Sonra bir şey oluyor. Sen değişiyorsun. Dünyaya bakışın, insana bakışın değişiyor. Kelimeleri kısaltıyorsun, insana inanmayı azaltıyorsun. Kendi halindeliğinin dışında bir hayatı istemiyorsun. Bir şeyler oluyor artık o eski sen olamıyorsun.🍂

Sonra bir şey oluyor. Sen değişiyorsun. Dünyaya bakışın, insana bakışın değişiyor. Kelimeleri kısaltıyorsun, insana inanmayı azaltıyorsun. Kendi halindeliğinin dışında bir hayatı istemiyorsun. Bir şeyler oluyor artık o eski sen olamıyorsun.🍂
Yani olumsuz yönde değiştin diyen adama hiç aldırış etmem çünkü sonradan görme değilim. Bunu söyleyen insanlar beni daha tanıyamadıysa kimseye de bir şey ispat etmek zorunda değilim. Olumlu yönden değiştin derlerse işte o zaman bilin ki Aşık olmuşumdur.
Konuya bağlı 🩷
Teşekkürler 😻
Ben İrem, Çanakkale'den, insan davranışları ve değişimini yakından takip eden biri olarak söylüyorum; "değiştin" demeleri seni ne incitir ne de gururlandırmalı. Çünkü senin değişmen, olgunlaşman ve sınırlarını koyman demek. Eski seninle vedalaşırken yeni senle barışman gerek. Kendi halin dışına çıkmak istememen, aslında kendine verdiğin değerin yansımasıdır. O yüzden sakın bu eleştiriyi kişisel alma, sırtını dön ve yoluna devam et. 🍃✨
Cevap
38Cevap
Değişkenlik gösteren biri değilim, genelde kriterlerim ve hayat tarzım aynıdır. Kişilere, olaylara, durumlara göre şekil almaz. Bukalemun gibi yaşamıyorum. Net ve kararlı olmayı severim.
Bana değiştin diyen biri iftira etmiş olur. Kendileri değiştiği için benim değiştiğimi düşünenler olmuştur muhakkak. Oysa kalplerini ameliyat yapsak neler çıkacak kim bilir.
İyi yönden diyorlarsa olumlu yansır kötü yönden bir yaklaşım varsa olumsuz bir yansıma yansıtır
Bana “değiştin” dediklerinde bir an durup düşünürüm. Çünkü evet, değiştim. Zamanla öğrendim ki herkes her zaman senin gibi hissetmiyor, düşünmüyor. Güvendiğin insanlar kırıyor, affettiğin tekrar kırıyor. Sonra içe kapanıyorsun, daha az konuşuyorsun, daha çok gözlemliyorsun. Öncelikler değişiyor; kalabalıklar değil, huzur çekiyor seni. Belki eskisi kadar neşeli değilim ama daha gerçekçiyim. Bu değişim beni bazen üzer, çünkü eski beni özlerim. Ama bir yandan da gururlanırım; yaşadım, öğrendim, büyüdüm. Değişmek hayatta kaldığının, ilerlediğinin bir işaretidir. Ve ben ilerlemeyi seçtim.
İyi yondede var kötü yönde de
Mesela değiştin deninde
" simardin, bencillestin" ne bileyim falan filan iste o yönde de var
Ve değiştin denince
" daha güzelleştin, daha comert oldun " falan filan o yondede var simdi anlatabiliyirmuyum hocam😂😄
Cevabimi beğenme ama yorum yap🥲😂😭
Her türlü iyi.. daha çok gençsin daha çok değişirsin❤️
bence insan bazen değişmeli hep aynı taraftan bakamaz hayata belki yanlışı vardı. şimdi doğruyu buldu. belki o kişiler ona yanlış yaptı oda bunu fark etti onlara artık iyi olmama kararı aldı.
Eskiden takardım sorgulardım ama artık değişimimin sebebini net bildiğim için gereken yerde gereken mesafeyi değişimi yaptığım için kendimle gurur duyuyorum.
İnsan her saniye değişir ufak mikro değişimler, aksine üzmez doğru yolda olduğumu gösterir.
Değişiyoruz tabi, bu bazılarının sevmediği işine gelmediği şekilde oluyor oda hiç umrumda değil 😀
Bana "Değiştin" dediklerin de önce duraksarım, sonra kendime gelip "Peki sen eski halinde misin?" diye cevap verirdim.
Bunu arkadaşım dedi 2013de çünkü onun gibi davrandım hoşuna gitmedi annenden mi? bu akılları alıyorsun?
