Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter güvenme malına bir kıvılcım yeter.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter güvenme malına bir kıvılcım yeter.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Aslında insan olarak hepimiz özümüzde birbirimize denk ve eşit değerliyiz. Ancak denklik kavramı, sadece insan olarak eşit olmaktan ibaret değil. Boy, kilo, ten rengi, vücut şekli, ses tonu gibi bedensel farklılıklarımızın yanı sıra, kişilik yapımız, düşünce tarzımız ve hayatımızı nasıl idame ettirdiğimiz gibi unsurlar da devreye girdiğinde, bu konu oldukça karmaşık bir hal alıyor. Seçim yapmak ve karar vermek zorlaşıyor.
Atalarımız, "Allah dağına göre boran, yamacına göre kar verirmiş" ve "Davul dengi dengine çalar" gibi sözlerle hayatta her şeyde bir dengenin önemli olduğunu vurgulamışlar. Bu, insan ilişkilerinde de geçerli; herkes her durumu, her sorumluluğu kaldıracak güçte olmayabilir.
Örneğin, asker, polis, sağlık çalışanı gibi meslek gruplarına mensup kişiler, belirli bir rutine bağlı kalmadan, zorlu çalışma koşullarında görev yapan insanlardır. Eskiden, "Çobanın ne doğumu, ne cenazesi, ne de düğünü olur" denirmiş. Bu söz, çobanın sorumluluğundaki koyunları bırakamayacağını anlatır. Aynı şekilde, bir insanı kendimize denk olarak seçerken, aslında hangi hayatı seçtiğimizi de bilmeliyiz. Ya O Dağ ya da O Boran, ya O Yamaç ya da O Kar olmayı kabul etmek gerekir.
Karşılıklı anlayış için şart hocam sanki.
Anlayış herkes sin anladığı dilde bir anlayış ise iyi de genelde insanlar kendine göre anlayışlı olmayı tercih eder ve her iki taraf da bir birine sen anlayışsız der durur. İnsan Açken farklı Tok iken farklı düşünür, görür, hisseder, sağlık konusu olsun fakirlik olsun zenginlik olsun işsizken olsun hep farklı olur. Dengini bulunduğun dengeler başlar bozulmaya dengeyi tutturmak için cambazlık yapmak zorundasın yoksa düşülür gerçeği
Dengi dengine kavramı, ilişkilerde uyum ve denge arayışını ifade eder. Bu, özellikle romantik ilişkilerde, arkadaşlıklarda ve hatta iş ilişkilerinde sıklıkla dile getirilen bir düşüncedir. Ancak, bu kavramın ne anlama geldiği ve ne kadar önemli olduğu kişiden kişiye değişebilir. "Dengi dengine" genellikle benzer yaşam tarzlarına, değerlere, eğitim seviyelerine, sosyal statülere ve ilgi alanlarına sahip insanların bir araya gelmesini ifade eder. Bu benzerlikler, iletişimi kolaylaştırabilir, ortak bir zemin oluşturabilir ve uyumlu bir ilişki kurulmasına yardımcı olabilir. İlişkilerde denge, karşılıklı anlayış, saygı ve destek anlamına gelir. Dengi dengine" ilişkilerde, bu dengenin daha kolay sağlanabileceği düşünülür.
Karşılıklı anlayış için şart
Herkes dengi dengine olmalı derken, bunu sadece maddiyat ya da statü olarak düşünmek bana çok yüzeysel geliyor. Asıl denklik, kafa yapısında, hayata bakış açısında, değerlerde ve duygusal olgunlukta olmalı. Eğer iki insan arasında bu uyum yoksa, biri sürekli çabalarken diğeri umursamazsa, o ilişki yıpranmaya mahkûm olur. Tabii ki herkes tamamen aynı olmayacak ama temel noktalarda ortak bir bağ kurmak şart. Yoksa biri sürekli yukarı çekerken diğeri aşağı çekiyorsa, o ilişki bir süre sonra yorucu hale gelir. Gerçek denklik, iki kişinin de birbirini tamamlayıp birlikte ilerleyebilmesidir.
