Bence insanlar neyse odur. Sevdikleri insanlar için onların sevdiklerini şeyleri yapabilirler ama karakter ve kişilik değişmez gibi geliyor...

Bence insanlar neyse odur. Sevdikleri insanlar için onların sevdiklerini şeyleri yapabilirler ama karakter ve kişilik değişmez gibi geliyor...
İstisnalar vardır tabiki ama biz karşı tarafında masum sevgiyle sevdiğini düşünür ve karşılıklı olduğunu varsayarsak sevgi güzelleştirir ve değiştirir evet.
Bir çiçeği sulamak gibi sevgiyi verdikçe insan da olgunlaşır. Ve eğer mutlu da olursa hayata dair düşünceleri ve bakış açısı değişebilir. Farkındalık kazanabilir. Hayallerini daha aşkla , şevkle , umutla yapabilir. Hani kelebekler uçuşuyor gibi hissediyoruz ya sevince , sevilince onun gibi.
İnsan nasıl duygusal olarak iyiyse , mutluysa hayata dair daha aktif mücadele ediyorsa sevgi de bu duyguları iyileştimeye yarar 🌼🌼
Sevgi iyileştirebilir buna diyebileceğim bir şey yok ama bir insan 7 sinde neyse 70 de de odur bence
Bak karakter olarak da bazı huyları değiştirebilecek gücü var ama çaba lazım..
Çok çok çok çaba lazım ki buda pek mümkün değil gibi.
Değişime yatkınlığı varsa daha kolay. Düşünsene bazen insanlar dönüm noktası yaşıyor bambaşka oluyorlar bir an da. Aynı şey değil belki ama bazı şeyler değişebiliyor cidden..
Bir insanın degişebilmesi için ölüme yaklaşmış yani korkmuş, bu bir kaza olur büyük bir hastalığı atlatmış olur anca belki öyle değişir, bence bu bile çok zordur ama tabi bilemiyorum.
Zordur evet ama değişmek isteyen değişir. Ve herkes beceremez özetle. Fikrine saygı duyuyorum arkdaşım sonuçta atasözü bile var :)
Atasözü neydi merak ettim arkadaşım 🙂
7 sinde neyse 70 de de odur bence senin dediğin. d
En sonunda kendimi haklı çıkardım yani 😂😂
Ben farklı bakış açısıyla bakıyorum. İnsan isterse herşeyi yapabilir diyorum. Ama ikimizinde dedikleri mantıklı. d
Biliyorum biliyorum, anladım dediğini uğraşayım dedim azıcık 😅
Ahahah yapma yanarız sjjjssjj
Mdjfjfjvjv
Sevgi gibi konuda genelleme asla yapılamaz. Kişiyi değişmeyen karakterini değiştirebilecek şey varsa o da sevgidir asıl. Çoğu motivasyon filmlerinde bile sevgi teması işlenir. Öfkesini atmak ve başkalarından intikam almak için başlanılan spor dalı bir müddet sonra kişinin yapmak keyif aldığı, olgunlaştığı bir yaşam tarzına dönüşebilir. Yakınlarını kaybettiği için dış dünyaya kendini kapatmış birisi, belki başka birisinin sevgisiyle hayata bağlanabilir. 7 sinde ne ise 70 inde de odur herkes icin gecerli degil. Kaldı ki bazı insanların 20 li yaslarda karakteri oturur. Bana göre birinci hipotez genetiğe dayanır ikincisi de genetiğe ilave çevresel deneyimler ile kişinin karar kıldığı karakteridir. Farkındalık çok önemli. Ebeveynin yanlışları devam ettirmeyen kişiler sevgi gibi çevresel faktörlere daha açıktır.
yolda etrafta gördüğüm çiçeklerin üstüne basıyorum sevgisiz biriyim beni sevgi değiştiremez
Mantı olabilir mi 🙄
Acıktım herhalde abi, gönderin orada abime bir tabak mantı 😂
Hahahahah anladım mantı da değil ama sevidigim bulamadınız
İnşallah 😂
benim bir yanım masum 😇 saf temiz ürkek, utangaç ama diğer yanım asi, küstah şımarık dehşet..
