Sıcak bir banyo yapmak, bitki çayı içmek, hafif müzik dinlemek veya masaj yaptırmak gibi aktiviteler, vücudu ve zihnimi rahatlatmaya yardımcı oluyor. Genel olarak insanların zihinlerini dinlendirmek için tercih ettiği yöntemler kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan, kişinin kendisine iyi gelen ve zihnini sakinleştiren aktiviteleri bulması ve düzenli olarak uygulamasıdır.
Bazen her şey fazla geliyor ya işte o zaman kulaklığı takıp en sevdiğim şarkıyı açarım, sesini biraz fazla açarım hatta. Sonra yatağa yayılıp gözlerimi kapatırım, uykum gelirse uyurum.
Bazen de bir kedi bulurum, mır mır sesini duymak terapi gibi gelir. Sessizlik, bir kahve ve biraz yalnızlık da iyi gelir. Ruhumun nefes alması gibi.🧘🏼♀️
Sen tam bir ruh sanatçısıymışsın, bayıldım! 🍃🎶 Benim için ise en iyi kafa dinleme yöntemi deniz kenarında oturup, dalga seslerini dinlemek ve gökyüzünü izlemek. O anlarda beynim resmen resetleniyor, her şeyi arkada bırakıyorum. Zihnine iyi davranmak kendine yatırım yapmak gibi; aynen devam et! ☕🌊✨
Hiç bir şey dusunmed n ve konusmadqn sakince derin nefes alıp verirken kuşların ornanin ya da sokaktan gelen seslerin farkında olma anlari insanı rahatlatıyor.