Aynı ağacın gölgesinde kaldık, Güldük, eğlendik, oynadık , yorulduk belkide bittik. Güneş ışınları , yapraklar arasında bize farklı açılarla değiyordu.. Bir insan ne kadar yabancılaşırdı, birbirine. Güneş miydi bizi farklı kılan? farklı açılarla değdiğinde. İçimizdeki bir şeyleri mi? Alıyordu...
Hayır ilerleyemez. Takılı kalır, aynı döngüye girer. Kendine yazık eder. Geçmişe bakmak ilerletmez. Geçmişe bakan gelecekteki güzellikleri göremez... Arkaya asla bakmamak gerekir. Ve güzel gelecek için ilerlemek, çabalamak gerekir 🙂
Bir ağacın gölgesinde kalan diğer bitkiler ya gerektiği kadar güneş alamaz verimsiz olur, ya da gereğinden fazla büyür o ağacın üzerine çıkıp daha fazla güneş alabilmek için.
İkisinin eşit olabilmesi için aynı zamanda dikilip, aynı şartlarda büyümeleri gerekir. Şartlar aynı olmadığı sürece adaleti sağlamak ve aynı kalmak mümkün değildir..
Geçmişte kalan ilerleyemez. Geçmişten ders çıkarabilen yola devam edebilir sadece..
Hep diyoruz ya farklıyız hepimiz diye.. Bu farklılıkları sever, kucaklar görünüp aslında kahkalarla üzerine basıp geçmeyi tercih ettiğimiz zaman yabancılaştık ve masumiyeti kaybettik..
Herkes yanılabilir, herkes hata yapabilir, herkes her şeyi bilmek zorunda da değil..
Sırf insanları cinsiyetlerine göre kalıplara sokmamak gerektiğini düşünüyorum diye sen benim dalımı, yaprağımı, çiçeğimi hunharca kırarsan ben senin iyiliğinden ve iyi niyetinden şüphe ederim ve ŞÜPHE TEK GERÇEKLİK olarak karşımıza çıkar..
2
15 Yorumla
Soran
1 yıl
Belkide dediğiniz gibidir bilemem çok bitki görmüşsem bile bakmak konusunda. Yetersizim esasında. Evet haklısınız geçmişte kalan ben ilerleyemem. Elbette farklılıklara saygı duymak konusunda aynı düşüncedeyiz , ne kadar farklıysakta bir o kadar insan olarak benzer değil miyiz.
Benzer olduğumuzu zannediyoruz. Bu başlı başına bir hata ve yanılgıya sebep oluyor. Hepimizin de 2 kulağı, 2 eli, 2 ayağı var doğru. Benzerlik sadece biyolojik.
Yani temelde aynı sıvılardan , elementlerden oluşuyoruz bunun bize etkisi ortak olacaktır (ama) işin düşünce boyutu ve bazı seyleri, kavramsallaştırma kısmında özel olabiliriz. Anlatabildim mi acaba belkide anlatamadım bilmiyorum : )
Geçmişte kalan ilerleyemez çünkü arkasına bakan önünü göremez, o yüzden her zaman önümüze bakmalıyız sadece. Geçmişte yaşadıklarımızdan ders çıkartıp ona göre davranmalıyız...
Kalmak demek zaten olduğu yerde durmak demektir. Haliyle geçmişte kalan ilerleyemez. Hatta gelecekte kalan da ilerleyemez. Olması gereken şu zamanı yaşamaktır.
Farklı kılan güneş değil, güneşin değdikleri. Herkesin genetiği farklı, haliyle aynı güneş ışığına verdiği tepki de farklı oluyor.