, manipülasyoncu insanlardan nefret ediyorum. Kendi hatasını görmezler sürekli karşı tarafı suçlayan insanları da sevmiyorum.
Bana cahil gibi geliyolar ne kadar okumuş olması bişey değiştirmiyor.
Doğru bence de cahiller
Açık fikirli olmayan, bazı şeylere körü körüne bağlanmış insanlar beni hep ürkütür. Onun dışında saygısız davranan insanlar genelde..
Kendini beğenmiş, havalı, pick me gibi davranan, dikkat çekmeye çalışan insanları hayatımı çizgisine dahi yaklaştırmam.
Saygısız, egolu, dedikoducu ve sürekli negatif olan insanlarla muhatap olmam. Ruhumu düşüren herkese mesafem nettir.
Kendini beğenmiş , ben merkezci laubali olan dik kafalı 3 gram bilgiyle hayatını idame ettiren. Salt düşünce ile konuşan dalavereci ikiyüzlü
Her zaman boş konuşan çok konuşan birisi vardır. Ha işte o insanı ciddiye almam. Sürekli din üzerinden konuşan insanı ciddiye almam
Dinlemeyi bilmeyen ama hep konusmak isteyen insanlara ne 2. soruyu soruyorum ne 2. cümlelerini dinliyorum...
Narsist ikiyüzlü bencil karaktersiz namussuz her kaba göre şekil alabilen sendeki lafı alıp ona yetiştiren bütün insanlardan nefret ediyorum
Kalabalık çevresi olan, gerekli gereksiz samimi davranan, halka açık, kamuya arz edilmiş tarzda bulunan, geniş çaplı, kova saplı insanları..
Egolu ve her şeye sinirlenen kaba insanlar mesela. sen kimsin ki yani
Insan gibi konuşmayan kimseyi almıyorum arkamı döner giderim
Benlik güden, kibir sahibi , yalan konuşan samimi olmayan ve narsist kişiler. ,
Selam,
Şımarık, nerde ne konuşması gerektiğini bilmeyen, herşeye gülen insanları..
Sahtekar , sonradan görme , küstah ve cahil özgüveni olan insanları muhatap almam
Kavgacı, bencil, kibirli. Lütfen az öteye gidin lütfennnnn
Korkak, alıngan ve acımasız. Sahte, bencil ve cimriler de
Hic biseye sahıp degılken sabrı herseye sahıpken tavrı guzel olan insanlar muhattap alınmalı..
Kendini beğenmiş egoist ve bencil insanlarla muhatap olmam çünkü cana yakın bir insan olduğum için
Samimiyetsiz Samimiyeti olan vıcık vıcık kardeşim hiç sevmiyorum
Toplum içinde ne konusacagini bilmeyen. Saygısızca espiriler yapan. Cok bağıran. İnsanlarla surekli dalga gecen aşağılayan yukardan ağızını bükerek konuşan
Cahil insanlari , dedikooducu , yalancı , kendini bu dünyaya gönderilen harika bir varlık olduğuna inananlara
Dindar, varoş, eril-dişil enerjici, köylü. Bu tip insanlarla muhatap olmam ve onları umursamam.
Kızlı ortamda sessizken erkekli ortamda çenesi düşen kızzz
manipülasyoncu kıskanç insanlara asla tahammülüm yok
Kendimden başkasını muhatap almıyorum sadece kendi kendimi dinliyorum 😂
Muhattap aldığım 5 kişi var zaten 1'i kendi iç sesim
Nezaketsiz. Daha 2 gün önce birisi ile bu sebepten diyaloğumu kestim
Fark etmez, bütün insanlardan olabildiğince uzak duruyorum; kafa rahat.😄
Seviyesiz ve saygısız
devamlı laf sokan insanları.
Kimseyle konuşmucam artik
Kısacası karaktersiz insanları muhatap almıyorum.
Ego kasan tipler
Bencil, egoist ve karakteri oturmamış.
Üstten konuşan dengesizleri
Egolu, sadece kendini düşünen, empati yoksunu
Kendi ego tatmini için çabalayan kişiler.
İç anadolu şivesi ile konuşanları
Cahil aşırı dinci sal gitsinler
Alaycı boş konuşan insanlar genelde
Küstah ve ukala olanların kendini beğenmişleri
Cahil insanlarla muhattap olmam
Saygısız insana tahammülüm yoktur
Oğlak burcu kadını başak kadını bide geri kafalilari
İkiyüzlü çıkarcı insanlar
Samimiyetsiz ve her şeyi ben bilirim havasındaki
Egoist insanlar muhatabım değiller
Egolu saygısız cahilleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?