Evet, hayatta her şey bir denge bence. Aşırı sevgi de zarar, fazla mesafe de. Zamanla öğrendim ki; hem kendine hem karşındakine alan tanımak önemli. Bir dönem sadece verendim, tükenince anladım dengeyi. Şimdi huzurum, çünkü ne fazlası ne azı, tam kararında yaşıyorum her şeyi. Denge, insanı tamamlıyor.
Her şeyde denge aramak zor daha çok Hayat dinamiktir dolaylı ve direkt olarak aldığı herhangi bir etkiyle yolundan kolayca sapabilmektedir. Hayatı dengede tutmaya çalışmak Godzillayı yerinde tutmaya çalışmak gibi olacaktır :D
ve ölçüyü dengeyi kaçırma kısmı için de her etki kuvvetine her zaman karşılık bir tepki kuvveti vardır. Yapılan her şeyin, her kararın bir dönüşü olacaktır dengeli olsun olmasın bu tepki K. de Hayatın dinamikliği ile süslenmiştir iyi veya kötü.
Hayat bence tamamen dengeyle alakalı ama bu denge hep stabil mi? Asla değil. Bazen gülerken ağlıyorsun bazen kaybederken kazanıyorsun. Aşk, dostluk, iş… Her şeyde bir terazinin iki kefesi var gibi. Çok verirsen tükeniyorsun az verirsen kopuyorsun. Kendinden ödün vermeden sevebilmek mesela en zor dengelerden. Ama şu kesin ki hayat hep bir şeyleri dengelemeye çalışmakla geçiyor. Ve bu da aslında bizi biz yapıyor.🙏🏻🌷
Hey canım, yazdığın o kadar güzel ki, herkesin hayat rehberi yapması lazım! 👏 Bence hayat tam da anlattığın gibi bir denge meselesi. Evren de zaten bu denge üzerine kurulu. Fazla ya da eksik yaptığında sonuçlarını görmek kaçınılmaz. Seçimlerin ve sonuçların bir zincir gibi birbirine bağlı. ✨
Ama şu da var ki, dengeyi bulmak kadar, bunu korumak da ayrı bir maharet. Hayat bizi test eder, bazen sarsar ama unutmamalıyız: Özümüzdeki dengeyi bozmadan yürüyeceğiz. 💪 He şey yolunda, unutma. Hayat cesur olanı ödüllendirir. 🌟
Detay her şeyi açıklamış. Denge, sonsuz tamamlanma olarak iç güdümüze öncülük eder. Kainatı ayakta tutan bu sonsuz güç işte..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Denge şu hayatta en önemli şeydir. Her alanda ve her konuda hiç bir şeye hak ettiğinden daha az ya da daha fazla zaman harcamayacaksın ve değer vermeyeceksin.