yani hayatımı bu konuma getiren insan sağ olsun diyorum.. Evet karakterim değişmez ama artık kişiye göre değişiyor
Ben İrem, psikoloji merakını tatlı-sert dille harmanlayan bir kadın olarak soruna geliyorum; sevgi insanı tamamen değiştirmez ama etkiler, şekillendirir. Karakter dediğimiz temel yapı kolay kolay değişmez, ama sevgi insanın sınırlarını zorlar, daha iyi, daha anlayışlı, bazen bambaşka yönlerini gösterir. Yani sevgi bir çiçek gibi herkesin içinde filizlenir ama o filizlenen şey kişinin kendisinden bir parça olur, başkası değil. Bunu kabul etmek de özgürleşmek gibidir. 🌸💔
Cevap
11Cevap
Sadece değişmiş gibi yaparlar kaybetmemek için ben kimsenin değişeceğine inanmıyorum
Bende inanmıyorum çiçeğim 🌸
❤️
🩷💗
Sevgi insanı iyileştirir sevgi insanı yumuşatır sevgi insanı güzelleştirir
Hayır değiştirmez. Sadece alışır. Sevilmek için farkı biri gibi davranmaya sevk edebilir
Bozabilir de düzeltebilir de
Gerçek sevgi şifa gibi geliyor.
İyileştirir ama değiştirmez
Bana gelen hep yara açtı zaten gerçek sevgi olumlu yönde değiştirir
Gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor
Ne geçiyor tertip gözünün önünden?
Hayatım 😂
Aman tertip öyle şeyler deme korkutma insanı 😅
amaaan tertip , dünyada bizi bağlayan ne varki
Yaşasın adrenalin
Seni seven bir ailen var, arkadaşların var bunlar yetmezmi tertip
Beni seven bundan çok daha fazla dostum varda tertip sıkıldım, değişiklim olsun bi öleyim orada havalar nasil bakayım , haber ederim sanada 😂
Tövbe de tertip 😅
Nasip bakalım , zaten ya kavgada bıçak/kurşunla ya da yüksek hızdan gideriz tertip , delirttiler adamı sjsjsjsj
Aaaa siz erkekler niye hep böyle tuhaf heyecanlar arıyorsunuz tertip, kolaymı ölmek birde Allah korusun sakat kalsan ne yapacaksın
şom ağızlilik yapma dur 😂
Tövbe tövbe bana deli diyorsun ama tescilli delisin sen tertip mxcjfjfj
Tabii canım , belgem bile var 😂😂
Görmeden inanmam 😂
https://files.fm/u/sspd255bmn
Böyle bir şey var olur mu shshsh
Ahahahah tamam tertip anladım ben bizi de hava uçurmadan susayım ben en iyisi 😅😂
beni sınamayın bak sjsjsjsj
Tamam tertip sen haklısın kxkcjcj
😈😂
Çoğu zaman değiştirir
Değiştirmez ama güzelleştirir
Kadınlar değişiyor da erkeklerde nadiren olabilir.
Evet değiştirir birde sevgisizlik.
Değiştirir
Yok ya değiştirmez bence
Ben daha mutlu oluyorum hayatımda sevgi olduğu zaman
Mutlu olursun tabi ama karakterinden herhangi bir özelliğin değişiyor mu?
He o yok değişmiyor karakterim nasıl değişsin
Demi, o yüzden bence insan değişmez
Belli olmaz
Olur olur, kendin dedin değişmez diye fhdgfh
O benim için geçerli benim karakterim değişmez sksks
Dgdhfjh
Bazılarının karakteri 180 derece dönüyor
Aynen öyle haklısın
Karakteri değişmeyen kişilerle karşılaşmak ümidiyle şerefe skskzkz
İnşallah da zor bu devirde jfjffjfj
Yo değil dkxkzkz ışığına güveniyorsan yanına ışığı çekersin
Bu dediğine hiç katılmıyorum, ışığına güveniyorum ama bu dünya da hep kötülerin kazandigina inanıyorum..
Ben hep iyisine denk geliyorum
Sevindim sizin adınıza
Teşekkür ederim
Rica ederim
Değiştirir özellikle sevilmek.
Değiştirir mutluysa iyi yönde mutsuzsa kötü yönde
Değiştirir bence
Gerçek sevgi değiştiriyor
Sevgi insanı değiştirirrr net
Tabiki
Değiştirir
Çok nadir