Karşılıklı anlayış için şart
Rica ederim ✌️😊
Dengi dengine" meselesi aslında bireylerin uyumlarını ifade ediyor, ama herkesin "denge" anlayışı kendine göre değişir. Önemli olan, aynı şeylerden keyif almak ve birbirini tamamlayabilmek. Hayatta farklılıklar da ilişkileri güzelleştirebilir; bu demek değil ki birebir aynı olmalıyız. Ama değerler ve hayata bakış açısı uyuyorsa, işte asıl "denge" o zaman kurulmuş oluyor. Tek bir doğru yok; önemli olan kalbin nerede huzurluysa orayı seçmek..
Aynen uyum işte. Çok zor bir olay.
Cevap
15Cevap
Aşk maddi/somut denge aramaz, tamamen duygularla alakalı bir durum, seçim şansı da asla mantığın olmuyor. Herkes herkese denk aslında maddi şeylerle mukayese edilmez, kimse kimseden üstün değil, herkes etten kemikten, Allah’a can borcu olan kullardan ibaret. Manen denklik önemli.
Kimisi olması gerektiği gibi kendine bakmış, kendini geliştirmiş, kendini sevmiş. Kimisi de olmaması gerektiği gibi kendine önem vermemiş. Bu iki tip bir araya gelmese daha iyi.
Gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş. Maddi olarak değil de manevi olarak denklik önemli.
😌 aynen..
Hele şükür bir konu da anlaştık 🤣😝
Sanırım atasözleri arasında en çabuk haklı çıkan ve doğru olanı. insan ilişkileri veyahut gönül işleri dersek daha doğru olur, bu kadar nokta atışı ve doğru tespit olmaz. Karşıdaki davul dünyanın en iyi davulu da olsa, sizi kendi denginde görmediği için yer yer köpek çeker.
Aynen 🤣
Kesinlikle öyle çünkü maddi, manevi kültürel farklar , mezhepler vss her zaman çatışmaya ve huzursuzluğa yol açar oyuzden davul bile dengi dengine derler
Çok doğru renkli kadın ✌️👏
Denge esastır ölçü gereklidir
Değil mi bence ✌️👏
Bu hayatta kimse dengi dengine denk gelmiyor ki gadası
Allah zıt karakterli insanları bir araya getiriyor ki birbirlerinin eksiğini tamamlasınlar diye
Vallahi bana da öyle geliyor bir çekim kuvveti var bu işte.
Maşallah
Maalesef herkes dengi dengine olmuyor, ha bazen zıtlıklar tatlı olabilir lakin uçurum derecesinde olmamalı zıtlıklar, yoksa haksızlık olur. Herkes layığına düşse ne güzel olurdu, lağım lağımla, hazine hazineyle olsa ne güzel olurdu lakin ben üzülüyorum ya, pırlanta gibi insanlar kendilerini lağıma layık görüyor diye, sen pırlantasın, fedakarsın , niye ehlilleşmemiş cahil, ağzı çöp, aşırı cimri, aşırı küfürlü konuşan, tuvalet temizliği dikkat etmeyen, k. ıçı başı ayrı oynayan, vicdansız, ellerini yıkamayan, oturmayı kalkmayı bilmeyen birisine layık görürsün kendini, insan içine çıkaramayacağın birisine layık görürsün kendini, senin temizliğine bakmayıp seni beğenmeyecek birisine layık görürsün kendini, sonra da üzülürler. İnsan da kendini iyiye, güzele layık görmeli, nasıl pırlanta insanlar var ki lağıma layık gördükleri için kendilerini bomb. ok bir hayat yaşıyorlar. Diyorum ki böyle insanların değerini bilmeyenler inşallah kendileri gibi insanlarla karşılaşırlar.
Ne güzel yazmışsın eline sağlık ✌️👏
Ne demek, reca ederim
Dengi dengine olmak, ilişkilere ve dostluklara bakış açısına göre değişir. Bazı insanlar benzer yaşam tarzlarına, kültürel değerlere ve beklentilere sahip kişileri tercih ederken, bazıları farklılıkların ilişkiyi zenginleştirdiğini düşünür. Önemli olan, tarafların birbirine saygı duyması, ortak bir uyum yakalayabilmesi ve iletişimin güçlü olmasıdır. Yani, dengi dengine olmak herkes için aynı anlama gelmez; kimisi için maddi denklik önemliyken, kimisi için zihinsel ve duygusal uyum daha büyük bir rol oynar.
