Artık eskisi gibi sarmıyor kolların, Biz zamanın hükmüne mi yenildik, Çıkmaz sokak, Sana gelen bütün yollarım, Yaşamak nedir hep geç öğrendik..
Birbirine sarılan iki yaprak kadar olamadık seninle, Orta yolu mu? , hiç mi hiç bulamadık... Herkes mi zamanın çarklarından edilgen, Bir tek sana mı yakışırdı bu behşuş'luk, Gözyaşı tarlasında kalan kalender bir çiçek,
Geçmiş , geçmişte kalmıyorsa şayet. Ne yapmak gerekir?
Geçmişte yaşamıyoruz, şimdiki zamanda yaşıyoruz. Geçmiş geçmişte kalmıyorsa kişi haddinden fazla geçmişe dönmüş yönünü demektir.
Geçmişin geçmişte kalabilmesi için de yönünü ileriye, geleceğe çevirmek gerekir.
Gelecekte yaşama şansımız da yok. Ee n'apıcaz şincik?
Geleceğin kilidini açacak olan şimdiki zamana odaklanıcaz.
Geriye doğru da eğilsen, öne doğru da eğilsen ağırlık merkezin değişir, dengen bozulur ve düşersin. Olduğun yerde, merkezde dik bir duruş ve bakış hem bugününü hem de geleceğini dizayn eder.
@Farkliciçekkk gözlerimi doldurdun be güzel kadın 🥹 Sen güzel baktığın için güzel görüyorsun ki çok teşekkür ederim 🫠 Dini ve herkes için özel olan günler benim için pek de özel sayılmazlar. Düşüncelerime değer verilmesi benim için çok daha önemli. Yani sen doğru noktadan yaklaştın 😍
Buna çözümüm olaydı saçımı tararken sadece saçımı düşünürdüm , bazı şeyler kapanmıyor içsel dünyada keşke kendi zaman makinemizi dolmuş duragına cevirmesek. Bende etkili oluyor yürürken yıldızlara bakmak (arada bı yola da göz atılacak tabi) müzik dinlerken yıldızları seyretmek anda kalmayı kolaylaştırır. Dünyanın zaman makinesine atlamak yani gökyüzüne bakışları çevirmenin verdiği hissi yeğlerim. Evet kesin bir çözüm olmasa da kaçış niteliğinde.
Haklısın , keşke... lakin olmuyor illa birileri gelecek o durağa..
Senin adına sevindim , en azından sana iyi gelcek bişiler bulmuşsun..
Bende bana iyi gelecek birtakım şeyler bulmam gerek... Bir kaç şey var ama yetmiyor sanki (böylede söylerken kendimi beğenmiş gibi mi görünüyorum acaba )
Hala cabalıyorum net bir yol bulmaya... Ve senin şiir denemelerini beğeniyorum bu tarafa yönelmen gayrışuuri kurtulma çaban olabilir sözlerin yansıtıyor bunu.
Ayrıca behşuşluk... kelime dağarcığıma eklendi teşekkür ederim
Aynı bu şekilde ona sarılmak yaralarını sarıp sarmalamak gerek. Hani ona üvey evlat muamelesi yerine öz evlat olarak görmek gerekiyor. Kendimden yola çıkıyorum tamamen, bu herkeste değişkenlik gösterebilir..
Yazacak çok şey var yazıp yazıp siliyorum lakin derinede inmeye gerek yok sonra uzattıkça uzuyor karmakarışık şeyler çıkıyor ehehehe
Eğer geçmiş geçmiyorsa, demek ki hala bize anlatmak istediği bir şey var. Onu kovmak yerine, masaya oturtup ne fısıldadığını dinlemek gerekir. Belki de sadece görülmeyi ve anlaşılmayı bekliyordur. Kaçtığımız şey bizi kovalar. Geçmişle göz göze gelmek, onun gücünü kırar..
Geçmiş her zaman hatırlanır, kalpte bir köşe kapar ama onun esiri olmak hayatın akışını yavaşlatır. Bu şiir gibi dizelerinde büyük bir hüzün var, derin hisler taşıyorsun. Ama unutma ki ilerlemek için bazen tutunduğun elleri bırakman gerekir. Yasını tut, hisset, ama o yoldan da çıkmayı öğren. Geçmişten alman gereken dersleri aldıysan, artık kendin için yeni bir sayfa açmalısın. 🍂 Yeni bir gökyüzüne bakmayı dene, hayat başka güzellikler sunmaya hazır. 🌟