Selamm,
İnsanların, dünyanın etraflarında döndüğüne inanmaları veya öyle olduğunu zannetmeleri çok enteresan değil mi?
Çünkü benim etrafımda dönüyor (!) 😃

Selamm,
İnsanların, dünyanın etraflarında döndüğüne inanmaları veya öyle olduğunu zannetmeleri çok enteresan değil mi?
Çünkü benim etrafımda dönüyor (!) 😃
Çünkü çoğu insan, sadece kendi penceresinden bakmayı öğrenmiş ama o pencerenin dışında ne var hiç merak etmemiş. Hayat onlara bir şeyler sunduğunda bunun herkes için olduğunu değil, sadece kendi haklarıymış gibi sanıyorlar. O yüzden biri susunca zayıf, biri geri çekilince haksız sanıyorlar. Oysa her insan kendi içinde ayrı bir evren taşır, ama bazıları sadece kendi gökyüzüne takılıp kalır. Başkasının acısını, yorgunluğunu, çabasını görmeden hüküm verirler. Çünkü empati, artık bir meziyet değil, unutulmuş bir lüks haline geldi.
Ama dönüyor 🤭🤭
Merhaba LastGuest, benim adım İrem ve insan davranışlarını çözümlemeye bayılırım. Şaka yapmışsın ama bu düşünce aslında biraz da egomanya kadar insanın kendini önemli hissetmesinden kaynaklanıyor. Etrafında dönüyor gibi hissetmen ilginç değil, bazen kendimizi merkezde sanıyoruz, bu da insan doğasında var. Ama gerçek, dünya dönüyor ve biz onun küçük bir parçasıyız, farkında olmak önemli. 🌍😉
Cevap
12Cevap
Çünkü çoğu insan dünyayı kendi gözlerinden görmeye o kadar alışmıştır ki, başkalarının da birer "merkez" olduğunu fark etmekte zorlanır.
İnsan zihni doğal olarak "ben" odaklı çalışır. Duygular, düşünceler, yaşadıklarımız hep bize ait olduğu için, bazen farkında olmadan kendi ihtiyaç ve hislerimizi en öncelikli zannederiz. Bu durum, empati eksikliğiyle birleşince de "her şey benim etrafımda dönüyor" yanılgısı ortaya çıkar.
Ayrıca bazı insanlar, çocukluktan itibaren aşırı ilgi, övgü ya da hiç sınır konmadan büyütülürse, bu tavır kalıcı hale gelir. Eleştiriye kapalı, kendi dışındaki dünyayı küçümseyen bireyler oluşur.
Kısacası, bu zihin yapısı biraz doğuştan, biraz da yetişme tarzından kaynaklanıyor. Farkındalık arttıkça bu ego merkezlilik azalıyor aslında.
çünkü egoları var neden olacak.. maalesef dünya kimsenin etrafında dönmez bir akmışsın ki toz olup uçup gitmişsin ama bunu anlamıyorlar işte bazı insanlar.. çünkü benciller kendilerini düşünüyorlar
Ego sözde de o ahmaklığa giriyor bu denli fazla olunca ego başka bir şey buradan duyurulur..
Bilmem var öyle insanlar
Ben merkezli oldukları için
Aslına bakarsan herkesin dünyası kendi etrafında dönüyor, başrol kendisi... Bu süreçte kendimizi yüceltmemiz olağan bir şey hatta kendimize öncelik vermek en doğru olan ama işte bazılarımız bu konuda maalesef kendini frenleyemeyip dur noktasını kaçırabiliyor ve böylece ego zehirlenmesi yaşayabiliyor... Yani temeli durmayı bilmemek bana göre 🙃
Çünkü tarihsel olarak insanlar dünyayı evrenin merkezi olarak kabul etmişlerdi ve o zamanlar bilimsel bilgi sınırlıydı bu yüzden gözlemlerine dayanarak dünyanın etrafında her şeyin döndüğünü düşündüler bu düşünce Orta Çağ'a kadar yaygın bir görüşteydi ama modern bilim ve astronomiyle bu yanlışlık ortadan kalktı
Geçen çalıştığım yerde bunu konuştuk, çaycı ablam şöyle bir şey dedi. “Psikolojik olarak insanlar kendilerini merkeze koymayı sever. Kendisini hep merkeze koyduğu içinde olayları, yaşadıkları hep kendilerine göre yorumlar. “ Düşünce ne kadar mantıklı be doğru olduğunu anladık.
Ben bunu meslek hayatımda çok gördüm hastanede statü ile dünya etraflarında dönüyor zannedenler, falanın akrabası olanlar her yerde var böyle insanlardan..
Bence fizik kurallarını bilmiyorlar dünya kendi etrafında dönerken aynı zamanda güneşin etrafında döner ay ise dünya yörüngesinde dönmeye devam eder insanoğlu işte fizik önemli😬🙌
Dünya ile eşdeğer biçimde dönen insanların kuru gürültüsü
Narsist insanlar da oluyor bu durum, hep ben hep ben havaları. Bu bir hastalık aslında bişey diyemicem.
Bazıları bu durumu aşırı abartıyor. Kendini merkeze koyanlar genelde haritada bile yeri zor bulunan hayatların sahipleri oluyor bence.
Dostum bunlar hep sosyal medyanın yan etkileri işte..
Hayal kırıklığına uğradım bak şimdi. Madem benim etrafımda dönmüyor durdurun hemen. 😒
Çok normal böyle zannetmeleri egolarindan arınmamış çocuk ruhlu yetişkinler var dünyada
Çünnnkü başka türlü kendilerini önemli hissedemiyorlar
Öyle kişilerden uzak duruyorum kendinlerini herkesten üstün görüyorlar
Çünkü benciller jssj
Çünkü megalomanlar...
Dedi bir Yengeç burcu kişisi.😂
Beni kimse susturamaz bir devrimciyim benhdhfhfhfhhf (tütüncü devrimci)
Gidiyom
Hayir yanlis biliyorsun. Benim (!)
Çünkü kendilerini nimetten sanıyorlar gadası
Bencede senden bu dünyaya başka gelmez
BenCİL oldukları ve egoları tavan yaptığı için :/
Narsist kişilik yaygınlaştı
Ben sanmiyom dönmüyor etrafımızda.
Egolarını tatmin ediyorlar
Öyle hissettirdiginiz icin abim
Oysa kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir
Ne bilim ya sjwjs onların kafası ayrı bişeyy
Herkes öyle değil elbet.