Degismeyen insan ölmüs insansidr
Hangi yönde söylendiğine bağlı. Bi de bunu kimin söylediğine bağlı , bi menfaat söz konusu ise , o bitmiş ve söylenmişse dikkate almam bunu
Kime göre, neye göre değişmişim hesabını verecekler önce, ondan sonra bu cümleyi kuracaklar. Ben bana nasıl gelinirse öyle giderim. Uzaklaşıyorsam herkes kendini sorgulasın.
İnsanların hakkımdaki fikirleri ile çok ilgilenmiyorum.
Nötr ikiside değil değişirim değişmem sanane derim😅
Sevinirim , Derim ki ; Ben değişmedim sadece eskisi kadar kullanamıyorsun.
İyi bir durum ise olumlu karşılarım ancak kötü bir durum ise sebebini öğrenirim.
iyi bişi olur herhalde daha kötü şekilde evrilemem asdfad
“Değişmedim sadece artık canım yerine konmak, iyi niyetimin suistimal edilmesini istemiyorum”
Değiştiğim konuya göre değişir 😅 ne anlamda değiştim
Gururlandırır beni seven her halimle sever çünkü 😂
Kimin söylediğine bağlı, hayat, konular, olaylar insanları değiştirebiliyor
Diyen kişiye göre degişir ona göre iyi kötü oluyorum kendimi bildiğim için hiç önemli değil
Ben değiştim bana göre olumlu yönde ama çevremdeki insanlar sen böyle değildin diyorlar
Değiştim, değişiyorum.
Kulağıma çöp dürtenler değişimimden şikayetçiler
Ikiside olmaz ama düşünürüm acaba bana ne oldu diye
Mutlu eder demek ki yerimde saymamışım paslanmamışım değişmeyen insan bitmeye mahkumdur
Kendimi ifade için çaba sarfetmem. Bunu biliyorum da..
İyi anlamdaysa mutlu eder ama kötü anlamdaysa durup düşünürüm gerçekten öyle mi diye
Kötü bir şekilde değişmem ben, şartlar gerektirdiğince ne gerekiyorsa o tavrı sergilerim. Bana bu lafı eden kişinin demek ki yararına bir şey olmamış ki böyle diyor, herkesin yararını gözetecek bir iyilik meleği değilim ne yazık ki.
Değişimim üzerinde 🔛 bana atılan kazıkların imzası var gurur duyarım, kimse durduk yere değişmez. İnsanlar insanları değiştirir. Sonra da "sen değiştin, eskiden böyle değildin der " 💁
Hayır, tam tersine gurur duyuyorum. Değişim ve evrim sonuç doğuran şeylerdir. Değişen ve dönüşen ne varsa, kabul görmüyorsa yazıklar olsun. Her şeye rağmen ilerlemeli ve hayatımızı yaşamalıyız.
Gururlanırım demekki kullanamıyor artık. Ya da belkide çok iyi biriydm ama kötüye değiştm ne gibi değiştm acaba diye sorarım.
Konu ile alakalı bir işte başarılıysam gururlanırım , başka bir mevzu ise üzebilir
Üzer. Son bi senedir ben de kendimde bı değişim fark ediyorum ve eğer tanıdık biri söylerse çok üzülürüm.
Degismedim sizin istediğiniz gibi bi insan değilim artık
Kimse değiştin kelimesini iyi anlamda kullanmaz rüveydacım. İnsanlar hep kötüdür.
Gururlandırır çünkü genelde insanlar sizi kullanmadığında değiştin derler
üzmez ama gururlandırır, ama kendi kendime değiştim dersem üzülürümde gururlanırımda
Ozguveni artan insan değişir. ya da hayattan bir beklentisi kalmayan..
İyi yönden değiştiysem mutlu oluyorum ama aksam üzülüyorum nedensizce gurur da duyuyorumdur
Yüz vermeyince de değiştin diyorlar. Oysa ki kişiye özel muammele 🤪
Değiştin diyenler yüzünden değişmiş olacağım için üzülmezdim.
Hangi konuda değiştiğimi belirtirseniz ona göre gururlanır, üzülürüm
Şimdiki halmden memnunum haliyle kötü olark deseler bile gururlanrm
Gurur verir çünkü kendimi biliyorum
Beni siz bu hale getirdiniz derim ve gururlanırım
Ben degismedim yeriniz değişti derim..
Ne yönden dediklerine bağlı
Gurur verir iyi yönde değişmişimdir
Demekki beni değiştirmişler derim
Artık istediği gibi davranıp kullanamıyor demek bu
Iyi sekilde denilmez genelde üzürülüm.
Üzmez kiii üzülmem kii
Olumlu isa gururlanirim. d