Yalan hastalığı (mitomani) olan birine nasıl davranmalı?

İlk tanıştıgımızda mitte çalışıyorum ferrarim vardı iflas ettim diyerek hızlı bir giriş yapmıştı zamanla konuştugumuz konuya kombin tadında yalanları eşlik etti mesela bimde niye şu ürün artık gelmiyor ya dedigimde bimin kurucusu yakın arkadaşım dedi. Dizi izliyorum dedigimde dizideki başrol oyuncuyu tanıdıgını numaralarının oldugunu söylüyor. Begendigim ünlülerin hakkında da onlar yollarda bekliyordu ben acıyıp arabamla durmuştum falan diyor neyse. Saçım aleyna tilkiye benzedi diyorum ay o bizim mahallede oturuyordu nefret ederdik diyor. Bu şekilde iki yılı devirdikten sonra eski evliliginde nikahını tayyip erdoganın kıydıgını söyleyince olayın tadı kaçtı. Abisinin yegeninin nikahını da o kıymış ve babasıyla kankaymış babası tayyibe küsmüş telefonu açmıyormuş falan. Bana bi gülme gelince kavga edip bagırdı ve beni küçümsemeye başladı senin çevrende yok diye imkansız mı geliyor diyip üste çıktı ve bana komplekslisin dedi. Bu iddialarını kanıtla o zaman dedim ayrıca kendisi güya istese zengin olurmuş hatta zenginmiş ama harama bulaşmamak için fakirligi seçmiş falan. Ben iş aradıgımda da ben fabrika kuruyorum ofis açarım orada çalışırsın diyor diger güne otobüs param yok diyip benden 20 lira istiyor. İş aradıgımı görse küsüyor üzülüyor daha bi sürü örnek var da sıgmaz. Kendisinin hatrı var bende ve onu kırmak istemedim sonunda kırdım ve mutsuzum :( ben ne yapacagım danışacak biri de yok akıl verin bana

Yalan hastalığı (mitomani) olan birine nasıl davranmalı?