Çok güzel yazmışsın eline sağlık.
Bu işlerin dengi yok tek şey var mantık!
Yani sizi rahatsız eden davranışlar neler bunları düşünür ve o davranışlara sergilemeyecek birini hayatına alırsan en doğru ilişki odur..
Ama biz ne yapıyoruz bütün tuşlarına basarak bölüm geçmeye çalışana veriyoruz her şeyi...
Akıl!
- yok hocam
Mantık
- yok hocam
Aşk!
En ön sıradan
burada burada burada inek gibi böğürüyordur 😂
Aşktan böğüren çok evet 😂
Aşk adamı böğürtür hocam;))
Hayat zaten bir denge bence evet her şey dengine göre olmalı
Bulamıyoruz ki o dengeyi.
Sadece maddi ya da statü olarak değil, kafa yapısı olarakta denk olmalı. İnsan birbiri ile sohbet edebilmeli. Konuştuklarını karşındaki anlayabilmeli.
Denkmiş gibi görünüp, içi boş olan insan çok.
Çok güzel cevap ✌️👏
Beden, akıl, davranış, saglık, yaş, eğitim veya kültür seviyesi, ahlaki yapı, yetişme tarzı, maddi statü, karakter yapısı vs her şey le denk olmalı ki uyum sağlanabilsin. Bunlardan biri eksik olursa uyumsuzluk sözkonusu olur ve birliktelik er ya da geç sonlanır.
Evet kesinlikle denklik gerekiyor her anlamda biri Ferdi Tayfur diğeri Metallica olmaz yani bir süre sonra error verir her anlamda denklik olması lazım az çok...
Ahaha örnek harika 😂
Evet bence öyle olmalı. Yani tam dengi dengine olmasa da arada uçurum da olmamalı yoksa hem kadın erkeği hem erkek kadını gücüyle eziyor. Aksini kimse iddia edemez
Kültür olarakta bakmak lazım olaya
Toplumda böyle yaygın bir inanış var. Herkes dengiyle evlenir genelde.
Sonra da o dengi olan eşini, dengi olmayan biriyle aldatır.
Bu işte bir dengesizlik var 😄
Baştan doğru başlayıp sonradan yanlış gidiyorlar evet haklısın 😂
Fakat dengi dengine derken bu şöyle özellikle kültür olarak. Mesela yaşadığı yere göre başka bir yerden evlendiği zaman çok fazla ayrımcılıklar çıkabiliyor. Özellikle mezhep farklıysa.
Kim diyor ki dengi olunca iyi gidecek... bazen zit bile iyi ola bilir önemli olan kendimizi geliştirmiş ve karşi kişiyi anlayişli olmamiz bence...
Anlayışta önemli evet.
Evet denk olmalı ki problem yaşanmasın. Hem Maddi hem Manevi denklik. biri birinden üstün yda çok olursa terazi bozulur
Kesinlikle ✌️👏
Evet denk olunmalı uçurum fark olduğunda sorunlar kaçınılmaz olur
Kültür farkı özellikle
Herkes her konuda, her açıdan dengi dengine olmalıdır...
Evet dengelemek şart.
dengi dengine olmalı bence başka türlü dönmez çark asdfad
Kesinlikle ✌️👏
"Davul bile dengi dengine" sözüne benziyor..
Yani her şey para..
Para ve kültür
Para her şeyden önce gelir..
Ahaha gözlerim döndü bir an para deyince. 🤣
Bir şarkı vardı aklıma geldi. 😂😂
Para para para mı 🤣
Evet 😂
Severim 🤣
İçin de para var çünkü 😅
Parayı kim sevmez ki? 😂😂
Bence de 😂
Az biraz denklik olmalı ya diğer türlü olmuyor
Kesinlikle. Anlayış için şart.
Hemde nasıl.
Ozancım yol yakınken kurtul bu bozuk yoldan. 🤣
Ozan kim bee. Neredeydin 2 gündür yine.
