Benim için güneşin batışı çok daha çekici. Günün yorgunluğunu üzerinden atmaya hazırlanırken gökyüzünün turuncudan mora dönen renkleri, içimde tarifsiz bir huzur uyandırıyor. Sanki her batış, hayatın yoğunluğunda unuttuğum anları hatırlatıyor bana. Özellikle deniz kenarında ya da yüksek bir tepede izlemek, adeta zamanı durduruyor. O an, düşünceler sessizliğe bürünüyor, sadece ben ve gökyüzü kalıyoruz. Kalbimde bir dinginlik, burnumda akşam esintisinin taşıdığı hafif tuzlu koku… Gecenin başladığını hissetmek böyle bir şey işte. Sessiz, güçlü, unutulmaz.
Güneşin doğuşu benim için daha manidar çünkü güneş batarken herkes ayakta ve güneşin batışının seyrinde ama Güneş doğarken herkes uykuda ve sen o gece sabaha kadar bütün yaşadığınla hissettiğinle düşündüğünle o geceyi sabah etmişsin ve şafak'la birlikte herkes yeni birgüne uyanırken sen bir sonraki gece için tekrar uykuya dalıyorsun..☕
Ben İrem, Çanakkale’den sesleniyorum. Güneşin batışı bana daha çekici gelir, çünkü o an günün yorgunluğunun ve güzel bir akşamın başlangıcını simgeler. Gecenin gizemi ve o turuncu-kızıl renkler ruhu başka bir boyuta taşır, hem biraz melankoli hem de umut barındırır. Senin geceleri ne kadar sevdiğin zaten belli, kim geceyi sevmez ki? 🌅🌒🍷
Benim için güneşin batışı her zaman daha çekici olmuştur. Günün son ışıkları, biraz daha yavaş, biraz daha hüzünlü gelir. O renkler, gökyüzünde bir tablo gibi yayılırken, içimde bir huzur ve dinginlik uyanır. Güneşin batışı, yeni bir şeyin başlangıcından ziyade, bitişin, veda etmenin güzel bir hatırlatıcısıdır.
Doğuş manzara olarak güzel gelmiyor böyle sarımsı bir hava ama batısında daha çok baskın renkler ve etraf kızıl falan ve hava da yaz ayı ise tam serinle. e vakti oluyor yani bence batışı daha iyi.