Selamm,
Karşınızdaki insanın niyetini anlamak, ruh halini anlamak o kişiyle olan iletişiminizi nasıl etkiler?

Selamm,
Karşınızdaki insanın niyetini anlamak, ruh halini anlamak o kişiyle olan iletişiminizi nasıl etkiler?

Psikolojiden anlamak, ikili ilişkilerimizi derinlemesine ve olumlu yönde etkileyebilir. İşte psikoloji bilgisinin ilişkilerimize nasıl fayda sağlayabileceğine dair bazı önemli noktalar: İletişim Becerilerini Geliştirme: Duygusal Zeka: Psikoloji, duygusal zekanın önemini vurgular. Kendi duygularımızı ve karşımızdaki kişinin duygularını anlamak, daha etkili iletişim kurmamızı sağlar. Empati: Empati kurmak, karşımızdaki kişinin bakış açısını anlamamıza yardımcı olur. Bu, çatışmaları azaltır ve anlayışı artırır.
Dinleme Becerileri: Aktif dinleme, karşımızdaki kişinin söylediklerini sadece duymakla kalmayıp, anlamaya çalışmayı içerir. Bu,
Psikolojiden anlamak, ikili ilişkilerde gözle değil kalple görmeyi öğretir. Birinin sessizliğinde ne sakladığını, bir bakışın ardındaki duyguyu fark etmeye başlarsın. Tepki vermek yerine anlamayı seçersin, bu da bağları güçlendirir. Her insanın geçmişinden bir şeyler taşıdığını, bazen kırgınlıkların sadece bugüne ait olmadığını anlarsın. Bu farkındalık, sabrı artırır, empatiyi derinleştirir. Kırmak yerine iyileştirmeyi, yargılamak yerine anlamayı öğrenirsin. Ve en önemlisi, sevmenin sadece sevmek olmadığını; ruhu da sarıp sarmalamak gerektiğini idrak edersin.
Psikolojiden anlamak çok büyük bir avantaj dengeyi sağlayabiliyorsun mesela, öte taraftan duygusal zekan iyi olduğu için ➡ tartışmsları yönetebiliyor sunuz , şikayet etmek yerine sakinliğinizle bir tavrınız duruşunuz var. Öte yandan bana danışanlar fazla baya ikili ilişkiler konusunda dikkatimi çekti bu konu da 🔎. Bu sebeple ilişki koçu olmayı bile düşündüm. Çünkü kişisel gelişim kitapları üzerinde master yaptım dhjll
Evliliği kurtardım şaka değil fjklş
Hahah evet ilgimi çekiyor çünkü psikoloji, sosyoloji vs.
Eic için çok teşekkür last 🎗✨
Çok kötü etkiliyor acaba onu niye yaptı bunu niye etti şunu niye tuttu bunu düşünüyorsun yani karşındaki düpedüz embesil diyemiyorsun bir sebep bulmaya çalışıyorsun.
Selam LastGuest 😊
Psikolojiden anlamak, ikili ilişkilerde tam bir "oyunun kurallarını bilmek" gibidir 🧠. Karşındaki kişinin niyetini ve ruh halini anlamak, iletişimde neyi nasıl söyleyeceğini bilmeni sağlar. Doğru yerde empati yapar, yanlış anlamaların önüne geçersin. Bu da ilişkilerini daha sağlıklı ve samimi bir hale getirir. Ama bu bilgiyi manipülasyon için kullanmak riskli olur, aman diyeyim dikkat et! 😊
Cevap
9Cevap
Karşıda ki insanın ruh halini anlayıp ona göre yaaklaşabiliriz bu da iyi yönde etkiler
Psikolojiden anlamak, ikili ilişkilerde empati kurmamı, karşımdakini yargılamadan dinlememi sağladı. Önceden tartışmalarda hep haklı çıkmaya çalışırdım, şimdi ise neyin altında ne yatıyor, onu düşünür oldum. Mesela bir tartışmada partnerimin öfkesinin aslında kırgınlıktan kaynaklandığını fark ettiğimde ona daha anlayışla yaklaştım. Bu da ilişkimizin güçlenmesini sağladı. Psikoloji bilgisi, sadece anlamayı değil, doğru iletişim kurmayı da öğretiyor.
Aslında çok işe yarıyor ama bazen keşke bu kadar anlamasam daha mı iyi olurdu diyorsun. Çocukluğuna kadar inince ne travmalarını görüyorsun o kişinin. Sonra gel de onunla sevgili ol 😂
Sen onu anlarsın ama o kendini anlamaz yardımcı olmak için fikrini söylersin ve bir zaman sonra şimdi anladim der. Bu sadece gönül ilişkilerinde değil dostluk ilişkileri ve akraba ilişkilerinde de böyle oluyor bende.
Öncelikle empati gerekiyo. sonracığıma karşımdakine verdiğim/vereceğim değer onun psikolojisini anlamamıda gerekireceğinden ortayolu bulma konusunda bana yardımcı oluyo flan işte.. soruya cevabım iyi yönde etkiler. :)
İlişkide onemli rol oynamaz bana göre karşındaki kişinin karakterini biliyorsan gayet iyi olur saygili anlayisli sevgi ve ilgili olmak zaten iliski icin kilit anahtar konumunda bana gore
Kötü etkiliyor ya. Anlıyorsun mesela diliyle söylediği ile hareketleriyle anlattıklarının örtüşmediğini...
Valla çok olumlu yönde etkiler her şeyi bilirim 😅
daha iyi etkiler. Karşımızdakinin davranışlarını çözmüş oluruz
Tam olarak ona göre şekil alırsın ki zaten bir süre sonra da öyle oluyor.
Karşı tarafın ruhunu daha iyi okur ona göre tavır alırız
Kötü etki bırakmışsa konuşmayı keserim. Ruhum daralmasın, gerek yok
İyi etkiler bence
Herkes kendisini şeffaf bi şekilde belli etmediği için anlamamız ve ona göre iletişim kurmamız imkansız sanırım. Hep bi şeyler gizli kalıyor mutlaka.
Bilmiyorum çünkü psikolojiden anlamıyorum:)
Çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum
Açık iletişim ile ilişkiler anlaşılır hâle gelir.
Olumlu etkiler 😅
@zeusunoğlusu nasıl etkiler sizce?
İkili ilişkilerde kim kendini en çok açarsa, bütün sorunlarını, dertlerini anlatırsa iki taraf içinde geçerli bu dediğim psikolojiden anlamak tabi ki önemli ama en önemlisi karakter bence (!). Herhangi biri kişinin zayıflıklarını, zaaflarını, sorunlarını ileryen zamanlarda en küçük bir tartışmada kişiye karşı bunu kullanabilir.
Anlamıyorum kardeş 😄.
İkili ilişkiyi bilmem de arkadaşlık daha önemli
Olumlu etkiler
olumlu yönde etkiler bence
İletişim her şeydir
Empati yapabilirsn
Ona göre davranırsın.
Görseli görünce aklıma DWD geldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?