Bi haltlar karıştırdım söylemim 🤣🤣🤣
Ahaha özelse söyleme tabii 😂
Ozan da karikatürdeki beyfendi 🤣
Dengi dengine olacak ki ilişki dinamiği dengeli işlesin illa tork mu hesaplayalım momentum mu kasalım
Uçurum olmamalı en azından 😅
Kesinlikle ✌️👏
Hayatta hep mutlu ve huzurlu olmasını istiyorsan tabii ki dengini bulman lazım
Karikatür e bak haahahah hiç umrumda değil ya hatta kimse takip etmesin çıkarıcam ayıp olucak diye korkuyorum 🤣
Denklik şart kesinlikle.
Evet bence de
Sevdiği ile olmalıdır.
Sevdiği ile arada fark olunca da sıkıntı oluyor işte.
Aynı evin içine girince her şey değişiyor.
Evet davul bile dengi dengine ssjsjs
Öyle demişler de çok haklılar
Bence dengeli olmak esastır
Bence de
Evet ama bu kuralı hanım kızlar bozar genelde 😂
Yok ya erkek tarafta bozuyor. Erkekler biraz daha ayran gönüllü oluyor ama.
Dengesiz olmalı bence
Dengi dengini bulmuyor ki zaten 😂
Ondan da şikayetçisin 🤣
Hemen engel 😂
Yok yok bu aralar şeytan kulağına kurşun diyelim ama nazar değmesin 🧿
Kahvesizlikle arada bir başına vursa da yine de böyle iyi 🤣
Dilimi ısırayım bari 🤣
Evet aynen öyle...
Evet ✌️👏
Ben ters seviyorum smsks 😂
Kendin terssin zaten 😂
Bir tane daha lazım 😜
Senden mi 🤣
Erkek versiyonuuuu
Olmaz. Çekilmez 😂
Benziyorda sana 😂
Neresi benziyor bee 😂
Ahaha 🤣 her yeri. Bir yer hariç 😀
Ayy yok bana benzettigine bakk
Ahaha 🤣
Yok ben denksiz daha çok seviyorum hsjs
Sonu olmaz 😂
Denk olunca iyi oluyor.
En azından kendi dilinden konuşuyorsun.
Yani kafa uyumu çok önemli bir şey sohbet edemediğin insanla aynı havayı solumak düşmanımın başına vermesin.
Amin. Bak psikolojin yerine geliyor sanki biraz biraz 🤣
Hisst üzülürüm kaybetmek yıllarımı aldı 😃😃😃
Kovalamayız merak etme 😂
Yok yok gelmesin ülkede olanlar ayik kafayla çekilmiyor 😃😃
Ahaha bu da doğru 🤣
Kesinlikle doğru bir tanımlama öyle olmali
Kesinlikle ✌️👏
E günaydııııııın.
:)
Yeni uyanmadım eskidende düşüncem buydu 🤣
Olabilir.
Bunu yeni öğrenenlere demiş olayım
✌️👏
Dengine düşen zordur
Neden acaba çok tuhaf bir olay değil mi?
Bilmem
Evrenin bir oyunu demek ki.
Kesinlikle dengi dengine erkeğin statüsünün altta olduğu ilişki de yürümüyor
Hem maddi hem de kafa denkliği olması lazım
Herkes tahammül edebildiğine en iyisi
evet kesinlikle
Olmayınca sorun olur
Kesinlikle büyük sorun
Dengi dengine olsa fena olmaz demi
Bulabilsek hiç fena olmaz :D
Tabii ki
Mantıklı düşünürsek öyle
bence oyle aksi uzun surmez
Sürse bile çok zor oluyor.
Evet bence olmali
Bence de
Bence olmalı
Bence de.
Yoo üstünde olabilir
Nasıl olabilir.
Yani benden üstün kadin olabilir
İlla denk mi olcaz
Üstünlük o şekilde değil mesela mezhepler farklıdır kültürler farklıdır ortam farklıdır o şekilde anlaşmazlıklar oluyor
O zaman iki tarafta gercekten saygili ve farkliliklara anlayişliysa olabilir onun haricinde olmaz
Anlayış evet işte burada devreye giriyor
yani insallah oyle degildir
Evet öyle her açıdan
Aynen öyle
Bence öyle olmalı…
Bence olmamalı
Evet bence de
🙏
Evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?