Babam niye böyle?

Babam narsist büyümüş fazla konuşamayan konuştuğu zamanda bir kaç konu dışına çıkamayan bir insan. Annem ise daha cana yakın babama göre eğitim ve kültür seviyesi daha yüksek ve zıt karakterler. Ben ise evdeki en küçük bireyim onun haricinde, iki abim daha var toplamda 5 kişilik çekirdek bir aileyiz. Normalde erkek çocukları el üstünde şımarık büyütülür ama bizde öyle olmadı yani daha çok iki abim öyle büyütüldü en çok ezilen hor görülen ben oldum buda biraz özgüvenimi etkiledi neyse konumuz bu değil esas konu şu ki babam sürekli annem ile beni hor görüp laf atıyor, sürekli aşağılık görüyor. Bir yere gittiğimiz zaman tanıdık ve ya yabancı farketmeksizin insanlarla konuşurken babam bir kaç konu dışına çıkamıyor ve böyle olunca insanlar konuşanı dinlemek ister bu esnada ben ve ya annem konuştuğu için insanlar bizi dinliyor ve bizle sohbet ediyorlar işte asıl olay buradan sonra başlıyor babama ne oluyorsa bizi sinsi sinsi dinleyip muhabbet aralarında laf çakmaya ve bizi bozmaya çalışıyor sanki karşısında 40 yıllık düşmanları varmış gibi adam tam bir anti sosyal kişilik bu konudan da şuna değinmek istiyorum normalde de sırf göze girmek için yabancılara iyi davranıp tanıdıklarına özellikle de ailesine kötü davranan bir kişilik. O yüzden de kimse babamı kolay kolay sevmez insanlar haliyle pozitif insanlarla beraber olmak ister. Anlamadığım konuda şu yani bir insan neden eşine ve çocuğuna böyle davranır üstelik evlat ayrımı yaparak madem sevmiyorsun bu kadınla evlenme ve ya çocuk yapma adam da nasıl bir çocukluk travması varsa artık kendi ailesinden gördüğünü bize uyguluyor kendi evime bile çıkamıyorum sırf anneme ben yok iken hayatı zehir etmesin diye neyse daha fazla konuyu uzatmadan bu konu hakkında bana tavsiye ve yardımcı olabilecek var mı?

Babam niye böyle?